Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 757
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
За името съм поверила задачата на таткото, предния път си го усетих правилното име още преди да знам пола на детето, сега нищо 😆
Имам питане - как се справяте с паник атаки? Аз избягвам новини, но естествено че излизат неща в социалните мрежи и от няколко дни мисля за случая с родилката от Русе и изпитвам ужас, че нещо ще се случи. Нито спя спокойно, нито се чувствам добре. Общо взето гледам да си нагушкам каката и уж да не го мисля, но не ми се получава.

# 616
Аз имам anxiety и паник атаки по принцип. Гледам да се разсейвам  - усетя ли, че се задава веднага се хващам с нещо. Друг е проблема, че с всичките усложнения и тревоги (буквално месец и нещо преди да забременея бях със спонтанен аборт, още всеки път като ходя в банята очаквам да видя кръв + високо кръвно, ГД, тромбофилия, астма, щитовидна жлеза и какво ли още не) тази бременност подозирам, че съм с prenatal (предродилна) депресия. И такова имало...  Принципно съм много емоционален човек. Има ли нещо вътре не седи, обаче в момента минус паник атаки и anxiety всичко ми е едно никакво.  Дори като ми стане тъжно и ми се дореве не мога да се разплача,  като ме ядосат или изнервят ме избива на rage cleaning, тон не повишавам, а преди се е случвало. Не съм на себе си от тия хормони и чакам да се роди бебето. Дано хормоните да се кротнат тогава бързо...

# 617
  • Варна
Много ни е сложно с имената... Мъжът ми иска да е като свекито, аз не искам. Съответно аз му предлагам други 2-3 неутрални имена, на които той се мръщи... Не знам кой ще отстъпи накрая.

# 618
Имам и питане към раждалите в Софиямед или ако сте запознати - наистина ли нищо не се носи за бебето? Имам предвид памперси, кърпички и подобни? Защото стерилизатор ще си взема, но за другите неща не знам. И също раждалите секцио - може ли малко инфо как протича всичко? Разбрах само, че ще ме приемат деня преди операцията. В Шейново раждах 2018 и ме взеха в деня на СЦ, а сега трябва да съм предварително. Отделно как е базата? Заслужава ли си да плащам за самостоятелна стая (която в момента е 180/вечер... нямам думи) или са си напълно ок като условия и нормалните стаи?

# 619
Относно имената, децата си ги кръщавам аз. От таткото презимето и фамилията 🤣 Баткото на никой не е кръстен ,казва се Димитър. Малчо, живи и здрави ще се казва Борил 💙

Извинявам се за отклонението, но на някоя от вас да й е излязъл външен хемороид? За първи път имам и ми е адски дискомфортно...чудя се как да облекча положението.

# 620
Относно имената, децата си ги кръщавам аз. От таткото презимето и фамилията 🤣 Баткото на никой не е кръстен ,казва се Димитър. Малчо, живи и здрави ще се казва Борил 💙

Извинявам се за отклонението, но на някоя от вас да й е излязъл външен хемороид? За първи път имам и ми е адски дискомфортно...чудя се как да облекча положението.

Аз имах преди 2-3 месеца и ми предписаха прокто-гливенол

Като трябваше в рамките на 3дни да се ползва сутрин и вечер, след тоалет. Реално съм направила 2 терапии за цялата бременност до момента, дано не трябва повече. Но те съветвам да се консултираш и с АГ все пак, защото май има значение в какво състояние са, при мен бяха малки и не особено болезнени.

# 621
Момичета, а измислихте ли имена? Ние още се мотаем и с това, голямата се казва Екатерина и много ми се иска да е име, което отива на нейното, но не мога да измисля . И с голямото беше трудно, но сега сякаш още повече ...
Вчера чух името Аделина и се сетих за вашата Екатерина. Звучат ми много хубаво двете заедно и реших да ви го драсна. Не зная дали чакате момиченце, но така ми се струва от поста.

# 622
  • София
Живот и здраве, ще си я кръстим Елия. Аз съм с Е, свекито също е с Е 😀не е на нея или на мен, просто това име ми харесва много още преди да забременея. Вече съм в 31 г.с. И направо не мога да повярвам, че добутах до тук с моята рискова бременност, сега се моля поне 35 седмица да се роди жива и здрава 🙏🙏🙏

# 623
  • Варна
При нас е малко по-сложно от "това ще го кръстиш ти, другото аз" Grinning Аз за първото дете си бях избрала името още преди да забременея. Имах страшно силна връзка с баща ми, за мен беше човек с огромно сърце и всичко, което подхванеше го правеше и просто исках децата ми да го имат за пример. Той почина обаче половин година преди да забременея. Аз малко не се съобразявам можело ли не можело ли на починал човек да се кръщава и си исках да е на него. Баща ми се казваше Николай, кръстихме сина ми Никола. Междувременно починаха и останалите ни родители. Мъжът ми пък имаше много силна връзка с майка си и му е непрежалима вече пет години. Не ми е казвал, че иска да кръщаваме детето на нея, но знаех, че ще има поне буква. Тя се казваше Тодорка, викахме ѝ Доре, свекър ми беше Добрин, та името ще е Дамян. Хем ми харесва, защото не всеки втори да се казва така, хем още ми е трудно да свикна, защото аз исках Пресиян или Ясен. Но ние си му викаме вече Дамян и лека полека го приемам. Според мъжа ми и в чужбина да отиде, пак ще му е лесно с това име, защото ще му викат Деймиън. Аз обаче не мога да измисля как ще му е галеното на това Дамян. Малко преди да ми каже,че е избрал Дамян, един ден ми вика "айде да го кръстим Христо". И аз направо изтръпнах. Оказа се че се бъзика, щото нали много ме рита и бил като Христо Стоичков. Та след Христо, Дамян ми дойде като манна небесна Grinning

# 624
Ами... той ще отстъпи 😄 Детето ще носи неговите презиме и фамилия. Поне от мама името. Да не би свеки да настоява? Това го забелязвам като тенденция. Други времена са били, така е било прието, но в момента старата генерация трябва да приеме, че от тогава нравите ги няма.

Много ни е сложно с имената... Мъжът ми иска да е като свекито, аз не искам. Съответно аз му предлагам други 2-3 неутрални имена, на които той се мръщи... Не знам кой ще отстъпи накрая.

# 625
  • Варна
Не, свекито изобщо не знае дори за този казус. Smiley Просто още преди да забременея с първото (момче), мъжът ми ми беше казал, че ако имаме момиче, иска да е на нея. Донякъде мисля, че го е възприел за традиция в неговото семейство. Момчетата се редуват Иван и Георги и де факто първият внук (племенника на мъжа ми) е Георги. А нашето момиче ще е първа внучка и вероятно единствена.

При нашите кръстници също се редуват Иван и Георги за първия внук. Моята приятелка никак не искаше детето да е Иван, но в крайна сметка отстъпи и така си свикна.

В нашето семейство имаме традиция да се вземе буквичка на баба/дядо, но не и да се ползва цялото име. Моите родители са Пенка и Пламен. Синът ми е Павел. Признавам си, че се колебаех и за други имена, които харесвам, но фактът, че това е с П, в крайна сметка надделя над финалното решение. Та, затова, не знам сега как бих могла да се преборя за неутрално име на девойката. Grinning

# 626
Може да си направите Ваша традиция, без влияние на старите традиции. Да е име, което да няма буквички (признавам си, това не го разбирам с буквичката; буква е все пак, не име; ) и да не се кръщават децата на баби, дядовци, лели, чичовци, кръстници  и тнт (и това не го разбирам, странно ми е).

Да си е име, което и двамата харесвате, но да няма нищо общо с традициите в семейството. Все си мисля в един момент детето като порасне, особено сегашните тийн, и като чуят някоя от тези традиции и като нищо ще го приемат като задължение и ще има бунт. Нали са мега фрии спирит и всеки може да е всичко (аз съм шоколад с люта чушка, може ли🤣), какъвто пол си избере и бла бла... Те и сега се бунтуват и направо някои неща са откачени и в съседната вселена. Четох вчера, една тийнейджърка съдела родителите си защото не я питали иска ли да се ражда.

Мисля си, че преборване за името може да има ако и двете традиции в семейството се прекратят. Така сърдити няма да има.

# 627
  • София
Момичета, а измислихте ли имена? Ние още се мотаем и с това, голямата се казва Екатерина и много ми се иска да е име, което отива на нейното, но не мога да измисля . И с голямото беше трудно, но сега сякаш още повече ...
Вчера чух името Аделина и се сетих за вашата Екатерина. Звучат ми много хубаво двете заедно и реших да ви го драсна. Не зная дали чакате момиченце, но така ми се струва от поста.
Ох, Аделина е най-добрата приятелка на Катето, дете което се държи абсолютно безобразно и честно казано не искам и да чуя за това име 🤣

# 628
За името съм поверила задачата на таткото, предния път си го усетих правилното име още преди да знам пола на детето, сега нищо 😆
Имам питане - как се справяте с паник атаки? Аз избягвам новини, но естествено че излизат неща в социалните мрежи и от няколко дни мисля за случая с родилката от Русе и изпитвам ужас, че нещо ще се случи. Нито спя спокойно, нито се чувствам добре. Общо взето гледам да си нагушкам каката и уж да не го мисля, но не ми се получава.

За съжаление не си сама и аз мисля за този случай с родилката от Русе, не само защото и на нас ни предстои същото , а защото напоследък станаха много случаите с починали родилки 😔
Все пак нека да мислим позитивно. Сигурна съм, че всяка една от нас ще роди и всичко ще бъде наред, както с нас, така и с бебетата. 🍀

# 629
  • Варна
Мислете позитивно. Именно заради шума тия дни, вероятно всички лекари са нащрек и са по-внимателни.

Общи условия

Активация на акаунт