Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 34 128
  • 740
  •   2
Отговори
# 585
Здравейте! Преди около 2 седмици ме ухапа кърлеж, който извадих сама, но съм сигурна, че го извадих целия. Мястото е зачервено, но сега забелязах, че се е образувало топченце. Изглежда като гнойна пъпка, но без връх. Не ме боли мястото, нямам температура или други симптоми, липсват и кръговете, характерни за Лаймска болест. Въпросът ми е- трябва ли да се притеснявам, че има нещо като топченце? Падам си малко хипохондричка и не знам дали въобще ЛЛ ще ми обърне внимание, ако отида при него.

# 586
ако това е въпрос от хипоходрик...
отивай на лекар, въпреки, че ще ти се скара, че си действала сама

# 587
Бях на кардиолог заради прескачане на сърцето. Направи ми кардиограма, измери ми кръвното и ми слуша сърцето на слушалка. Диагноза: неустановена аритмия. Някои хора имали здрво сърце, но си прескачало, пий магнезий. Тия изследвания достатъчни ли са да установи дали е здраво сърцето? Ами ехокардиография, холтер кога се правят? Останах разочарована, смятате ли че е необходимо да посетя друг кардиолог или направеното е достатъчно и ако имаше нещо притеснително щеше да забележе и да наложи и други изследвания? На 31 съм с Хашимото и вечно мъкнещата си анемия

# 588
Бях на кардиолог заради прескачане на сърцето. Направи ми кардиограма, измери ми кръвното и ми слуша сърцето на слушалка. Диагноза: неустановена аритмия. Някои хора имали здрво сърце, но си прескачало, пий магнезий. Тия изследвания достатъчни ли са да установи дали е здраво сърцето? Ами ехокардиография, холтер кога се правят? Останах разочарована, смятате ли че е необходимо да посетя друг кардиолог или направеното е достатъчно и ако имаше нещо притеснително щеше да забележе и да наложи и други изследвания? На 31 съм с Хашимото и вечно мъкнещата си анемия
Аз съм по същия начин с тази разлика ,че моите не ми ги хванаха на слушалка и екг. Лекарката предполага ,че е от хипофункцията на ЩЖ. Напусках си магнезий,б12,вит Д,инсулин,ме.захар,щитовидни и т.н. Как са вашите хормони ?
Сложете холтер. Аз изчаках за да видя ще продължат ли ,за момента спряха.

# 589
Моите също не ги уловиха в дадения момент. И са на периоди, ту ги има на често, ту затихват. Исках просто да съм сигурна че сърцето си ми е окей. Явно на своя глава ще трябва да слагам холтер, но и да ги уловят какво ще ми каажат? Нормално е, живей си таака

# 590
От ЩЖ е възможно да има прескачания.
Но е добре да се сложи холтер.

# 591
Включвам се относно спрея на Better you с вит. Д.
Ползвах го 3-4 месеца именно по 3 впръсквания и спреят категорично не стига за цял месец (30 дни), без значение какво е написано на опаковката.
При мен свършваше за двайсетина дена най-много, но дори така си струва цената, предвид чудесните резултати, които постигнах с него.

# 592
Въпрос по повод спрея.С какво ниво на вит.Д стартирахте? Казвате, че сте постигнали добри резултати. Може ли повече подробности. Благодаря!
Аз се движа малко под и минимално над 20, което си е дефицит отвсякъде.

# 593
Моите също не ги уловиха в дадения момент. И са на периоди, ту ги има на често, ту затихват. Исках просто да съм сигурна че сърцето си ми е окей. Явно на своя глава ще трябва да слагам холтер, но и да ги уловят какво ще ми каажат? Нормално е, живей си таака
Щом сте с Хашимото си проверете хормоните и дозата да се редуцира. Най-вероятно е от нея.

# 594
В началото на бременността ми откриха сериозен дефицит (прилагам файл с резултатите ми) и благодарение на въпросния спрей влязох в норма.
Скоро не съм изследвала, но предполагам е добре.
След попълване на дефицита пръскам 1-2 пъти в седмицата, за да поддържам нивото.

Въпрос по повод спрея.С какво ниво на вит.Д стартирахте? Казвате, че сте постигнали добри резултати. Може ли повече подробности. Благодаря!
Аз се движа малко под и минимално над 20, което си е дефицит отвсякъде.

# 595
Благодаря,
За 2,5 месеца се е вдигнал доста вит. Д но спирахте ли прием преди всяко ново изследване.
Покачването на вит. Д само на трите впръсквания дневно ли се дължи, или повече впръсквания, нещо друго приемахте ли?

# 596
Да, покачването е само от 3 впръсквания дневно, без прием на други продукти, съдържащи витамин Д.
Не съм прекъсвала приема, тъй като съм бременна и не е желателно.

# 597
  • пустинята Гоби
Аз ползвам спрея от почти месец също с по три впръсквания на ден и още не е свършил. Съвсем си е добре като количество.мен, ако питате.

# 598
Какво лекарство за температура ( с активна съставка парацетамол) мога да давам на дете на 11г (52кг) което не може да гълта хапчета?
Още караме с бебешкия Панадол...но му се гади от него ( изпива по почти 3 пълни спринцовки от него за да можем да направим една доза за неговите килограми...)

# 599
Има сашета с парацетамол за деца. Парацетамакс, Фервекс, Грипекс, Тайлол хот и т. н. Има описани дози за възраст, кг.

Общи условия

Активация на акаунт