Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 978
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, момичета!
Купили ли сте вече бебешка козметика? Бих искала мнения какво точно трябва да вземем и на кои марки сте се спрели?
Благодаря и хубава вечер Simple Smile

# 526
  • Варна
Weleda и Wooden spoon вероятно пак ще взема. Фен съм на изчистената козметика и на минимализма като цяло по отношение на бебешка козметика.

# 527
Здравейте, момичета, тези които имат подготвителни контракции по колко на ден са при вас и с или без дискомфорт? При мен след 30та седмица станаха всекидневни, а някои дни особено вечер са доста чести (сега съм 32ра). Понякога вечер са и с дискомфорт, но без болка, пия големи дози магнезий (магнерот плюс диаспорал), гледам да си почивам повече, но като че ли с времето си стават повече. При последния преглед тази седмица всичко беше наред с шийката, но все пак вечер като почне да ми се стяга коремът и ме хваща паниката 😄 Скоро имам час и за запис на тонове, ще видя и там какво ще се види.

# 528
+1 за Wooden Spoon.

Единствената качествена козметика за бебета и като цяло, според мен. Бебка беше станала бабунче, такова яко подсичане. Нищо не помагаше и накрая реших скъпо не скъпо, давай. За 2 дни го изчисти. И бебешкото масло и олио са страхотни и шампоаните. 😀 Определено си струват парите.

Weleda и Wooden spoon вероятно пак ще взема. Фен съм на изчистената козметика и на минимализма като цяло по отношение на бебешка козметика.

# 529
За козметика аз взимам Прималба на Авен за тяло и коса. Адерма Ксеракалм за мазане. Зимата ще къпя с Юсерин душ олиото, като с него се къпем всички.

За контракциите, аз имам вечер основно вече. Някой път са по 10 на час и спират. Позата е много важна. Понякога боли, понякога не… абе аз се надявам да изкараме до 36та. От утре съм 34+0, това ми беше вторият важен момент. Та съм доволна. Тази седмица ще перем и подреждаме с каката, че ни дадоха един чувал бебешки дрехи… а пък тя е сополана пак…

# 530
И аз имам доста контракции, също са предимно вечер. Като се съберат много продължително време започват да стават леко болезнени, примерно ако в продължение на 2-3 часа са по 4-5 на час. От няколко дни даже започнах да ги усещам през нощта.
Влизам в нова седмица сряда и направо броя дните всеки път Grinning
Идната влизам в 34гс, първо нея много чаках. Вече започнах да гледам към 36гс Grinning , дано така си изкараме и до 38гс.

За козметика не съм решила, искам да видя какво ще препоръчат и в болницата.

# 531
  • Варна
31+2 съм. Почти всеки ден имам по 2-3 контракции пръснати през денонощието. Не са болезнени, но едната част на корема ми изпъква и ми се допишква.

# 532
32+6 имам контракции предимно вечер без болка и отшумяват за секунди. Момичета със серклаж съм ,имате ли опит и знаете ли кога се маха ,боли ли ?

# 533
  • Варна
Нямам опит, но понеже и аз имах опасения, че ще ми сложат, съм чела, че за естествено раждане се маха към 37м седмица, а за секцио се маха непосредствено преди секциото. Виж в темата Лежащи мами

# 534
Аз за козметика също още се чудя. Може би ще заложа на Mixa или ако има някъде по аптеките добри промоции на Биодерма.
С едното ми дете се бях спряла на Тьопфер, а с другото на Веледа. За съжаление обаче и двамата имаха дерматит и при двамата минах на Биодерма за атопична кожа и сухите петна по кожата изчезнаха. След като навършиха  годинка продължих и при двамата с Mixa отново за атопична кожа и разлика между двете марки не видях. Все още ползваме Mixa, включително и аз. Харесвам марката определено.
Даже сега направих един сърч, за да проверя за промота и ми попадна ето този сет, който ми се вижда напълно достатъчен и с подходящи продукти:

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 01:01 от Queen_

# 535
Не съм решила какво да ползвам.
Загледах състава на weleda крема против подсичане и това за измиване са с парфюм. Аз не ползвам парфюмирана козметика, какво остава да го сложа на нежната бебешка кожа.
Искам и праха за пране да не е парфюмирам, но удрям на камък.

# 536
  • Варна
Всички бебешки продукти на Веледа ги има в "без парфюм" версия. А-дерми, Биодерми, Юриажи всички са с парфюм. Аз, да си призная ,крем против подсичане не съм ползвала, не се е налагало. Бях взела само измивно и олио, но и олиото рядко го ползвах. Виж Wooden spoon, те са изчистени. Алтея също. Wooden spoon даже гледам, че полу (биоразградими) пелени са пуснали, ама бая скъпичи естествено.

# 537
Четох четох и останах с впечатлението че винаги се слага крем против подсичане под памперса!?
Отделно ми трябва нещо измивно и крем за хидратация. Понеже е лято олиото загрява и него го пропускаме. Правилно ли съм разбрала?

# 538
  • Wonderland
Четох четох и останах с впечатлението че винаги се слага крем против подсичане под памперса!?
Отделно ми трябва нещо измивно и крем за хидратация. Понеже е лято олиото загрява и него го пропускаме. Правилно ли съм разбрала?

Да, винаги се слага крем против подсичане при смяна на памперс, трябва ти измивен гел и хидратант - лятото най-добре да е лосион или мляко за тяло.

Аз взех душ-гел за коса и тяло + мляко за тяло на Bioderma, бяха на много добра цена в gpharm. За подсичане сме взели една конска доза Sudocrem. Grinning

# 539
  • Варна
Крем за подсичане само при подсичане се слага, защото цинковият оксид изсушава кожата. Олио не слагаме, да. Аз мисля с нищо да не мажа в началото. Четох, че през първия месец особено кожата поглъща всичко и е по-добре без лосиони. Ако се слага нещо, е по-добре да е мазно, но това противоречи със съвета да не се ползва олио през лятото. Та, аз смятам просто да не мия цялото тяло с душ гел ежедневно, за да не отмивам естествената защита на кожата.  Виж, дупето ще се налага по 7-8 пъти на ден, ако съдя по баткото. На всяко пръц - ако. 😄

Диди, не съм я чувала тази педиатърка. Ние сме при Катя Димова в ДКЦ4 и съм доволна. Фенка е на хомеопатия, витамини. АБ изписва изключително рядко.

Общи условия

Активация на акаунт