Клуб " Ръкоделие - гоблени " 2 част

• 112 241
  • 615
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,приятелки-гобленарки!Много ми е приятно да ви чета и да видя колко много сте ушили.В момента шия поле от макове на Шалее,но не знам дали ще успея да вмъкна картинка да го видите.
Дидка,даваш ли схемите на индийките да си ги ушием и ние??? newsm51

# 151
  • в зоната на здрача
Ей ,хора кажете ми как да се оправя с тая програма че да мога да си отворя 4 сезона отХипатия
ketri,
с кое не можеш да с е справиш?
На страницата ,която то дадох е обяснено как става магията:)
Утре обещавам ,че ще ти обясня по-подробно
От страницата която ми даде дръпнах нещата и ги плеснах в една папка,ииииииииииииии
после какво трябва да се случи не ми е ясно Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Ако ми каже някой ще бъда безкрайно благодарна
съжалявам че ви занимавам три дни с моя проблем
Поздрави  bouquet

# 152

Това шия в момента.

# 153
# 154
# 155
  • ГОре на черешата...
Здравейте!
Да се запиша и аз във вашата тема.
Шия отдавна - имам около 15 ушити гоблена.
Като ми остане време ще ги снимам и кача.

mama Desita , прекрасни са  bouquet! А имаш ли схемите и можеш ли да ги пуснеш? Видях, че се шият с кръстчета, нали? Доста нетрадиционни са от всички, които съм виждала и направо ме заплениха! Ще ми се да ушия маковете и слънчогледите, но и цялата серия ще стои прекрасно.
Така че ако имаш възможност, моля, пусни схемите Hug!

# 156
Между другото реших да ги направя с гобленов бод 1:1 с троен конец и стана перфектно.Свалих схемите от самия сайт.Ще се опитам,но не зная-малко съм боса в тая част.Луда станах докато закача картинката smile3511,обаче съм потомствен инат и не се отказвам лесно.

# 157
  • ГОре на черешата...
Между другото реших да ги направя с гобленов бод 1:1 с троен конец и стана перфектно.Свалих схемите от самия сайт.Ще се опитам,но не зная-малко съм боса в тая част.Луда станах докато закача картинката smile3511,обаче съм потомствен инат и не се отказвам лесно.

А можеш ли да дадеш линк към сайта?

# 158
Момичета, от няколко дена съм започнала да шия една Булка на Ланарте, когато започне да прилича на нещо ще ви покажа и снимка.

Десита, аз схеми имам но нямам ключа за цветовете, купен ми е комплекта. Embarassed

# 159
 ketri,
в страничката от където свали програмата,точно под линковете за сваляне е обяснено как става инсталацията.
Кликваш на по-големия файл ,не помня как се казва -инсталираш програмата. Просто следвай написаните там действия.

А може би ти просто не знаеш как се инсталира програма?

Ето ви маковете. Те са на фирмата Вервако. Вервако имат собствени цветове,но тук някой си е направил труда да даде ключ за DMC. До колко е добър незнам.

А ето и линк към сайта на Shalee. Тя си е направила труда да събере и подреди доста схеми на различни дизайнери.  Отваря се доста бавно обаче и също толкова бавно с е сваля от там.
Имам спомени ,че се искаше и парола ,за да тръгне свалянето
ето и схемата,която е преработена от  Shalee с някоя програма за правене на схеми за гоблени.

Последна редакция: ср, 24 яну 2007, 10:33 от Хипатия

# 160
Здравейте момичета,аз съм новак,но съм страшно запалена от това невероятно изкуство и черпя още по-голямо вдъхновените от вас.Страхотни сте и работите,които сте сътворили са вълшебни и много красиви.Прекланям се!Пиша ви с една огромна молба,мъжа ми се казва Георги и съм си поставила една много амбициозна задача,да ушия за него гоблен св.Георги.Е за този му имен ден няма да успея,но се надявам за догодина!Сега шия едно детски гобленче"Рибарче" за тренировка и след това искам да го започна.Намерих една страхотна схема в сп."Царица къщовница",но има някакъв проблем със схемата.Та огромната ми молба е,ако някой от вас може да ми помогне да намеря схемата. PraynigЕто и снимка на самия гоблен от корицата http://vaskata.multiply.com/photos/photo/11/122
Предварително благодаря!

# 161
  • ГОре на черешата...
Хипатия, златна си! Да, и на мен ми искаше парола, но пък не видях къде да се регистрирам...
Още едно въпросче може ли - искам да ги ушия с бод кръстче - на каква панама се шие newsm78? Защото миналия месец си купих бяла неразграфена панама и ших ето тези ангелчета, обаче ми се струва много едра...

http://images12.snimka.bg/001728328.jpg

Преди години съм си купувала списание за брадерия "Лаборас и..." и там имаше бонус мъничко парченце за ушиване, но е съвсем различна - панамата стои твърда, като колосона, а в моя град не мога да намеря такава...

# 162
  • Варна
Mari_eta, извинявай, че отговарям аз вместо Хипатия, но понеже сега съм на линия Simple Smile. Кръстчетата се шият на различни панами, но от моя опит най-лесно и добре се получава ако ги шиеш на панама Аида_14. Тя е колосана и с достатъчно едра. Освен това я има в няколко цвята - бяла, екрю, прасковено, светло синьо и зелено. По коледа ших коледни орнаменти точно на цветна панама, а в момента шия точно на бяла панама един гоблен на Дайменсънс за детската стая на сина ми. Ето това трябва да се получи:
http://www.dimensions-crafts.com/showproduct.asp?reqtype=1&c … &prodID=35039
Успех!

# 163
  • ГОре на черешата...
Благодаря, Manzhelka  Hug!
Обаче как да се ориентирам дали моята е такава Rolling Eyes?
Би ли измерила големината на кръстчето - на моята се получава горе-долу 2х2мм/ако премерих точно де.../, но панамата прозира. Имам чувството, че трябва да е по-ситна.

# 164
  • Варна
Ами сега съм в офиса и няма как да замеря в мм, но по принцип Аида_16 означава, че има 16 нишки в квадратен инч. Колкото по-голям е номера на Аидата, толкова по-ситна става. Мисля, че най-ситната е Аида_22. Но май ще трябва да намериш форрмула за преобразуване от инчове в мм. Пък и май-голямо значение има с какви конци шиеш. Гоблена с мечетата, който е оригинална комплектовка на Дайменшънс става малко рехав, конците са оригинални, американски, но ччестно казано въобще не ми харесват - в сравнение с ДМС са тънки и без блясък, и тъй като са ограничени, а са сметнати да се шие с 2 нишки, няма как да увелича количеството и да го направя на 3 нишки, защото няма да ми стигнат. Довечера ще снимам и ще покажа как става. А иначе по Коледа, коледните мотиви ги ших с ДМС конци и станаха супер.

Общи условия

Активация на акаунт