Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 34 139
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Два пъти седмично тази доза само стресира жлезата...
Ако не си спряла поне за няколко дни вит. Д преди изследването, то изобщо не е достоверно и си виж предишното в каква мерна единица е Hands V (да не е било в ng/ml че там са различни границите)

# 571
Същите са. Правя в една и съща лаборатория. Не съм го спирала вобще. Това са ми от януари месец.

# 572
1000 единици витамин Д може и да мине за профилактична доза, но за голям човек с дефицит... трудна работа.
А на инсулина и феритина обърнаха ли внимание? Множко ми се вижда този инсулин на гладно ако са спазени 12 часа без храна, а феритинът е нисък.
За хормона и аз се учудвам че личният лекар си позволява да назначава доза, това си е работа за ендокринолог. Не ми говорят нищо щитовидните, за щастие не ми се е налагало да задълбавам там, но неспециалист да дава доза на хормон на база собствен опит с него... то почти като някой от форума да ти го назначи понеже също взема, несериозно е просто.
Б12 като че ли бива също да е повече, обикновено се целят в средата и над средата на референтните за него, там имаше също особености дето могат да заблудят само така изследван в серум.
Аз също не съм никаква де, пускам само идеи кое да огледате и ако искате да потърсите и вие информация докато се срещнете с ендокринолог.

# 573
.....
За хормона и аз се учудвам че личният лекар си позволява да назначава доза, това си е работа за ендокринолог. Не ми говорят нищо щитовидните, за щастие не ми се е налагало да задълбавам там, но неспециалист да дава доза на хормон на база собствен опит с него... то почти като някой от форума да ти го назначи понеже също взема, несериозно е просто.

На запад на повечето места личните лекари изписват и дозират въпросния хормон, там до ендокринолог се стига при по-сериозни въпроси. При нас- личните имат право да пуснат изследвания за двата щитовидни хормона по каса т.е. дават им го в компетенциите до някаква степен. Моя личен също ми е давал препоръка за дозата, не че го слушам - дозирам се сама Simple Smile , искам да кажа, че не е прецедент както ти се струва.

Относно собствения опит и форума -  не случайно има тема за всяко едно заболяване и четящите и сблъскалите се с проблема са доста запознати. А повярвай ми специално в тази област с щитовидната повечето пациенти знаем повече от някои лекари.

# 574
Сигурно е така, аз съм с ИР и там наблюденията ми са подобни, това дори не всеки лекар го счита за болест все още... а тълкуването на изследвания пък е хептен разнообразно. Но пак ми звучи странно, поне около мен които вземат лтироксин все ендокринолог им го дозира, а не ЛЛ. В някои държави знам че семейният или какъвто там се води лекар може да предписва и по-специализирани неща, но у нас не би трябвало да е така. Да издаде рецепта възоснова на терапията от специалиста - да. Но не да определя той терапията.
За моя проблем може да ми се е наложило да науча много през годините и да продължавам да се образовам, държа го под контрол сама но пак не бих си позволила да казвам на някого колко от даден медикамент да взема, само защото имаме сходен здравословен проблем. Аз съм никоя - просто един ник във форум, а не специалист дето да поеме отговорност за това лечение и да го следи.

# 575
Малко съм объркана с препоръчаната дневна доза според българския превод, реално ако се приемат 3 впръсквания на ден, ще имам ли за месец, или ще са 30 дози, които ще свършат за 10 дни...
Скрит текст:

# 576
За месец е, те доза го смятат трите впръсквания които са 3000 единици

# 577
Благодаря! Българският превод е - препоръчителна дневна доза, 1 впръскване...

# 578
Това е профилактична доза - 1000 единици, т.е. 2 капки Вигантол. Ако е за дефицит е малка доза.

# 579
Т.е това малко шишенце трябва да стигне за 1 месец за 3000 единици/ден? Съжалявам, че се повтарям, аз искам да си приемам по 3000, но преводът е подвеждащ, а цената не е малка, ако количеството ще стигне за 10 дни по 3000...

# 580
Т.е това малко шишенце трябва да стигне за 1 месец за 3000 единици/ден? Съжалявам, че се повтарям, аз искам да си приемам по 3000, но преводът е подвеждащ, а цената не е малка, ако количеството ще стигне за 10 дни по 3000...

От тук разбирам ,че една дневна доза е 1 000 iu демек 1 впръскване.

# 581
То си пише, по 1 впръскване, като то е равно на 2 капки вигантил, 1000.
Но за недостатък е малка тази доза.

# 582
Не гледай превода, гледай си оригиналното шише, там ти е упомената дозата 3000 и си пише 30 дни, не знам повече как да обясня.

Ето тук от единия сайт са написали подробно

# 583
3 впръсквания са 3000IU. Или 1 впръскване ще бъде 1000IU. Цялата опаковка е за 30 дни при 3 впръсквания.
При нас в Щатите не знайно защо го изтеглиха от мрежата. Тъкмо беше в ръцете ми в една аптека и като понечих да плащам, ми казаха че не мога да го закупя, защото подлежи на recall и ми го отнеха.  Дали му има нещо се чудя, че на детето си бях взела преди, че му е по-лесно. Иначе аз не го ползвам.

# 584
Здравейте,
Синът ми на 4г и 4 м. вече 3ти ден е с температура достигаща до 39,4 С и със зъбобол. Вчера го водих на двама зъболекари но не си отвори устата да го видят. Единият казва, че е възможно да е от зъба ако е направил възпаление, а другият твърди от един зъб няма как да вдигне висока температура (други симптоми няма/ сополи или кашлица, както и от петък миналата седмица не е ходил на градина). Много съм объркана и притеснена, не знам как да постъпя и предвид това, че не дава да му видят зъба. Снощи го почнах с антибиотик Аугментин, по преценка на първият зъболекар, на моя отговорност, защото е без преглед. Но сутринта в 3ч пак беше с температура, т.е. след 8 ч от предишната доза. Вече 48 часа съм без сън от притеснение и безпомощността, че не мога да му помогна.
Единственият вариант, който предлагат е да ходя в Пловдив или Варна и да му ги направят с пълна упойка.
Ние сме от Бургас

Общи условия

Активация на акаунт