Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 34 108
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря отново! 🍀

# 121
Микомакс може ли да се пие при бременност, много ранна евентуално? В момента съм на АБ , и искам да пия едно превантивно , но в понеделник ще мога да пусна кръвен тест ...

# 122
''Неговата употреба при бременност се допуска само при сериозни животозастрашаващи гъбични инфекции, където ползата за майката надвишава потенциалния" риск за увреждане на плода."

Вземи си някой хубав В комплекс.

# 123
О, няма да го пия Flushed б комплекс не знам мога ли, защото пия В12 ( метилкобаламин) и пробиотик.... Ако може ,бих почнала и б комплекса,но имам мутация и не усвоявам синтетичните форми, та не знам.... Как другояче да се предпазя , много ме е страх да не гъбясам , после би ли било опасно при бременност и как ще се лекува...

# 124
  • пустинята Гоби
За всеобща слабост в ръцете и краката, какви кръвни показатели е добре да се изследват? По принцип имам анемия и приемам чат-пат желязо, но от известно време имам пристъпи на слабост и умора, а от снощи постоянно съм така.

Имала съм гъбички при бременност, лекувах ги с някакви глобули, предписани от лекаря. Не се стресирай предварително. Пий кефир, на мен ми помага, не яж сладко и бяло тесто, наблегни за зеленчуците, особено зелените.

# 125
О, няма да го пия Flushed б комплекс не знам мога ли, защото пия В12 ( метилкобаламин) и пробиотик.... Ако може ,бих почнала и б комплекса,но имам мутация и не усвоявам синтетичните форми, та не знам.... Как другояче да се предпазя , много ме е страх да не гъбясам , после би ли било опасно при бременност и как ще се лекува...
Ми то не е задължително да гъбясваш.
Аз започнах да имам проблеми (и то не всеки път), след като започнах да имам проблеми с кръвната захар. Преди нито пробиотици съм пила след АБ, нито витамини.
Както е писала Mimi Rose, избягвай сладки храни и ограничи тестени изделия.
Аз януари пих АБ, за първи път избягвах млечни (понеже ям много и всякакви всеки ден), сладко не съм яла и по филийка хляб на ядене, и не съм имала никакви проблеми. Пробиотик пих само 10 дни.

# 126
Оу,аз съм с изваден зъб и мога  да ям само крем супи и компоти ,тъй че няма да ми е проблем. Иначе почти винаги гъбясвам ако не пия микомакс,но сега няма ...ще се надявам на чудо Grinning

# 127
Оу,аз съм с изваден зъб и мога  да ям само крем супи и компоти ,тъй че няма да ми е проблем. Иначе почти винаги гъбясвам ако не пия микомакс,но сега няма ...ще се надявам на чудо Grinning
Е точно сега няма да гъбясаш. Зарежи компота заради захарта и ще си топ Smiley

# 128
Мила, жива здрава да си, Алмагелът ме направи пак човек! Пу пу да не се джинксна пак. Повече никакви ИПП, щом има алмагел, че ставите на ръката са ми на понички... Ще прочета за продължителен прием, но ми влиза в годишния курс заедно с мастихата, препоръка от Мереленда! 🍀🍀🍀

# 129
Много се радвам, Spring Blossom, че ти е повлиял добре.😘
Аз лично съм го пила доста време всекидневно, но да кажем само вечер преди лягане. Мисля, че 3 месеца го пих. После само при нужда.
И на мен ми е доста по-добре от него.

# 130
Bio oil за след сваляне на конци след операция ползвали ли сте?
Какво е мнението Ви?

# 131
Момичета, напоследък се усещам, че доста спя с отворена уста, което е много нездравословно, както вероятно знаете, а и ми е дискомфортно.
В тази връзка, да попитам: някой пробвал ли е такъв "уред":

Скрит текст:

... който се води, че придържа челюстта в оптимална позиция, докато спиш?

# 132
Гърненце даже не съм знаела, че има такова нещо Grinning . И аз понякога се улавям, че така спя, но не мисля, че бих заспала с това.

# 133
Аз от доста години ги знам тези пособия, но все не ми се занимаваше да проучвам и тествам. Simple Smile
Ама отскоро ми се появиха някакви неочаквани проблеми от естетично естество - образуваха ми се странни бръчки около устата, та вече, мисля, е крайно време да предприема мерки. Част от проблема е, че докато спя, зоната около устните ми се намачква от възглавницата и завивките. Вариантът е да спя само по гръб, ама пък тогава устата ми съвсем естествено се отваря повече. Оттам - оралното здраве също търпи поражения.
Знам, че има и специално тиксо, с което някои хора си облепят устата, за да не се отваря по време на сън, но това не ми се вижда удачен вариант.

И аз не знам вече... Обмислях да посетя специалист по съня (не знам дали има добри такива в България) и да видя той какво ще ми предложи, но сякаш, в домашни условия ми се иска да пробвам и такъв тип каишка, като от снимката.

# 134
Ако смяташ, че няма да те дразни и ще заспиш, опитай.
Аз съм опитвала преди време сатенена превръзка за очи, че спях временно в една доста светла стая а аз не мога така....ами не я изтърпях, а какво остава за това, то все пак ще е сравнително стегнато мисля, т.е. ще се усеща.

Общи условия

Активация на акаунт