Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 35 688
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Гадене с неясен произход без бременност, гаденето е периодично на какво може да се държи? В такива моменти не ми се пие и вода.
И какво би го туширало? Пробвала съм деган, вомитусхил капки и супозитории, натриев цитрат. Не помагат.
Приемам всякакви препоръки и насоки.

# 481
Тинктура мента облекчава, но лекар трябва да види непременно, да няма възпаление

# 482
Възпаление на какво?

# 483
Опитай се да намериш причината. Стомах?
Иначе чай от джинджифил също помага. Антиметил е хранителна добавка с джинджифил.

# 484
Ами щом има гадене, може да е стомах, панкреас, може жлъчка да е, черен дроб - така гадене просто без причина няма

# 485
Ами щом има гадене, може да е стомах, панкреас, може жлъчка да е, черен дроб - така гадене просто без причина няма
Не съм съгласна, че няма без причина(заболяване). Аз, когато отключи паник атаки, а и винаги когато съм под стрес, напрежение и имам гадене. 1 година минах всякакви лекари, де що има органи в тялото всичко изследва и НИЩО. Дори в дни, когато  си мисля, че съм спокойна пак е имало гадене. Нервите и стреса са подло нещо, от опит казвам.  😉

# 486
Дано да е това Simple Smile ментата пак помага Wink (от опит)

# 487
Ментата по принцип много помага за стомаха. Аз нямам гадене, но при моите оплаквания - парене, спазми и болки "под лъжичката", ментов бонбон ми действаше много добре.
Да чукам на дърво, от след Великден се стабилизира положението при мен. Освен Мастиха, пих и една опаковка Ентеросан, основен.

# 488
Да, периодично имам ПА. Не ги споменах, защото не съм сигурна, че са причина. Дори когато съм спокойна понякога имам гадене.

# 489
При нервни състояния е възможно да има гадене.
Иди на гастро, той да предложи изследвания и уточнение.

# 490
Пак аз, Simple Smile миналата седмица пуска тсх и други изследвания от годишната ми профилактика в Рамус. Питах и тук, даже: "tsh под норма и мат над норма за какво говорят"?
Днес повторих в Бодимед и резултатите са абсолютно в норма и нямат нищо общо с показателите в Рамус. Т.е. ясно, че са с разл.референтни граници но от изследването в Рамус излиза, че имам проблем и с двата показателя.
Объркана съм. Нямам причина/неразположение за изследването, следя се годишно, защото преди седем години спрях лечение с пропицил, а и имам възли. Ще ходя на ендо, чак в края на месеца, само не знам да пускам ли пак изследвания и къде. Вече съм с -200, не ми се хвърлят още пари.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 14:03 от ☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏

# 491
Рамус от години има лоша репутация и който може я избягва

# 492
То е ясно, че щом сте почнали прием на хормон сте с хипофункция, въпроса ми беше какви са стойностите на хормоните/ изследванията.  Може да нямате нужда от такава доза а от по-малка.
ТОВА са резултатите от последните изследвания.
Тсн- 8,22   реф. област - 0,27- 4,20
Т4- 10,69                             11,90 -21,60
Т3- 3,71                               3,10 - 6,80
ТАТ - 210                            0- 115
 А- ТРО МАТ 433                     0-34

# 493
Ясно, имате нужда от хормон и то голяма, Т4 е поднормен даже. Ами освен  да смените препарата и да видите как се чувствате с друг. Или ако проблема се запази то кортизола ще е причината.
Постоянно ли имате тези оплаквания, не затихват ли? И на по-ниската доза имаше ли ги?

# 494
През месец октомври го приемах и бях много зле- получих сърцебиене, безпокойство и безсъние.
Сега започнах с 1/2таб. За седмица, после редувах с 1 таб.,така 17 дни. И отново безсъние, безпокойство..А от 2 дни имам гадене. и ми е отпаднало. Не приемам други лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт