Работа, CV-та, HR-и, съвети - 85

• 33 085
  • 816
  •   1
Отговори
# 195
Спокойно, като те ядосат някой ден достатъчно ще го погледнеш иначе, поне аз така си мисля, че е при много хора - просто на всеки границата на търпимост е различна. За себе си съм забелязала, че колкото по-лежерно го давам, толкова повече ми върви на работа (да се разбира с повишения на заплата и титла) 😄. Интересна ми е работата и си я харесвам, но приоритизирам вече себе си. Преди като не беше така не само ме товареха, ами и грам не се оценяваха усилията.

# 196
Кечър, много си ми симпатична и за това ме е яд как се съсипваш. Трябва да се научиш да си поставяш граници. Интелигентен човек си, явно и образован, работа ще си намериш. Просто не очаквай някой да се впечатли от мъките ти. Взели са те за мезе и до последно ще те товарят. На новото място трябва да покажеш друго поведение, иначе ще си в същата ситуация.

Казвам ти го от опит, имах подобен тл и мениджър, обаче ги слагах на място. И дори бях в изпитателен срок, обаче хоро на главата ми никой няма да играе. Камо ли с номерца!

# 197
  • София
О знам, че няма да се впечатли, аз там и не показвам нещата, които тук споделям, иначе ще стане още по- зле. Като акули на кръв.
По- скоро се показвам като неудобна и винаги имаща какво да каже.
Но все пак вършеща работа.

Мерси за мненията на всички, аз все пак реших, че ще говоря с HR.

# 198
До преди една-две години се раздавах, работех по цяла нощ и за какво....?!?! За едното "Браво...", е мерси им вече за "бравото".

# 199
Не че нещо, ама каквото чета тука - повечето сте с някакви болни амбиции ми се струва и даже сте били или сте в период, в който вие обръщате внимание повече на чуждия бизнес, а не на вашето лично удовлетворение и развитие, което за мен е абсурд. Да трябва да се работи за доход, но на повечето тука работното им време е от 8-17,9-18 и т.н. Ако знаеш, че си работил тия часове и не си скатавал не виждам защо е денонощното работене и приемане на задачи, в крайна сметка ако някой пита ти какво толкова имаш, че не можеш да вземеш задачата Х изборяваш задачите Y, Z и т.н. да се спрат малко. При мен се получи същата работа - опитаха се да ми прехвърлят да следя разплащанията за над 500 банкови сметки и казах това няма как да стане заради това и нямам намерение да робувам до вечерни часове и така и стана по моята. Та повечето за мен излизате тук роби, а не служители Grinning

Та изобщо не ми е оплаквайте тука, burn out и т.н., защото вие сами си правите това и не знаете как да си постелите собствения си килим и не приемам никакви оправдания за това да ми вадите от 100 кладенеца вода. Просто така сте позволили да ви мачкат със задачи.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 13:16 от shokomen

# 200
Прощавай, ама кой точно беше ти, че да ни притесни как не приемаш оправдания, които никой тук (или другаде) не ти дължи?

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 13:32 от Анонимен

# 201
  • София
Шоко, разсмя ме, мерси.
Не че няма истина в думите ти, но прозвуча детско.

Есмее, така е. Малко са мениджърите, които си гледат хората и не се възползват от тях.
Не че ги уважават, просто знаят, че не могат да си разиграват коня с някои. Аз поне това разбрах - няма любими и уважавани, има такива, които можеш да експлоатираш и такива, каквито -не.
И една много полезна поговорка на моя колежка, мисля, че и някой нагоре го спомена - няма как да те използват, когато си безполезен.
По- можещите хора се надушват, дори да се правят на улави. И ги налазват.

# 202
Прощавай, ама кой точно беше ти, че да ни притесни как не приемаш оправдания, които никой тук (или другаде) не ти дължи?

Аз говоря, когато на живо си говорим с приятели, защото и те изпадат в такива ситуации. Тука честно казано ми е все тая, за който и да е в този форум. Просто отгоре, отгоре през някакво време чета темата, тъй като е интересна и може добри представи да се извадят и съответно се изказва мнение, както всички останали правят.

# 203
Кечър, нямаш представа колко те разбирам. И за прехвърлянето на работа, и за тези които трябва да се научат, и за шефа който плете интрижки, и за невъзможността да изключиш след работно време. На работата, която в момента напускам бях така - месеци наред помагах в други екипи и се опитвах да се справя с всичко, а шефа обещаваше от мое име и ме лъжеше, че търси още хора. В момента, в който подадох предизвестие все едно размахах някаква вълшебна пръчка - раздадоха ми много от задачите (по-безсмислените) на други хора, спряха да ме търсят за отчети точно преди края на работния ден и от време на време шефа ме подпитва дали не съм размислила. Не очаквах такъв развой, честно казано и така или иначе ще напусна, но се замислям, дали и при теб не би проработило? Ако предизвестието ти е по-голямо от 1 месец може би би могло да си намериш работа в този срок?

# 204
  • София
Куин, радвам се за теб, че си си намерила друга работа.
При нас не седят така нещата, а ще ескалират, затова искам нещо сигурно да си имам. Колежка, която напусна, я освирка (буквално) и каза на всички да й дават най- гадната си работа.
Всеки напуснал е разпъван на кръст. Той е от тези, които го приемат лично и е инфантилен. А е на години.

# 205
Кечър, срокът на предизвестието винаги е най-сладък за мен. Тогава съвсем успявам да се отпусна и да си почина ментално, подготвяйки се за ново предизвикателство. Ако фирмата си е читава, продължавам да си работя с нормално темпо, но просто не се връзвам на нищо. Ако фирмата/мениджъра не стават, просто работя на санитарния минимум. А и винаги се налага да предаваш работата на друг човек, което отнема доста време. Така не поемам нови задължения, не се обучавам на нови неща, а гледам да приключа своето. За това ти се чудя какво се притесняваш от предизвестието.
Разбирам те, че те мъчи нещо здравословно, ако имаш как си пускай болнични.

Аз се възстанових г/д от моята интервенция и след великден се връщам. Беше ми добре да си почина две седмици без работа и университет. Направо не знам как мина. Не правих абсолютно нищо. Само спане. Човек не усеща как се е изморил, докато не спре с всичко за момент. Надявам се да не съм се отпуснала само.

# 206
  • София
Ох, като знам и аз каква бях, ама всяка следващата работа ме учи на нещо.

На първата - аутсорсинг, кратки проекти (за дни), изрично ни казаха дори и нещо да стане по-бързо от обещаното, да си траем, защото следващите пъти пак ще очакват да е бързо.

На втората (малка еврейска) след седмица от 9 сутринта до 1 през нощта (плюс събота..) и ревю при изтичане на изпитателния получих, че шефът не го интересува, че едва ли не сме спали в офиса…

На третата на интервюто питах за овъртайм и работа по празници и швейцарският мениджър каза, че ако зависи от него, хората ще работят 24/7, ама е ограничен от закона.

На четвъртата съм от 8-9 години. Обичам да си върша работата, че и отгоре, ама Simple Smile попаднах на супер добрия мениджър. Като се искаше някакво безумство да правим, което беше ясно, че ще е провал, но тия горе над него не ни чуваха, той доста спокойно реагираше. Каза, докато не вземат да се прецакват работите, шефовете няма да зацепят, че има проблем, затова да оставим нещата да се прецакат Simple Smile.
 Вече си правя, каквото поискам там, когато поискам. Несвършена работа няма, просто някои дни може да работя 2 часа, някои мога и 6.30 (другото задължителните срещи).
Заради втората работа, която ми стопи лагерите, правих 2-3 курса с антидепресанти и бях с ужасни ПА… Таа нервите трябва много да си ги пазим.

# 207
Таа нервите трябва много да си ги пазим.

Ето до това заключение стигаме всички рано или късно....

След като започнаха да ми прехвърлят работа на колеги с двойни на моята заплата (назначени за мениджъри), понеже "ти ги разбираш по-добре нещата, работиш по-точно и не правиш грешки...." и вместо аз тях да питам за процесите, те идвам да им обяснявам кое как се случва......казвам, е мерси. Върша, каквото ми е по длъжност, за другото - ако имам време и най-вече желание. Ако не, казвам - не знам, не мога, не разбирам.

# 208
Докато се усетя, че е почнала нова тема, вие вече сте на 14та страница.
Записвам се за нотификации и се връщам да чета.

# 209
На мениджъра това му е работата - да дава задачи. Аз съм тази, която си поставя границите, не само в работата. Околните се държат с теб така, както сам им позволиш.

Всички се научаваме с годините, няма страшно.

Общи условия

Активация на акаунт