Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 34 073
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Преди вземане на кръв за (ПКК) може ли да се пие кафе?

# 91
  • София
По-добре не.

# 92
Благодаря!
Няма да рискувам, ще ги направя в друг ден.

# 93
Здравейте,
Какъв Валидол купувате.
Купих от аптеката онзи ден за първи път и са  ми продали украински?!
Разгледах в нета, май само такъв  се е предлагал, видях че е нова партида от 2022, та малко странно ми стана?

# 94
  • Burgas, Bulgaria
Момичета приеха ме в болницата.  Правиха ми скенер, макси нещо си синузит, бил пълен с гной . То тече зловонно отвсякъде  .
Та ,прави бяхте за всичко аз просто подцених положението, а сега не мога да стана ....нищо ще мине , но наистина е гадно.
Благодаря Ви ❤️

# 95
Бързо да минава!

# 96
Здравейте,
Какъв Валидол купувате.
Купих от аптеката онзи ден за първи път и са  ми продали украински?!
Разгледах в нета, май само такъв  се е предлагал, видях че е нова партида от 2022, та малко странно ми стана?

Този.

# 97
Отит направих аз от тоя вирус. Направо ми писна.
Миналият януари играх хорото със серозен отит след вирус. Тогава не пих от тия прахчета за грип и настинки, нито нурофен за грип, защото не се препоръчват при хиперфункция на жлезата, и макар понякога да пия, заиграва тялото и се ускорява пулса. А в тях имало съставка, която помага уж да не стига до такива проблеми.
Пих и пръсках антихистамини и накрая една инжекция кортико, защото не искаше да се отпушва ухото.
Тоя януари боледувах и прецених че са по-малко зло прахчетата, и пих. До отит не стигнах, но до АБ - да.
Е, сега не пих и съм с отит. Карах на Олинт, макар и той да ми е противопоказен, и на Геломиртол. И уж Олинт трябваше да помогне.

Някой с тия сегашните вируси да е стигнал до отит? Как протече лечението?
Глуха съм като не знам какво.
Предния път беше серозен отит и ме стресна доктора с операция.
Сега е на другото ухо. Взе да ме хваща шубете вече с тия уши.
Една тъпа хрема беше и почти нямаше кашлица.
Тия задни хреми са ужасни.

И да добавя, че не съм се самолекувала предните пъти. Ходила съм на доктор УНГ и ЛЛ и с тях сме взели решение какво да пия.
Само сега още не съм била на доктор. Почна като настинка, хрема, лека кашлица и днес оглушах.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 21:06 от Merelenda

# 98
Мереленда, и при мен удари ушите сега есента, но не чак така... Sad
На мен не знам какво пак ми стана Sad уж на оправяне, тука мастихата, капки мента... ИПП ми е спрян заедно с антибиотиците заради ставните болки, той езопражена пише, че дава такава реакция. Но много се изкушавам пак да си го пия... иначе съм с направление за ревматолог даже... та сега вечерта така ме заболя стомах... леко гадене, сърцебиене, веднага ментата и мастихата Sad на моменти се чудя дали да не ходя до спешното заради това сърцебиене, цял ден една сънливост и умора Sad нещо много яко върви като процес... понеже по диагноза имам хроничен атрофичен гастрит, плюс дефицити, много се изплаших Sad

# 99
Щитовидната как е? Боледувания с бактерии (хеликобактера е в числото), вируси... много удрят жлезата при жените. Просто споменавам покрай пулса. Знам че друго ти е на дневен ред.
А чувстваш ли успокоение след мастихата, ментата?

# 100
Цитат
А чувстваш ли успокоение след мастихата, ментата?
Малко, аз сега вместо вечеря веднага ги пих, че ужасни болки, като се прибрах вкъщи... иначе таман горе долу бях добре и си ги пиех превантивно на обяд... макар и пак имах леко дискомфорт тези дни, това след спирането на ИПП... ходих до ЛЛ, но той каза - никакви лекарства повече, ами ревматолог за ставите... а в това време аз заспивам на работа, а сърцето ще ми изскочи от гърдите Sad не е ЩЖ, иначе и нея ще гледам, но това е възпаление, леко втрисане... не знам и аз вече Sad

# 101
Защо ревматолог? Аз нещо съм изпуснала. Да не се съмняват за някакъв вид артрит?

# 102
Защото на антибиотиците реагирах с едно от многото неща, ставни болки и ми се подуха няколко стави на ръцете... а аз всъщност и миналата година имах ставни болки, докато пиех ИПП... макар че и през месеците периодично ми се обаждат колена, пръсти, лакти...

# 103
Spring Blossom,
Задължително ревматолог, аз вече ти писах, но отново да напомня - не ходи на Урвич, че там ще те побъркат съвсем. Търси друг ревматолог с добри отзиви.
Иначе след спиране на ИПП е нормално да имаш обостряне на симптомите, още повече сега през пролетта, когато е гастритния период.
Евентуално да вземеш някакъв сироп от рода на Алмагел, Гавискон, Гастротус или нещо такова? Те поне не са ИПП, но ти пък не пишеш толкова за рефлукс, колкото за болки.
Ти CRP пускала ли си скоро? Защото с това втрисане и т.н. е вече много показателно за някакъв възпалителен процес…

# 104
Мила, благодаря! Ще взема утре алмагел, пише за стомашна киселинност.
Изпращат ме при др Станимирова в Люлин, има добри отзиви в супердок, тя хем е вътрешни, хем ревматология.
Срп ми го пуснаха към пкк и беше ок, вчера бях при ЛЛ и имам чувството, че вдига ръце... ще взема алмагела и ударно мастихата. Помня, че сестра ми като малка пиеше алмагел точно за гастрит и май така се излекува тогава тя. Миналата година също имах втрисане и сърцебиене, преди да се излекувам. Но ако сега продължи да ми галопира пулса, ще скачам до спешното...

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 22:39 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт