Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 763
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Имам един въпрос на някоя мама да са и казва ли, че бебето е с малка коремна кухина. Днес бях на преглед и после каза, че всичко е наред,но аз се притесних.
Аз мисля че не са му я мерили, но пък казват че главата върви много напред  но не се виждали изменения и всичко е наред. Ходих на 3ма доктори и всички казват ок е, просто е с голяма глава. Гледам да не го мисля , няма нищо сигурно докато не се роди.
Моят съвет е ако искаш иди при още някой да погледне и виж какво ще каже,ако и той каже че няма проблем, просто не го мисли

# 601
Здравейте! Имам един въпрос на някоя мама да са и казва ли, че бебето е с малка коремна кухина. Днес бях на преглед и после каза, че всичко е наред,но аз се притесних.
Аз мисля че не са му я мерили, но пък казват че главата върви много напред  но не се виждали изменения и всичко е наред. Ходих на 3ма доктори и всички казват ок е, просто е с голяма глава. Гледам да не го мисля , няма нищо сигурно докато не се роди.
Моят съвет е ако искаш иди при още някой да погледне и виж какво ще каже,ако и той каже че няма проблем, просто не го мисли

Другата седмица ще ходя да видим

# 602
  • Варна
А не каза ли лекарката какво значи това, че е с малка коремна кухина? Само спусна бомбата и после каза "няма проблем" ?
Иначе за голяма глава пращат на обременяване с глюкоза уж.

# 603
  • София
Момичета, а измислихте ли имена? Ние още се мотаем и с това, голямата се казва Екатерина и много ми се иска да е име, което отива на нейното, но не мога да измисля . И с голямото беше трудно, но сега сякаш още повече ...

# 604
Колебаем се между две имена. И се майтапим, че като се роди, ще решим кое име повече му отива.

# 605
  • Варна
Големия ми син аз го кръстих и сега нямах право на глас. Таткото  избра името. Аз съм малко със смесени чувства. Може би защото аз си имах списък подготвен с няколко имена, които ме кефеха, а това ми дойде изневиделица. По-дразнещото беше, че той хем нямаше измислено име 6 месеца, хем не ми дава и предложения да давам Grinning

# 606
До колкото знам последните месец-два е нормално да започнат разминавания спрямо стандартите. Уредите мерят все по неточно. Не можем да сравняваме нас с нидерландците например, а стандарта е общ. Отделно бебетата се развиват различно, както сме и ние възрастните. Едни са ниски, слаби, други с големи глави, високи и тн. При мен също главата е напред, пък коремче и крака назад. АГ ми каза, че момчетата обикновено са с по-големи глави и че такива разминавания не са притеснителни. Знаем, че едни бебета се раждат на термин 2600-2800, други 4000-4200, но и двете еднакво добре развити и здрави.

За име съпругът ми беше по-капризен и реших да се съглася с неговите идеи и предпочитания. Избрахме го финално преди около два месеца.

# 607
  • Wonderland
Ние имаме име. Май и преди съм казвала, за момиче бях ПРЕготова, супер категорични бяхме как ще се казва, а бяхме и много уверени, че е девойка и младежа го наричахме с женско име 3 месеца. Grinning
Като разбрахме, че е момче не можах място да си намеря, докато не измислим нещо - таткото не хареса нито едно от предложенията ми. Веднъж случайно изпуснах едно име, то дори не беше предложение, а просто коментар колко е популярно и той като каза "това е!" нямах избор. Grinning
И, между другото, по този повод, това с популярните имена забелязвам, че на много хора влияе. Реално, женското ни име също се оказва супер популярно в момента. Но някак си, колкото и да е, като си го приемеш като твоето, нищо няма значение! Не бягайте от хубави имена, просто защото ги чувате често.

При нас крачетата са 2 седмици напред, коремчето няколко дни назад... Grinning Заради това и килограмите му вървяха над средните известно време и ме бяха наплашили, че е "охранен" на последната ФМ. Но моята АГ си ми обясни, че е напълно нормално, бебетата не са под калъп, всяко се развива самостоятелно - това, че има някакви средни стойности, не значи, че ако твоето е извън тях, не е добре.

# 608
Ахх, с тези имена, ние се колебаем между три, по-скоро аз де, мъжа ми си е харесал едното и това е, не мърда от него, а аз само го подпитвам другото не ти ли харесва повече, звучи по-добре някакси JoyJoyJoy и нямаме консенсус все още. Иначе мисля че всичко което ни трябва сме го купили, но остава да доизгладя някои дрехи и да стегна багажите за болницата. От няколко дни така ми се мае главата, ужасна работа. Преди половин месец може би пак имах такова нещо и като се консултирах с АГ-то, каза че щом не е от кръвното, явно при спането притискам някаква куха вена - кава, мисля че се казваше и съответно да спя на лявата страна. След има няма два дена и ми отмина, но сега пак се почна, не мога да легна без да ми се замотае главата Confused

# 609
Ние , както и с баткото така и сега с бебка още на положителният тест знаехме какво ще е името само чакахме да разберем какъв е пола. Традиционалисти сме и децата ги кръщаваме на баби и дядовци. За щастие родителите ни имат прекрасни имена .

# 610
А не каза ли лекарката какво значи това, че е с малка коремна кухина? Само спусна бомбата и после каза "няма проблем" ?
Иначе за голяма глава пращат на обременяване с глюкоза уж.
[/quot

Честно да ви кажа не разбрах за какво става въпрос. На 3 май беше 1.100 а днес я измери 1.900 в 32г.с +3 дни съм. Плацентата каза, че е добре също и околоплодните води. И накрая каза всичко е наред. Ама докато дойде другия преглед ще се притеснявам много

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 19:25 от Жужа9

# 611
Името на детето го знам от мига, в който разбрах, че съм бременна. Вкъщи няма 'предния път еди кой си избра та сега няма право на глас'. Имената да от мен и за първото и за второто. От таткото имат презиме и фамилия, от мен ще е първото име. И този път ще е изненада и за таткото и за всички останали роднини 😅 И пола не съм им казала въпреки, че го знам. Предния път имаше опити за мешане от роднини, включително свекървата (ох мали) искаше на нея, ама на кукуво лято ще стане това. Никакво кръщаване на роднини, ако ще повече да не ни проговорят. Никакво кръщаване на приятели / познати. За това с ММ сме единодушни. За първото име малко се наложи таткото, но и аз го бях харесала. Сега ще чакам реакции в АГ като го запишем

# 612
Момичета, а измислихте ли имена? Ние още се мотаем и с това, голямата се казва Екатерина и много ми се иска да е име, което отива на нейното, но не мога да измисля . И с голямото беше трудно, но сега сякаш още повече ...
Нашето момиченце живот и здраве ще се казва Теа.

# 613
Ахх, с тези имена, ние се колебаем между три, по-скоро аз де, мъжа ми си е харесал едното и това е, не мърда от него, а аз само го подпитвам другото не ти ли харесва повече, звучи по-добре някакси JoyJoyJoy и нямаме консенсус все още. Иначе мисля че всичко което ни трябва сме го купили, но остава да доизгладя някои дрехи и да стегна багажите за болницата. От няколко дни така ми се мае главата, ужасна работа. Преди половин месец може би пак имах такова нещо и като се консултирах с АГ-то, каза че щом не е от кръвното, явно при спането притискам някаква куха вена - кава, мисля че се казваше и съответно да спя на лявата страна. След има няма два дена и ми отмина, но сега пак се почна, не мога да легна без да ми се замотае главата Confused
А, в първата част все едно аз съм го писала този пост, но при нас е обратното - аз съм избрала едно име и не мърдам от него, а мъжът ми ден през ден идва с ново предложение. И то проблема е че не харесва галеното, а не самото име, та му предлагам да наложим ново галено. Ох, да му имам проблема Simple Smile
Ние ще вземем буквичката на свекър ми. Двете ни деца са с буквите на свекърва ми и на майка ми и от четиримата ни родители само свекър ми нямаше. Това си е наше решение, никой не ни е карал, може би са се надявали, но не са се месили. И честно казано имената нямат нищо общо освен първата буква, но те ги приемат и са щастливи от изборът ни. То без буква как да избереш име, има толкова красиви имена, че аз лично не бих могла или децата ми трябваше да са с по 5/6 имена Simple Smile

# 614
  • София
С първото аз бях избрала друго име, но той ме убеди че много ще станем на Цветница, сега се получава нещо подобно и ще има изненади, все пак мен ще ме питат в болницата..

Общи условия

Активация на акаунт