Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 34 138
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Какво лекарство за температура ( с активна съставка парацетамол) мога да давам на дете на 11г (52кг) което не може да гълта хапчета?
Още караме с бебешкия Панадол...но му се гади от него ( изпива по почти 3 пълни спринцовки от него за да можем да направим една доза за неговите килограми...)

Абсолютно никакви ли не може? На моя син му ги чупех на 4, после минахме на 2 части и вече си пие цели. Иначе както са казали има на прахчета. Съвета ми е научете го малко по малко като започнете с по-малки хапчета. На тази възраст и АБ и всичко е на хапчета и те са доста големи в повечето случаи.

# 601
  • пустинята Гоби
Не е баш така. И възрастен може да пие антибиотик сироп, просто количеството е по-голямо.

Аз бих разтворила хапче във вода (стрито), ако нямам друго под ръка. Половин таблетка обикновен парацетамол примерно, или там каквото каже педиатъра.

# 602
Какво лекарство за температура ( с активна съставка парацетамол) мога да давам на дете на 11г (52кг) което не може да гълта хапчета?
Още караме с бебешкия Панадол...но му се гади от него ( изпива по почти 3 пълни спринцовки от него за да можем да направим една доза за неговите килограми...)
Аз давам на моя син Нурофен за дъвчене за деца над 7 г е. Понякога има главоболие и давам от него.

# 603
Не е баш така. И възрастен може да пие антибиотик сироп, просто количеството е по-голямо.

....

Естествено че може, но ако прочетете майката детето точно така пие детски сироп и вече му се гади от количеството. Не смятам, че това е решението, все някога този проблем трябва да се преодолее. В даден момент се стига до лекарства, които ги няма на сиропи и прахчета...

# 604
  • пустинята Гоби
Аз говорех за антибиотика, за Панадола съм дала решение. Антибиотика за дете на 11 не е чак такова количество като Панадола, моят син е на толкова. За децата ползвам Нурофен течен, има за юноши, таблетките за дъвчене не ги искат, но тук се пита за парацетамол.

# 605
Старичка съм:blush:, но преди години заради сериозно задавяне, спрях да приемам хапчета, когато се налага, а пия само разтворими лекарства или такива, които могат да се дъвчат!За температура и главоболия пия юношеския нурофен сироп, /58кг съм/, действа ми безотказно, а при висока температура хексалгин,капки!Продават се вече и АБ за възрастни, който се разтварят във вода, и такъв ми е изписван, когато се е налагало и вкусът е поносим!

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 23:02 от Kaira12344

# 606
Отново съм с въпрос. От години ми се случва понякога да ме боли кожата на лицето и да я усещам изтръпнала. Случвало се е да продължи няколко дни ,случвало се е и да е за 1 ден и на другия да няма помен. Веднъж такова усещане имах и на бедрото. Просто като пипам кожата е болезнена всеедно изгорена или всеедно съм се ожулила на асфалта. Най-често го усещам на лицето. Понякога когато е по-студено времето веднага пак се появява. Много ме е страх да не е множествена склероза. Сестрата на майка ми е с това заболяване от години и баща ми също. Гледам да не мисля така пасивно. Преди години след раждането на първото ми дете от вирусна инфекция направих очен неврит. Тогава неврологията като ми сне анамнеза и разбра за двама мои близки с това заболяване веднага ме прати на ЯМР. Всичко излезна наред. Но тези болници от време на време ,ту ги има ,ти ги няма ме панират. Предполагам ,че ако е това с годините нещата ще се влушават докато при мен е на едно ниво. Не искам да се напрягам допълнително. Та интересно ми е има ли на някои да му се случва?

# 607
  • пустинята Гоби
Множествената склероза не е наследствено заболяване. Щом се притеснявате, посетете невролог.

# 608
Множествената склероза не е наследствено заболяване. Щом се притеснявате, посетете невролог.
Ами уж не е ,но шанса да се разболее близък роднина на болния е по-висок.

# 609
  • пустинята Гоби
Идете на невролог, това е сериозно заболяване и щом имате двама болни роднини от него, имате всички основания периодично да си правите прегледи. Тук какво можем да кажем? И на мен ми изтръпва кожата на лицето, както и много друго симптоми и затова отидох на лекар. За сериозните неща, темата за съжаление не може да е от помощ.

# 610
Мими Роуз, знам те от темата за стилът на дамите над...
Отдавна не си писала там. Надявам се всичко да е наред.

# 611
  • пустинята Гоби
Всичко е наред, просто и аз имам неизяснени симптоми от известно време, от които за сега изкочи само сериозен дефицит на витамин Д. За съжаление живеем в много напрегнат свят и всичко в един момент започва да ни се отразява. Няма да се даваме Simple Smile.

# 612
Всичко е наред, просто и аз имам неизяснени симптоми от известно време, от които за сега изкочи само сериозен дефицит на витамин Д. За съжаление живеем в много напрегнат свят и всичко в един момент започва да ни се отразява. Няма да се даваме Simple Smile.

Изследвахте ли и витамин Б12? Той как ви е?

# 613
Здравейте, кожата ми по ръцете и краката  е на ситни пъпчици и при бръснене става много грозно положението. Има ли някой със сходен проблем и има ли вариант да се отърва от тях?Най-зле е по бикини линията и горната част на краката .Някакво мазило или нещо друго? Благодаря предварително ю

# 614
  • пустинята Гоби
В12 ми е в норма, съвсем прилични стойности. Аз имам и анемия, заради която приемах желязо, то пък влияело на витамин Д-то, така че може и от там да ми е ниско.

Общи условия

Активация на акаунт