Клуб " Ръкоделие - гоблени " 2 част

• 112 187
  • 615
  •   1
Отговори
# 120
Малееееее, Здравка79, колко е голям този гоблен Shocked какви са му размерите?

Аз съм от кандидатките да се научат на този занаят, само не знам кой ден ще си купя гоблен, иначе желанието ми е голямо, но само причината, че децата са ми още малки ме е спряла да не го направя по-рано, защото знам, че ще го шия много дълго и ще ми мине мерака да го видя готов Mr. Green

# 121
  • край Дунав
Здравче, кое те плаши?Имаш 20-тина квадрата по вертикал и по-малко по хоризонтал! Започваш го като нормален гоблен...Изобщо не е голям и страшен, изглежда много приятно.роуз, за начало е важно да си вземеш гоблен с по-малко цветове, да знаеш къде ще го окачиш и основното-да намериш някой, който да те научи да бродираш оригинален вилеров бод!!!!!!

# 122
Някой може ли да ми каже тук за какви конци става въпрос. това
Питането ми е за първото - 0903/27, 28; за второто е ясно, че са DMC.

Последна редакция: пн, 15 яну 2007, 12:54 от dida_p

# 123
Някой може ли да ми каже тук за какви конци става въпрос. това
Питането ми е за първото - 0903/27, 28; за второто е ясно, че са DMC.
Надявам се да го видите. Не мога да го увелича.

# 124
Малееееее, Здравка79, колко е голям този гоблен Shocked какви са му размерите?

Laughing 21/59 квадратчета! Иначе казано 136/50см!  Mr. Green

# 125
Благодаря за информацията, ще пробвам.

# 126
  • край Дунав
Дороти, малко майтап-ега ти белината...дето я произвеждат.Здравче, като начало с краката-браво!Сега чакаме под масата, над масата и тлавите. Тавана ще видим към лятото.Успех и показвай постоянно до къде си.

# 127
  • Все на втория етаж
Аз да взема да подбутна темата и да кажа, че упорито напредвам. Flutter

# 128

Дай да видим!  Mr. Green

# 129
  • София

Petjah, ти с какви конци ги шиеш тези сладурковци. Че аз като отидох с една от тези схеми в магазина, тя била с 40 цвята и по 1.30 лв. ми стана лошо.

И още един въпрос, това разширение *.pat с каква програма да го отворя?

# 130

........................

Здравей, до колкото знам програмата Pattern Maker for cross stich отваря pat файлове Thinking.

# 131
Миленка,
pat се отваря с PCStitch или Pattern Maker for cross stitch/ако файла е правен с по-старата му версия/
Това са програми за правене на схеми на гоблени,но често се ползват и за пренабиране на вече готови схеми. Примерно имаш някоя схема на Вилер и искаш да я направиш по-лесна за ползване. Интересно и забавно е,но отнема време Simple Smile
а тези схемки/има цяла серия с подобни животинки/ ,въпреки ,че са с доста цвята няма да са ти толкова скъпи в последствие,защото от някой цвят ще ползваш съвсем малко . Останалите конци си ги запази за някоя друга бродерия. Аз имам вече килограми конци и очаквам пак музата да ме обхване ,за да ги ползвам за нещо:)
 ketri,
този гоблен се шие с cross stitch/кръстчета,/с half cross stitch /половин кръстчета/ и back Stitch

-Това е нещо като шиене на бод зад игла или там както се казва на български. С него се прави  онова там очертаване ,което вероятно те притеснява:) То се прави накрая.
Ето как се шие back Stitch

Виж легендата -там пише. Имай на предвид ,че в зависимост от знака се ползват по 2 или по 3 конци .

Tow - strand cross stitch 2ката конец за кръстче
Three- strand cross stitch -3 ката за половин кръстче.
Но има и половин кръстче също с три ката конец.
В легендата е обяснено подробно.
Сега виждам ч,е се ползва и french knots
Игглежда така

А се шие така

Всичките тези бодове са причина гоблените на Dimensions да са едни от най- красивите:)

# 132
  • ПАЗАРДЖИК

Petjah, ти с какви конци ги шиеш тези сладурковци. Че аз като отидох с една от тези схеми в магазина, тя била с 40 цвята и по 1.30 лв. ми стана лошо.

Имам всички животни, но мяй не са с чак толкова много цветове. Аз лично специално за тези възглавнички съм използвала цветове, които са ми останали от предишни шити гоблени и защото съм шила все български комплектовки на Казанлък, нямам нито номера, нито самото име на цвета, та няма за какво друго да ги ползвам. А ти можеш да си купиш цветовете и на метър от онлайн магазина на goblenite.com . Аз така си купих за ангелчето, което ви показах наскоро, а то е с 55 цвята, та скъпо щеше да ми излезе да взимам по чиле от всеки цвят. Доставиха ми поръчката с куриер до вкъщи и услугата не е кой знае колко скъпа. Вече само така ще пазарувам.

# 133
  • Все на втория етаж

С удоволствие, но в неделя. Confused Мъж ми е в Германия и фотоапарата е в него. Sad Ама тамън до тогава още ще ушия. Mr. Green

# 134
  • в зоната на здрача
Хипатия,благодаря ти миличка  smile3525за подробното обяснение,
нооооооо,аз нищо не разбирам  smile3555и затова се отказвам от този гоблен колкото и да ми харесва.
Тези кръсчета,пък полукръсчета,пък един знак с два конеца, ooooh!ааа ле майко....много ми е сложно.
Май има много да се  smile3504уча

Тука сега съм харесала едни други сезони,само че не мога да ги сваля,някой да помогне?
http://mulenne.narod.ru/shema/landscape/landscape_01.htm ,четирите малки къщурки.

Общи условия

Активация на акаунт