Клуб " Ръкоделие - гоблени " 2 част

• 112 189
  • 615
  •   1
Отговори
# 180
Имам нужда от малко помощ.
Моля,ако някой е шил или случайно знае с каква марка конци се шие този гоблен,да ми каже.

http://sissak.hit.bg/zoo_03.gif

Имам схемата и номерата на конците,ама ако и марката знаех.........

Много благодаря

Можеш да провериш дали са DMC в goblenite.com. Като отидеш на конци и пишеш номера то ще излезе ако има такъв на DMC. Само с това мога да ти помогна.

Много благодаря,конците са Anchor   smile3501

# 181
sissak, тези на Вервако, от страницата на Хипатия, няма къде да ти иска парола.

На мен за този сайта shalee ми иска парола,а има хубави неща там.

# 182
  • Варна
sissak, тези на Вервако, от страницата на Хипатия, няма къде да ти иска парола.

На мен за този сайта shalee ми иска парола,а има хубави неща там.
За да получиш паролата пишеш на собственичката на сайта, най отдолу на страницата има линк и тя ще ти даде паролата.

Някъде по-нагоре в темата беше станало въпрос за бялата панама. Тази, която е 2,2см най-вероятно е българска. Тя е като разграфената, само че бяла. Аидата е внос и е поне според мен доста скъпа средно около 24лв метъра, докато българската е 5-6лв. Ако на българската се шие на три ката не мисля, че става зле. Още повече че като го сложите на стената не му личи толкова.

# 183
  • ПАЗАРДЖИК

Някъде по-нагоре в темата беше станало въпрос за бялата панама. Тази, която е 2,2см най-вероятно е българска. Тя е като разграфената, само че бяла. Аидата е внос и е поне според мен доста скъпа средно около 24лв метъра, докато българската е 5-6лв. Ако на българската се шие на три ката не мисля, че става зле. Още повече че като го сложите на стената не му личи толкова.

На мен ми се струва, че с троен конец  на българската панама става малко по-грубо и на мен лично не ми харесва. Преди 15 години, когато още не знаех, че съществува бод 1:4 ших "На дългото пътуване". Шила съм го на кръстчета с троен конец. Обожавах го и много си го харесвах до момента, в който видях гоблен, ушит с бод 1:4. От тогава ми се вижда груб като изтривалка.

Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 14:26 от petjah

# 184
  • Пловдив
         Несъмнено на Аида стават по- добри гоблените. Пък и 0.5м от Аидата излизат най- малко 3 гоблена и не излиза чак толкова скъпо.

# 185
Здравейте и от мен!

Сега шия "Морски пейзаж", но малко трудно ми върви. Комплектовка е на Солария, но с много лоша схема и ту тоз конец не стигне, ту друг. По принцип е с DMC, но един от конците който не ми стигна не успях да открия в каталога им и го замених с подобен на друга фирма.

Здравей, сигурна ли си, че е на Солария? Аз преди време бях купувала една отвратителна комплектовка от Малкия ЦУМ, за която също ми твърдяха че е тяхна (и дори избирах от каталога на Солария). Също с ужасна схема и недостигащи "ДМЦ" конци. Веднага след това се свързах съя собственичката на Солария и тя ми обясни, че щанда в Малкия ЦУМ не продава техни комплектовки. Повече не съм стъпила там.
Пиша това, не за да правя реклама на Солария, а ако може да споделиш дали наистина толкова са си развалили качеството, или пак има ментета.

На схемата и на снимката има печат с този надпис. Той ми е подарък от преди много време, но сега му дойде реса. ще питам

# 186
  • Все на втория етаж

Иренкааааа, щеше да показваш гоблен Grinning

Ммдааа. Ето. За 15 дни шиене толкова разлика. А ако не беше този пуст интернет щеше да е многооо повече. Blush

# 187
 newsm09 Бравоооо!  smile3501  Доста си напреднала!  smile3521

# 188
http://www.milenastyle.com/Milena%20Style%20Gobleni.htmНезнам дали някой е дал този линк,но има хубави неща на прилични цени.И аз съм голяма любителка,но нямам време да шия напоследък...

# 189
http://www.milenastyle.com/Milena%20Style%20Gobleni.htmНезнам дали някой е дал този линк,но има хубави неща на прилични цени.И аз съм голяма любителка,но нямам време да шия напоследък...
почвам да се нервя вече:)
Не мога да разбера как една цена може да е прилична,след като се ползва чужд труд,представя се за собствено творчество и се продава .
Въпросната фирма нямат собствени разработки. Вземат схеми на чужди дизайнери.Чрез някоя програма за правене на схеми за гоблени променят символите,някой и друг бод,някой нюанс и ето ти продават и то на съвсем неприлични цени новостъкмената схема.
Кофтито е ,че доста се лъжат,нямайки достъп до нета и нямайки познания за работата на известните дизайнерски фирми .
Нищо лошо да си купиш имитация на Армани примерно,но не и да платиш сякаш плащаш за оригинала.

# 190
  • Варна
Подкрепям думите на Хипатия.
Миналата година собственичката на Милена стил беше писала във форум гоблените, че всичките и схеми били техни разработки. Да ама не, ако се разровите при рускините или в китайските сайтове ще ги намерите от къде са взети.
Половината са Вилер, а другите от разни западни дизайнери с малки преработки.

За шиенето 1:4 само да кажа, че това си е наше българско изобретение и по цял свят шият или кръстчета или вилеровия гобленов бод. Тъй като работим на принципа на българският народ дето преодолявал трудностите които сам си създавал шием така. Не споря, че става по фино, но пък си избождаме очите и ни отнема в пъти повече време. Peace

# 191
Еееее,чакайте сега.Аз не съм твърдяла,че гоблените им са авторски.Просто ми се сториха по-евтини от повечето предлагани на пазара.(не че съм много запозната).Не разбирам и кой знае колко.Шия за удоволствие.Няма да си купя оригинален Вилер,защото ги намирам прекалено скъпи.Дадох линка,защото мислех,че мога да бъда полезна.А да не ви казвам как ме измамиха в един магазин.Поръчах си гоблен на въпросната фирма,платих за него 70 и няколко лева,и чак след това разрових в нета и видях,че ако си го поръчам от фирмата излиза на половин цена.Но както се казва-битият бит,............

# 192
Тути,
не съм искала да те засегна.
Вероятно и ти си една от незнаещите. Каквато впрочем бях и аз преди години.
Но вече ползваме нет-ти ,аз и всички ,които посещаваме този форум ,аи разните други.
Срамота е да не знаем и ако знаем да не го кажем и на колегите:))
Преди да поръчаш какъвто и да е гоблен потърси схемата по-напред в нета.
Комплектовачите на гоблени правят и още един грях спрямо гобленарите. Да оставим настрана факта ,че се обогатяват за сметка на чужд труд.
По-лошото е не че вземат парите ни,но че вземат парите ни ,карайки ни да плащаме за ерзац продукти. В стремежа си да представят някоя схема за своя те така я преработват или заменят цветовете ,че в доста случаи клиента с изненада установява как цвета на небето е отровнозелен или конят е розов:)

# 193
Ох,не думай!Купих си "Конете на водопой",остава конят да е зелен и ще падна... #Crazy

# 194
  • ПАЗАРДЖИК
На моите "Коне на водопой", кафявият кон на места е алено червен, ама какво да се прави. Комплектовката ми е на Казанлък от преди повече от 10 години.

Общи условия

Активация на акаунт