Клуб " Ръкоделие - гоблени " 2 част

• 112 278
  • 615
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
 ketri, натискаш върху картинката и ти се отваря страница от която можеш да свалиш схемата. Схемите са в pat формат.
Същите тия сезони съм ги виждала готови комплектовки. Май бяха на Милена стил, но не съм сигурна и струваха около 10 лв.

# 136
ketri,
не е така сложно както изглежда.
Помисли си ,ако мислиш да правиш шиенето на гоблени хоби рано или късно трябва да научиш как се правят и гоблени по -различни от българските общоприети. А и смесването на различните бодове създава интерес ,а не като тези на Вилер- шиеш, шиеш и накрая го зарязваш от скука:))
А и крайният резултат е страхотен. Ползвайки различни бодове дизайнерите успяват да дадат на творбите си живот и обемност.Изобразяваните картини са пълни с живот и атмосфера.
Дай да не с е отнасям,поет не съм и няма да бъда-скучно е, но си струва поне да опиташ.
А защо не почнеш с нещо по-просто като за начало. Примерно нещо на Джон Клейтон.Ето ти един сайт ,където има негови схеми
А да, свалих и ти и четирите сезона
Надявам се няма да се излъжеш и да ги купиш. тези дето ги продават и те от нета са ги свалили:)

# 137
  • в зоната на здрача
Хипатия,златна си newsm51.
Немога така да разбера как се шие,трябва някой да ми покаже нагледно,не се отказвам напълно,а само за сега Laughing
Тези на Джон Клейтон пак ли така се шият/аз отварям само схемите,а има още две редчета който не мога заради *pat/ Embarassed
Поради същата причина не мога да отворя и 4сезона,май трябва да викна някой на помощ.
Благодаря ти още веднъж

# 138
на същата страничка,където са схемите има и програмата Паттерн Макер.Обяснено е как да я инсталираш
За съжаление сега нямам никакво време да ти обясня ,но утре ще го направя:)

# 139
  • София
момичета страхотни сте, Петя благодаря, Хипатия и на теб   bouquet шия едни коледна картинка от твоята страница и просто така съм се увлякла, но бавно го правя и внимавам отзад какво се получава, до др. коледа ще съм готова.. Embarassed за сефте съм гобленарка хехе

# 140
  • Пловдив
Момичета, малко ме е срам да попитам... ама ще се престраша  Embarassed
Има ли някакъв тарикатлък, за да се получава и отзад идеален гоблена  newsm78
Имам едини големи гоблени от бабата на мъжа ми, които спокойно можеш да ги сложиш и на обратно в рамката, а моето първо творение в гобленов бод .... #Crazy колкото и да се старая отзад си става каша

# 141
  • в зоната на здрача
Аз пак имам проблем:не мога да се справя с тая програмка  Паттерн Макер и това си е   smile3518
Някой да ли ще се смили над мен???

и стига сте шили ами влезте малко във форума Joy Joy Joy

# 142
Момичета, малко ме е срам да попитам... ама ще се престраша  Embarassed
Има ли някакъв тарикатлък, за да се получава и отзад идеален гоблена  newsm78
Имам едини големи гоблени от бабата на мъжа ми, които спокойно можеш да ги сложиш и на обратно в рамката, а моето първо творение в гобленов бод .... #Crazy колкото и да се старая отзад си става каша

Прекарвай конеца винаги под ушитото, когато ти се наложи да прескочиш няколко квадратчета от схемата и ще има вид и отзад гоблена Peace При мен се получава Simple Smile

# 143
  • Пловдив
Явно нещо не правя както трябва  Embarassed . Уж се старая да промушвам всичко ....а и може би защото е 1:1 и на малко място се събират много цветове и от промушване става една голяма петеница.
И да попитам нещо елементарно - когато конеца свършва, през колко бода се промушва, за да изглежда най добре и къде режете конеца newsm78

# 144
  • София
Леле колко сте изписали... а аз даже не занех, че има нова тема!!!

Хайде запис... Hug

# 145

И да попитам нещо елементарно - когато конеца свършва, през колко бода се промушва, за да изглежда най добре и къде режете конеца newsm78

Аз промушвам през 7-8 бода, като режа конеца почти до края Peace

# 146
  • Все на втория етаж
benitta , не си само ти. Embarassed И моите стават кашави отзад, мани- мани. Аз упорито шия и наистина почти не влизам във форума. Утре ще пусна снимки. А междувременно се подвизавам и във фотошопската темичка, че и него мъча, та тъка на два стана. Crazy
А вечер и книги чета. Flutter

# 147
  • край Дунав
Момичета, по правило се промушва дължината на иглата/с която шиете/.Обикновено толкова се остава и като начало за резерва, за да не Ви се извади конеца по време на шиене отзад, можете да забележите накъде върви наклона и да промушвате по него, а не с/у него/ ох, дано съм ясна-винаги има наклон, колкото и да се стараем/.Иначе, да похваля Реника--ШИЕ ПЕРФЕКТНО!Имам претенции на спец в шиенето и го казвам от тази позиция-СУПЕР Е!

# 148
  • в зоната на здрача
Ей ,хора кажете ми как да се оправя с тая програма че да мога да си отворя 4 сезона отХипатия

# 149
Ей ,хора кажете ми как да се оправя с тая програма че да мога да си отворя 4 сезона отХипатия
ketri,
с кое не можеш да с е справиш?
На страницата ,която то дадох е обяснено как става магията:)
Утре обещавам ,че ще ти обясня по-подробно

Общи условия

Активация на акаунт