Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 864
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
При мен с предната и с тази бременост от рано имам такива капчици по зърната от около 27 седмица без да стискам. Иначе не чувствам нищо. Първият път като родих и на следващият ден ми тръгна кърмата в огромни количества,но за съжаление бебчо беше в неонатология. Подържах лактация докато го изпишат, но за съжаление след изписването му нямаше сукателен рефлекс  и от притеснения всичко седна едвам изкарвах 30 мл от 2те гърди. Мъчих се 3 дена да цедя давам и дохранвах с АМ и накрая ми писна и пих хапчета за да спре това мъчение.
Сега се надявам да кърмя, но ако пак е такава мъка без угризения ще го храня с АМ.

# 556
  • София
Момичета, в една кошара с размери от 50х100 до колко години може да спи според вас едно детенце? Поне 2 дали са реалистични? За момиченце питам, по таблици разни за растеж и т.н. Гледах ама ако някоя мама от опит може да сподели как е било при техните дечица, ще съм благодарна.

# 557
  • Варна
Ми моето до към средата на 4-тата си година беше към 100см. Ама има деца и на 3г с такъв ръст Simple Smile Две са си реалистични според мен.

# 558
  • София
Много се чудя за тази кошарка която е 50х100
Защото мястото ни е ограничено, очакваме след 2 год да се преместим в наше жилище и тогава вече ще мислим за по-голямо легло, или се чудя за Чиполино Мерида, която пък също става за тип некст ту ми, но си е вече с по- големи размери които пак се събират в спалнята, там поне ще съм сигурна, че детенцето ще може да спи поне да 2-3 год…

# 559
Марсала, значи всичаш каквото можеш. На дъщеря ями й умаля 120 на 60 още на втората година. Тя е висока и се върти много. Ама спа там до 2.4, когато отиде в своя стая.

# 560
31 г.с. нормално ли е някъде на нивото на таза да усещам лека болка и да ми се ходи по голяма нужда (извинявам се)? Днес цял ден ме мъчат бракстън хикс, като вчера едната направо ми причерня от мускулното съкращение.  Болка нямаше, просто беше неприятно и неудобно.  Утре съм на АГ, обаче почвам да откачам, че ще ме почнат истинските контракции доста преди термин и се притеснявам доста.

# 561
31 г.с. нормално ли е някъде на нивото на таза да усещам лека болка и да ми се ходи по голяма нужда (извинявам се)? Днес цял ден ме мъчат бракстън хикс, като вчера едната направо ми причерня от мускулното съкращение.  Болка нямаше, просто беше неприятно и неудобно.  Утре съм на АГ, обаче почвам да откачам, че ще ме почнат истинските контракции доста преди термин и се притеснявам доста.
Аз съм така от вчера ,но днеска е още по нетърпимо, иска почивка най вече ,ако пиете магнизии хубаво ,ако не може да започнете.  Даже днес набързо си събрах багажа за рождилното ,макар че има време още съм 31+3

# 562
Момичета, днес бях на късна фетална. Всичко е наред с бебчо. За 45 дневния болничен трябва ли пак направление от личния лекар, както за другите болнични за комисията или този път не?

Аз днес си взех 45 дневния директно от АГ-то.

# 563
Аз съм така от вчера ,но днеска е още по нетърпимо, иска почивка най вече ,ако пиете магнизии хубаво ,ако не може да започнете.  Даже днес набързо си събрах багажа за рождилното ,макар че има време още съм 31+3

Моя чака само дрешките на бебето и да стерилизирам 2 биберона и 1 шише да имам. Другото е готово и пакетирано, минус документите защото тях с 45 дневния ще ги имам. Магнезий пия. В повечето случаи 2х300мг, а някои дни по 4 хапчета като има нужда. И но шпа макс пия при нужда обаче днес нещо не се влияе особено от нищо... и почвам да откачам.

# 564
Здравейте,
Може ли някоя мама да обясни как се случва запазване на стая при естествено раждане и цените ( за стая, избор на екип и раждане ) в Тина Кирков - 1Аг “Света София”

# 565
  • Wonderland
Момичета, някоя по-опитна с болничните може ли да ми помогне да взема решение Grinning
В момента съм в първи за бременността 14-дневен болничен. Между него и 45-дневния, обаче, имам едни 6 дни, за които следящия АГ ми каза, че мога да се обърна към личен лекар, за да ми издаде междинен и да не се налага да плащам 60 лв. на комисия. Днес питах личната, сега ми е върнала: "Трябва да има прекъсване от 1 ден, за да дам, не мога веднага да пусна след АГ". Преди време някъде бях чела, че не трябва да има прекъсване на болничния, за да няма и промени в сумата за майчинството?! Или нещо такова, наистина не съм запомнила, защото не планирах да пускам болнични преди тия 45 дни. Има ли нещо такова наистина и има ли някоя със сходен казус, как действахте?
Да дам 60 лв. за комисия за едни 4 работни и 2 уикенд дни ми е абсурдно...

# 566
Момичета какво се слага стандартно в багажа за родилното. За първи път ще раждам и съм неука в тези неща.

# 567
Момичета какво се слага стандартно в багажа за родилното. За първи път ще раждам и съм неука в тези неща.

Повечето родилни отделения имат свои списъци с нужди неща. Горе долу стандартно - пакет памперси 1ца, дрешки за бебето, нощници за бременни/кърмачки за Вас. Някои родилни държат да имате и лигнин и еднократни подложки за легло. Ако няма да кърмите може да си вземете и кутия адаптирано мляко, шише 0+ и бебешка вода. Тоалетни принадлежности за Вас (хавлия, шампоан и тнт).

Звъннете където сте решили да раждате или.потърсете в сайта на болницата.  Би трябвало да има списък.

# 568
Зависи от болницата дали е частна или държавна. За частните искат както се изразиха в тази която аз избрах "вие,зарядно и телефон" 😁 Предоставят всичко.

# 569
Момичета, някоя по-опитна с болничните може ли да ми помогне да взема решение Grinning
В момента съм в първи за бременността 14-дневен болничен. Между него и 45-дневния, обаче, имам едни 6 дни, за които следящия АГ ми каза, че мога да се обърна към личен лекар, за да ми издаде междинен и да не се налага да плащам 60 лв. на комисия. Днес питах личната, сега ми е върнала: "Трябва да има прекъсване от 1 ден, за да дам, не мога веднага да пусна след АГ". Преди време някъде бях чела, че не трябва да има прекъсване на болничния, за да няма и промени в сумата за майчинството?! Или нещо такова, наистина не съм запомнила, защото не планирах да пускам болнични преди тия 45 дни. Има ли нещо такова наистина и има ли някоя със сходен казус, как действахте?
Да дам 60 лв. за комисия за едни 4 работни и 2 уикенд дни ми е абсурдно...
Не трябва да имаш прекъсване, защото 3 дни ще ти бъдат платени от работодателя и ако не си на твърда заплата, а както мен с бонусни схеми, ще ти ги плати на минимална. Аз губя около 250 лв ако работодателя ми плаща 3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт