Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 34 103
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Ох, и аз се похвалих, че се оправих от Мастиха. Свърших едната опаковка, викам си, край, самоизлекувах се. Обаче от Великден наново болки. Една зелена салата ядох, аз по принцип не обичам, защо ли ми трябваше... Сега пак пия Мастиха, ще видим. Сърцебиене нямам, обаче имам екстрасистоли, свързвам ги с дискомфорта в стомаха. Сърцето веднага реагира.

Спринг, от кой АБ са ти ставните болки?

# 106
Явно тази пролет гастритите ни разказват играта…
Аз такова чудо не съм имала от по-миналата есен и сега ми е по-зле.
Направо се побърквам с тия киселини, а всъщност дори не съм спирала ИПП.
Сега се сложих на 40 мг Рабиоксин сутрин и вечер, брутална доза, но съм направо изгорена. Пия и Алмагел, че то като легна е кошмар.
Аз нямам други симптоми, освен гастроинтестинални, червата също ми избухват в момента 😢😢😢.
В понеделник отивам да ми запишат час за гастроскопия, че съм се видяла в чудо.
Мастихата грам не ми помага, даже понеже е разтворимо ми дразни повече, колкото и да я разбърквам да няма мехурчета.
Но хайде, аз съм по-зле, защото имам и херния, но сега нямам идея точно какво ми е…
Иначе ясно, че ще трябва да лягам под ножа, то така не се живее с тая дупка в корема, че на всичкото отгоре тя е с тенденция да расте.

# 107
Здравейте,
Какъв Валидол купувате.
Купих от аптеката онзи ден за първи път и са  ми продали украински?!
Разгледах в нета, май само такъв  се е предлагал, видях че е нова партида от 2022, та малко странно ми стана?

Този.

Да. Благодаря, ще го потърся поне е български.

# 108
Цитат
Спринг, от кой АБ са ти ставните болки?
левофлоксацин

# 109
Магнезий пиеш ли? В темата за хинолоните пише, че добре действа за такива странични ефекти.
Мила, и аз трябва да отида на гастроскопия. От есента до момента съм имала 2-3 пъти по 2-3 седмици спокойствие и пак.

# 110
Пия, и витамини, и минерали. Взимам днес алмагела

# 111
Алмагел и аз отдавна съм набелязала. Поне не е скъп, а преди много години бях много доволна от него.

# 112
А и според мен от всичките тия антирефлуксни сиропи, Алмагел най-добре действа. Аз го открих по препоръка на съфорумка тук 😀.

# 113
Той е много стар и евтин, затова не го изписват. Добре, че все още го има на пазара.

# 114
Здравейте на всички! На какъв специалист трябва да отида за подут и болезнен лимфен възел? Миналата лято ми се появи киста зад ухото, а заедно с нея ми се поду лимфния възел и ме болеше толкова много, че едва си движех врата.(до преди това никога не съм имала подути лимфни възли). И от тогава насам си ме понаболява и си го напипвам. Намира се под челюстта (близко до ухото). Записала съм се на ендокринолог, но не съм сигурна дали правилно съм се ориентирала.

# 115
Предвид и другата находка - хематолог.

Иначе си зависи причините. Ако е следствие простуда, вирус - УНГ. Може да се подуе и от проблем със зъби, венци и тогава се посещава стоматолог.
Но без гореспоменатите - хематолог.
Ендокринолог поне ще погледне на ехограф. Аз така мислех, че лимфен ми е подут, а се оказаха възпалени слюнчени жлези. Усещах топче под челюстта.

# 116
Добре, задължително! Аз ходих на УНГ, той напипа лимфния, видя кистата и каза че е възпалена жлеза и да не я пипам изобщо. Ходих и на лицево-челюстен, каза и той че е киста от възпалена жлеза, да не я пипам и ако пак направи проблем, ще я махнем оперативно. А Вашето топче болеше ли Ви? И след колко време мина, имаше ли лечение? И твърдо ли е на пипане?

# 117
Моят проблем се появи след прием на ципрофлоксацин за инфекция на пикочните пътища - цистит. Ципрофлолсацинът е от групата на хинолоните, които дават доста странични реакции, но тази с лимфните възли уж не е от тях. Наболяваше, да. И ако го пипам болеше повече. Аз го усещах като твърдо топче.
Лечението беше изписано от УНГ- антибиотик за всеки случай 🙄, лимфомиозот. Аб помня беше Оспамокс. Ходих на стоматолог да изключи проблем със зъбите.
След като не мина бях на хематолог. ПКК ми искаха за възела. Бях с повишени моноцити, и не еднократно в картината, а в няколко кръвни картини. Филмирах се за лимфом. След преглед каза, че има леко увеличение, но напипа гуша и понеже бях пускала щитовидни и бяха в норма, каза че не е спешно, но трябва да посетя ендокринолог. През това време, след Оспамокса циститът пак се върна. Пих и доксициклин, пусках и изследвания за хламидии, ходих на уролог. Пих и четвърти АБ. Ходих и на ендокринолог.
Ендокринологът видя леко увеличени лимфни възли, а за топчето каза, че е възпалени слюнчени жлези.
Видя и нехомогенна структура на жлезата и каза, че е започнал автоимунен процес и да се следя на 6 месеца.
След 6 месеца отключих автоимунно заболяване и започнах лечение.
Възелът спадна след това.
Общо година.
Чак тогава влязоха и моноцитите в норма.
Едно от предположенията е, че циститът е отключил автоимунното заболяване. Увеличаване на лимфните възли е характерно за това.

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 06:19 от Merelenda

# 118
Много съжалявам за това през което е трябвало да преминете 😞 От това, което чета явно ендокринологът най-добре си е свършил работата, за което искрено се радвам. Ще посетя и двата вида специалисти и после ще пиша какво е станало. На 3-ти ми е часът при ендокриноложката, а после ще запиша и за хематолог. Благодаря от сърце за споделеното! Бъдете живи и здрави!

# 119
Всъщност, хематологът беше човекът, който с едно опипване разбра, че гушата е проблем, не възлите, и не ме тъпка с безсмислени лекарства.
Ендокринологът потвърди всичко+ ехограф.
Успех и дано всичко е наред при вас.

Общи условия

Активация на акаунт