Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 35 672
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Тази я знам, но съзнателно я отбягвам заради стевията.
Ето моята без стевия.
https://apteka.framar.bg/13000455/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8 … 1-10-%D0%B3%D1%80

# 511
А, и такава имам, от Гален я поръчах. Не съм я пробвала, нямам проблеми в момента.

# 512
Тсх 0,2 при ТРАК в норма за нормална стойност ли е? Имам куп симптоми, а ендокринолога ми изписа билкови таблетки за успокоение:disappointed:
В годините редовно съм изследвала Тсх, защото имам Хашимото и винаги е гравитирало около 2.

# 513
  • Burgas, Bulgaria
От вчера много ме боли гърло . Събудих се цялата лява страна беше като натъртена   . Вечерта погледнах - бяло  по сливицата . Днес продължава да ме боли . Вече и другата сливица има бяло .
Нямам температура .
Възможно ли е гнойта ангина без температура? Не ,нали ! А какво е това чудо  Sad , някой знае ли  ?

# 514
Аз мисля, че е възможно гнойна ангина без температура. Не е задължителна, отивайте на лекар

# 515
  • Пеликания
Ооо определено може гнойна без температура. Аз повечето пъти като карам гнойна ангина нямам температура. Но без антибиотик не се оправям.

# 516
Махайте го това бялото от сливиците. Аз като го махна и за 2-3 дни се оправям в повечетос случаи.

# 517
  • Пловдив
Момичета, някой да е минавал през отпушване на карпален канал? До палеца нанкитката е....майка ми е била вчера при ортопед и това е отсъдил.

# 518
Тъй като в темата за разчитане на изследвания не получих отговор, ще си позволя да попитам и тук. Simple Smile

Какво мислите за тези резултати:

Скрит текст:

Правени са сутрин, на гладно и жадно, с 12-часова пауза от последното хранене. Всичко е в норма, но има ли показатели, които не са оптимални? Сякаш, амилазата и липазата не са много OK, щом са на горна граница...

# 519
В12 скоро проверявала ли си? MCV и MCH отиват към горна граница и често това е заради дефицит, както и високия RDW.

С тези амилаза и липаза много не съм наясно, но амилазата по спомен беше свързана с проблем с панкреаса

# 520
Мерси! Simple Smile
Ами, B12 го проверявах през февруари и беше точно на горна граница - не ми се вярва да е паднал много оттогава, но така или иначе, идната седмица ще пускам витамините + минералите, та ще видим.
Аз по принцип допреди няколко седмици ежедневно приемах B-Complex, в който дозите на витамините са доста високи, така че ще е съвсем странно пак да съм в дефицит.

# 521
Здравейте!
Преди 3 месеца ми извадиха мъдрец с голяма борба. От тогава ми пука дясната страна на челюстта. При затваряне на устата, изпуква, намества се и тогава затварям. Нямам болка, но е много неприятно при хранене, говорене ....
Ходя още на зъболекар, според него ще се оправи като ми се наместят зъбите от извадения мъдрец.
Та въпроса ми е мога ли да взема нещо да пия или да се мажа? Магнезий или от тези кремове за схващане, дали мога да си мажа лицето?

# 522
Мистик, няма такова отпушване. Аз съм със стеснен карпален канал, засега с физиотерапия и рехабилитация се поддържам. Радикалното решение е операция, но при мен не е дошъл моментът. Дано се задържи така. ЕМГ има ли? Как го реши ортопедът? Аз на невролог ходя и ме следи.

Гърне, хубави са ти резултатите. Амилаза и липаза са динамични показатели. А и твоите са си в норма. Може на следващия ден да е по-ниска амилазата, не се тревожи.

# 523
При майка ми беше стеснен дотолкова, че забържаше движението на сухожилието. Буквално се вклиняваше и палеца оставаше в някакво общо положение, ни напред, ни назад... Многократно се е случвало да изпуска неща, защото палеца не успява да задържи хванатото... Възпаляваше се сухожилието към китката и нагоре от китката към предмишницата, ставаше зачервено "въже" под кожата, стегнато и болезнено.
 Операцията беше преди 10тина години, но не е за "отпушване", а за "разширяване". Нямам спомен за възстановителния период...

# 524
Здравейте! За установяване на непоносимост към глутен, преди около 2 години гастроентеролог ни насочи да направим антиглиадинови антитела IgG и IgA. IgG беше повишен доста и препоръката беше безглутенова диета. Правим и контролни изследвания периодично като винаги изследваме и двата вида антитела. Сега отново направихме изследване, но в друга лаборатория и там "правеха" само IgA /което ме учуди/. Въпросът ми е и двата вида ли трябва да се правят задължително или единия е по-важен и показателен?

Общи условия

Активация на акаунт