Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 864
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Разгледайте продуктите на Alverde в DM, много са изчистени и без парфюм. А да не говорим за цената- за 16 лв взех душ гел, лосион за тяло и крем против подсичане.

# 541
Какъв препарат сте взели за почистване на играчки? За сухо почистване става дума. Имам от бебка на фишър прайс и tiny love играчки, но не са за пералня. Едните са пластмаса, другите имат механизъм вътре и не става.  Искаше ми се да ги почистя все пак с нещо защото от седене по кошовете и навън да хванали прах и 100%имат нужда от чистене.

И също така количката с какво мога да я почистя? Някои текстилни части не се свалят...

# 542
  • Варна
Не бих казала, че да мажеш нещо на и без друго спарено дупе, е превенция. Аз бях на принципа, че ако се подсече, ще мажа. Но не ми се е подсичал. Може крем, може олио, а ако няма нужда, най-добре нищо. Първо че не го къпех всеки ден и второ кожата си стоеше нежна и без да го мажа, затова пропусках повечето пъти. Къпех го ... не знам, сигурно 2 пъти седмично, не повече. Той и не обичаше баня. Ако пък бебето обича баня, може просто да се облива с водичка, не е нужно всеки ден шампоани и душ гелове. Иначе да - дупето се мие по 100 пъти на ден Grinning
Касисче, аз твоята не съм чувала. Това в Чайка ли беше? Аз май само в тоя район не съм живяла Grinning То не че Илиева ми е в района де, ама за нищо не я сменям, дано само не духне пак нанякъде. Иначе и тя изписва хомеопатии, ама аз малко не съм фен, че детето има алергия към пшеница и млечни и все имам чувствтото, че не му влияят добре хомеопатии. Караме я на чайове, едно мега гадно, но супер ефективно правено лекарство за гърло на Чамурлийски и най-много някое сиропче.

# 543
Включвам се, за да добавя като предложение за бебешка козметика и Алверде, но видях че вече е предложена. Чудесно съотношение между състав/качество и цена. Не съм сигурна дали имат бебешки прах, но ако имат то почти сигурно ще е без парфюм. Трябва да проверя. Въобще много харесвам ДМ и двете и им марки - Алверде и Балеа. Ползвала съм и с двете деца всичко тяхно - от АМ, пюрета и каши през козметика до шишета, биби и лъжички.
Второто ми дете също не сме го къпали всеки ден и не всеки път с гел/сапун точно заради защитният слой на кожата. Сега също съм решила да процедираме така. Крем под пелените само при подсичане, но почти не се е налагало. Бях заложила на Судокрем.

# 544
Момичета, 30г.с. 6дни... Освен бракстън хикс, днес на 2 пъти усетих като натиск нещо да излиза и беше придружено с лека болка.  Само за няколко секунди колкото да я отразя, че я има. Не съвпада с подготвителните контракции болката. Няма кървене, няма тапа... Това нормално ли е?  В петък съм на АГ и ще питам и него, но все пак да питам и тук. Много ми се иска да избутам поне до 34г.с. преди да тръгне да излиза бебето....

# 545
Включвам се и аз с друг въпрос. Има ли някоя от вас при предишна бременност бебето да е било седалищно и около термин да се е обърнало? В 34г.с. съм, 2700 е, пак се очертава едро бебче, но просто мисълта за секцио много ме плаши. В крайна сметка важен е крайният резултат, и все пак съм притеснена.

# 546
  • Wonderland
За слънцезащитата всички казват под 6 месеца НЕ, но какво правим с репелентите? Много ме гложди този въпрос с тия летни бебета. Особено ако е сладкокръвен като мен, много го мисля...

# 547
Може би бебето натиска пикочния ти мехур или шийката?
Според мен е нормално. При мен все нещо се опъва, стяга, наболва.
Даже понякога имам чувството, че ще се подаде някой крак отдолу като много се разбушува JoyJoy
Момичета, 30г.с. 6дни... Освен бракстън хикс, днес на 2 пъти усетих като натиск нещо да излиза и беше придружено с лека болка.  Само за няколко секунди колкото да я отразя, че я има. Не съвпада с подготвителните контракции болката. Няма кървене, няма тапа... Това нормално ли е?  В петък съм на АГ и ще питам и него, но все пак да питам и тук. Много ми се иска да избутам поне до 34г.с. преди да тръгне да излиза бебето....

# 548
Може би бебето натиска пикочния ти мехур или шийката?
Според мен е нормално. При мен все нещо се опъва, стяга, наболва.
Даже понякога имам чувството, че ще се подаде някой крак отдолу като много се разбушува JoyJoy

По-скоро шийката да е. Дано не скъсява. Малко ми остава, не ми се лежи в болницата екстра време. Хич не ми се ходи дори там ама няма как 😅 При подготвителните яко усещам на мехура... Иначе и при мен, понякога направо все едно крак или ръка ще излезе от там 🫣

# 549
За слънцезащитата всички казват под 6 месеца НЕ, но какво правим с репелентите? Много ме гложди този въпрос с тия летни бебета. Особено ако е сладкокръвен като мен, много го мисля...

И след втория месец нещо с IR3535. Бочко и мустела имат с такава съставка.

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 17:29 от Мinerva О.

# 550
Включвам се и аз с друг въпрос. Има ли някоя от вас при предишна бременност бебето да е било седалищно и около термин да се е обърнало? В 34г.с. съм, 2700 е, пак се очертава едро бебче, но просто мисълта за секцио много ме плаши. В крайна сметка важен е крайният резултат, и все пак съм притеснена.

Моето се обърна края на 32-ра седмица, не съм усетила кога и как. После ми се беше сторило, че се обърна пак в грешна позиция, обаче се оказа, че си е на правилното място. Мисълта ми е, че щом се врътка без да го усещам в 32 седмица значи има още време да си плува свободно и да се обърне. Поразрових се из бг-мама и доста мами споделят, че може да се обърне дори по време на раждането.

# 551
Моят младеж последната седмица се обърна 3 пъти. Аз съм в 34+2. Каката се завъртя 37ма. Не съм усетила с нея нищо.

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 18:09 от ^SunLight^

# 552
Аз съм 34+1  и усещам крачетата ниско долу, вчера на консултацията ми потвърди, че е седалищно.

# 553
  • Варна
Момичета, усещате ли да имате кърма вече? Аз отвреме навреме усещам онова чувство на наливане. Стиснах и излиза леко, но буквално капчица. С предната бременност уж чак на третия ден тръгна нещо.

# 554
Момичета, днес бях на късна фетална. Всичко е наред с бебчо. За 45 дневния болничен трябва ли пак направление от личния лекар, както за другите болнични за комисията или този път не?

Общи условия

Активация на акаунт