Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 797
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
С предната бременност и аз имах някакъв такъв казус, че трябваше един ден прекъсване за да се смени пътеката. Мисля, че даже не ставаше и отпуск да пусна. Просто се разбрахме с работодателя да ме пише, че съм на работа, а пък да пусна някой друг ден отпуск.
Багаж за болница още не съм приготвила, дрешките не съм изпрала, но като цяло май съм готова с покупките

# 571
Ей това много се дразня, че даваме сумати пари за избор на лекар и накрая пак не се съобразяват с нашите желания - в случая да се чака до последно да се врътне бебето в правилна позиция. А от чисто любопитство да попитам понеже винаги съм се чудила - защо секциото трябва да се насрочи толкова време преди термина?

Аз ще съм за втори път секцио (заради отлепване на ретината) и ми казаха около седмица - 10 дни преди термин да си избера дата, грубо термина ми е на 19.07, датата да е между 10-14. Първо, че си е планова операция и трябва да се включи отрано в графика на израждащия, ако сте с избор на екип, отделно знам, че ги вадят малко по-рано, за да не са толкова едрички. Но дори и само като се замислиш, юли месец средата, хората и те искат отпуск 🤣 поне заради това е хубаво да ги предупредим. Иначе те изражда, който е на смяна.

# 572
Ей това много се дразня, че даваме сумати пари за избор на лекар и накрая пак не се съобразяват с нашите желания - в случая да се чака до последно да се врътне бебето в правилна позиция. А от чисто любопитство да попитам понеже винаги съм се чудила - защо секциото трябва да се насрочи толкова време преди термина?

Аз ще съм за втори път секцио (заради отлепване на ретината) и ми казаха около седмица - 10 дни преди термин да си избера дата, грубо термина ми е на 19.07, датата да е между 10-14. Първо, че си е планова операция и трябва да се включи отрано в графика на израждащия, ако сте с избор на екип, отделно знам, че ги вадят малко по-рано, за да не са толкова едрички. Но дори и само като се замислиш, юли месец средата, хората и те искат отпуск 🤣 поне заради това е хубаво да ги предупредим. Иначе те изражда, който е на смяна.

Дадоха ли ви списък от болницата какво трябва да се носи за вас и за бебчо. Списъка различен ли е за секцио и нормално раждане?

# 573
Да ви се оплача, вчера на тонове ми измериха високо кръвно (141/90) и пулс 145. Отидох на кардиолог и днес ми сложиха Холтер, за да ме проследят за 24ч. Изписаха ми и лекарства. Чувала съм, че последните месеци се започва и с такива проблеми, но очаквах да ме пропусне. По принцип съм с ниско кръвно.
Някоя друга минавала/минаваща през това?

# 574
Аз съм с високо кръвно, но от самото начало. Щом са ви изписали терапия и Холтер, бързо ще влязат нещата в релси. Аз дели триместър бях с Холтер, на всеки 6 седмици съм на кардиолог и пускам изследвания. Хубаво е да се видят нивата на протеин и албумин.

# 575

Дадоха ли ви списък от болницата какво трябва да се носи за вас и за бебчо. Списъка различен ли е за секцио и нормално раждане?

Ами списък има в сайта на болницата. Предния път раждах в Шейново, трябваше да си нося следоперативни лепенки, това беше по-специалното. Това е списъкът от сайта им:

Полезна информация при прием за раждане:
Отговор:
Полезна информация при прием за раждане:

Необходим багаж при постъпване за раждане:

1. Направление № 7 за хоспитализация
2. Обменна карта
3. Лична амбулаторна карта /за издаване на болничен лист/
4. Лична карта
5. Тоалетни принадлежности за майката /нощница, чехли/
6. Отделението разполага със собствени нощници и еднократни чехли,еднократни прибори за хранене и санитарни материали. Ако пациентката желае,може да си носи собствени.

Не е нужно да носите пелени, козметика и дрехи за Вашето бебе. Всичко необходимо за неговия престой в болницата се осигурява от УМБАЛ „Софиямед“.

# 576
Днес минах на АГ. Вдигнаха ми дозата магнезий заради контракциите. Каза ми АГ и но шпа колкото искам да пия 😅 иначе бебчо е главично. То си знаех, защото докато чаках направо ми травмира белия дроб с ритниците. 1 900кг го измери, 31г.с. 2дни съм днес. Малко почвам да си мисля, че ще е голямо бебе защото има още 2 месеца и сега тепърва ще се почне якия рязък растеж та се подготвям психически за цезарово... Хич не ми се иска ако не е наложително.  Не помня първото в тази седмица колко беше, но тогава вървяхме назад и навакса точно последния месец.

# 577
  • Варна
Това е списъкът за МД Варна. Не съм сигурна колко е актуален, но и аз тези неща си спомням от последния път. Реално за бебето нищо не трябва, само комплектчето за изписване. Това е разбира се при секцио де, тия стъпки повечето няма как да се случат при естествено. Обаче за държавна болница списъците са съвсем различни. Там общо взето само легло не се налага да си носиш от вкъщи.

# 578
  • Варна
Аз нямам капчици кърма, но и предният път нямах - чак след като родих.

Не знам кой пита за леглото 50/100, но моят син е от най-дребните за възрастта си - едвам гони 90см на 3г, а отдавна не иска да спи в кошарата си 60/120см. Най обича да се шири на спалнята. Grinning

# 579
Днес минах на АГ. Вдигнаха ми дозата магнезий заради контракциите. Каза ми АГ и но шпа колкото искам да пия 😅 иначе бебчо е главично. То си знаех, защото докато чаках направо ми травмира белия дроб с ритниците. 1 900кг го измери, 31г.с. 2дни съм днес. Малко почвам да си мисля, че ще е голямо бебе защото има още 2 месеца и сега тепърва ще се почне якия рязък растеж та се подготвям психически за цезарово... Хич не ми се иска ако не е наложително.  Не помня първото в тази седмица колко беше, но тогава вървяхме назад и навакса точно последния месец.

И аз бях с болки и на мен вдигнаха Магнезият, но освен Нош па, добавихме и Утрогестан. Моя господин определено май ще е шишко, вчера в 33 седмица го измерихме 2600кг....но аз ще съм се секцио по мед.причини.

# 580
Здравейте, не знам коя мама беше питала за Тина Киркова, но аз се следя и ще раждам там. Цените им не помня как бяха, но съм планувала да заплатя за двойна ВИП стая, пък дано има налични. Във вторник съм на преглед там, и ще разпитам АГ-то за цени, и ще пиша отново.
Иначе аз съм вече 35 седмица (1.07 термин), и започнах по-лека лека да си стягам багажчето 😀
За момента в списъка ми са: 3бр нощници , джапанки, нощни превръзки, хавлия малка+голяма , и 3 малки меки хавлийки за гърдите (дай боже да имам кърма и какво да бърша с тях), козметика+самобръсначка за краката, чаша, вилица, лъжица и нож, някакви монети, бабешки гащи (аз и в момента съм с такива, от Джъмбо, по-удобни гащи не съм имала 😀 ), нужните му там документи.
За бебо: пакет памперси, мокри кърпички и ръкавички
Ще си приготвя и помпата за кърма + пликове за замразяване. Приятелка , раждала там ми се оплака , че заради проблемно раждане са и дали бебо на 3ти ден, а през това време се е наложило да си изхвърли цялата коластра и кърма, защото не се е сетила да си приготви пликове в багажа (беше по Ковидно време и не са дали на таткото да донесе) ,та реших, че няма да пречи да си имам. Ако се наложи - ММ ще ми ги донесе.

# 581
Мен за сега ме оставиха така. На 16.06 съм пакна АГ. Не знам, тези подготвителни направо ми разказват играта вече. И понеже е главично си го обяснявам с това, че по време на контракцията притиска изхода. Някои дни няма нито 1, други се будя и през нощта. Мисля да сменя магнезия, който пия с ето този:

Не съм го пила до сега, но този на viridian явно е недостатъчен. А но шпа-то го пия в макс вариант едни големи таблетки. Следя дозировката ми да не минава ограничението на опаковката и по-скоро магнезий пия на поразия.  Явно не стига...

И аз бях с болки и на мен вдигнаха Магнезият, но освен Нош па, добавихме и Утрогестан. Моя господин определено май ще е шишко, вчера в 33 седмица го измерихме 2600кг....но аз ще съм се секцио по мед.причини.

# 582
Много добра идея за малките хавлийки за гърдите. Слагам ги в куфара Grinning

За кърмата имах интересно преживяване. Не ми тече нищо по принцип, но преди седмица си сложих електрическата помпа на всяка гърда за по 5 секунди, за да видя какво е усещането и от едната текна коластра Blush

# 583
Мен за сега ме оставиха така. На 16.06 съм пакна АГ. Не знам, тези подготвителни направо ми разказват играта вече. И понеже е главично си го обяснявам с това, че по време на контракцията притиска изхода. Някои дни няма нито 1, други се будя и през нощта. Мисля да сменя магнезия, който пия с ето този:

Не съм го пила до сега, но този на viridian явно е недостатъчен. А но шпа-то го пия в макс вариант едни големи таблетки. Следя дозировката ми да не минава ограничението на опаковката и по-скоро магнезий пия на поразия.  Явно не стига...

Ако не си пробвала Диаспорал, пробвай. На мен само той ми действа, всички други магнезии са ми слаби.

# 584
  • София
+ за Диаспорала. Пия 2 прахчета директ на ден и е супер, всичко друго е бош лаф.

Общи условия

Активация на акаунт