Изпити медицина 2023

• 3 532
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте! Да питам някой знае ли кога ще излязат решенията от предварителните по химия и биология в СУ (както и ориентировъчно срока за самите оценки, който е наясно)… Благодаря предварително!

# 1
Оценките от предварителните се очаква да излязат тази седмица (най-късно другата)
А решенията знам, че излизат след редовните изпити (поне за МУ-Варна разбрах, че тогава ги качват, та предполагам и за СУ е така)

Да попитам какво се падна на предварителния в СУ по био и химия? Във Варна беше много добре!

# 2
Оценките от предварителните се очаква да излязат тази седмица (най-късно другата)
А решенията знам, че излизат след редовните изпити (поне за МУ-Варна разбрах, че тогава ги качват, та предполагам и за СУ е така)

Да попитам какво се падна на предварителния в СУ по био и химия? Във Варна беше много добре!

Ами по химия бяха 20 тестови и 4 отворени на ниво за олимпиада. Не бяха особено лесни, но се посправих предполагам…Отделно за тези за медицина имаше 4 теми да се пишат: фенол, алкени, концентрация и естерификация. Тежък си е изпита той за това е и 4 часа и половина. По био мина по-лесно от колкото очаквах. 60 тестови задачи само + за кандидатстващи медицина пак 4 теми: дихателна система, рибозоми, бъбречни заболявания и транскрипция. Интересно ми е по химия каква ли е скалата при условие че 120 т е макса 🤔

# 3
Въъх доста неща! Във Варна е 4 часа общо за био и химия. По химия има 20 тестови (10 ОХ и 10 НХ), и три задачи за описване- едната беше хидролиза другите две органични.

По биология- делене на прокариотна и еукариотна клетка. Супер лесния изпит беше, дано са се справили 😅

Иначе за предварителните съм чувала, че нарочно намалят успеха, за да отидеш и на редовен 🙄
Относно скалата, имах я някъде, обаче не мога да я намеря (за Варна е). Разликата между 2 и 3 е с мнооооого точки, а след това от 4 до 6 е минимална. 😬

# 4
Въъх доста неща! Във Варна е 4 часа общо за био и химия. По химия има 20 тестови (10 ОХ и 10 НХ), и три задачи за описване- едната беше хидролиза другите две органични.

По биология- делене на прокариотна и еукариотна клетка. Супер лесния изпит беше, дано са се справили 😅

Иначе за предварителните съм чувала, че нарочно намалят успеха, за да отидеш и на редовен 🙄
Относно скалата, имах я някъде, обаче не мога да я намеря (за Варна е). Разликата между 2 и 3 е с мнооооого точки, а след това от 4 до 6 е минимална. 😬
Възможно е, да! Конспиративно бих казал…Аз лично по биология мисля, че поне 5,00 ще имам, но по химия си сверявам, защото днес са качили отговорите, и съм се поизложил…За това ме интересуваше скалата, иска ми се поне 4,50 да хвана там…СУ попринцип ми е план Б, готвя се за МУ, но въпреки това предпочитам да ми е сигурен и той.

# 5
  • Варненска клюкарка
Около седмица бяха миналата година сроковете за МУ София, мисля че резултатите излязоха точно преди Великден или в деня след - изпитите бяха на 16 и 17.04. а към 23 или 24.04 излязоха. За Варна падна голямо чакане, защото проверяващите почиваха на Цветница и на Велики четвъртък и Велики петък и така чакахме от 9.04 до 27.04 когато излезе и химията. В нашия случай на предварителните по химия е било малко по-лесно, но синът ми още там беше с отлична оценка и не се яви на редовния, но знае от учителката си която беше проверяваща че на провалилите се по химия първия път, на втория опит им е било още по-трудно. За по-лесното и по-сложното мисля че е въпрос на жребий, бяха им показали докато очакваха започването на изпита как се генерират вариантите....По биология нито в София, нито във Варна имаше пълен отличен. В нашия случай пак имаше отворен въпрос за прокариотни клетки на предварителния.
 Скалата по биология е едно към както им падне, синът ми беше с 5,38 беше сигурен че заслужава повече и ходи да си види изпита - геста му беше минал 3 проверки, каза че е имал 3 подписа с червен, зелен и син химикал, явно е имало спор за нещо, но нямаше обяснение никакво, само бяха писали че отговорът на единия отворен въпрос е непълен и 4 грешки на тестовата част от 80 въпроса с а, б, в, г.... По принцип знам че 3 пъти се проверяват тестовете с отлични оценки. По химия са по-точни, има си конкретни правила за разписване на задачите и на грешен резултат няма как да се сложи висока оценка и обратното. За миналата година и за София и за Варна бяха намалили малко точките за тройка, по предната година 2021 на предварителния по химия във Варна е имало 62% двойки, за София не помня, но горе долу подобна цифра и затова малко бяха смекчили нещата за тройка.  Знаех регламента за оценяване по химия, но за съжаление съм го забравила, по биология обаче така и не го разбрахме, информация по въпроса нямаше изнесена.

# 6
  • Varna
Здравейте съпричастни към темата майки и бащи.Следя темата  за медицинските университети от две години и научавам изключително полезна информация Имам дъщеря,която от септември ще бъде 11 клас в гимназия във Варна с профили химия и биология .Разбирам,че подготовката за КСК трябва да започне от рано.Ето защо се обръщам към варненки/и особено към Беллора,тъй като ми се струва че тя е най -добре запозната/, с молба да ме насочат към надежден преподавател по химия.Ще ви бъда безкрайно благодарна.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 08:07 от Lilibeth 1

# 7
Здравей! Аз се подготвям също за медицинския във Варна, надежди учители от тук мога да кажа Белецова и Якова. Мои приятели ходят при тях и са доволни, но на мен не ми харесва как си структурират часовете и затова не съм при тях, но пък и от моя учител също съм много доволна, Давид Петров се казва, преподава онлайн и обяснява страшно добре. Ако искаш ще ти пратя контактите на учителите, само на Белецова нямам. 😊
Здравейте съпричастни към темата майки и бащи.Следя темата  за медицинските университети от две години и научавам изключително полезна информация Имам дъщеря,която от септември ще бъде 11 клас в гимназия във Варна с профили химия и биология .Разбирам,че подготовката за КСК трябва да започне от рано.Ето защо се обръщам към варненки с молба да ме насочат към надежден преподавател по химия.Ще ви бъда безкрайно благодарна.

# 8
  • Varna
Здравей! Аз се подготвям също за медицинския във Варна, надежди учители от тук мога да кажа Белецова и Якова. Мои приятели ходят при тях и са доволни, но на мен не ми харесва как си структурират часовете и затова не съм при тях, но пък и от моя учител също съм много доволна, Давид Петров се казва, преподава онлайн и обяснява страшно добре. Ако искаш ще ти пратя контактите на учителите, само на Белецова нямам. 😊

Ако не те затруднява,прати ми ги на лични.Успех в подготовката и прием на първо класиране.

Общи условия

Активация на акаунт