Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 34 113
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Един въпрос: Ако в нормална урина всичко е в норма, нужна ли е стерилна урина и има ли вероятност в нея да има отклонения и бактерии?

# 631
Ако нямаш оплаквания, не.
Но аз съм имала случай на една и съща урина, разделена на 2 за различните лаборатории. В химична всичко беше ОК, без бактерии, а в МБ си излезе бактерия в солидно количество.

# 632
От ревматолог имам изписано НСПВС за прием при болка. Само че го нямаха и ми дадоха аналог Лекадол. Отделно вечер пия лекарство за стави. Досега ок, но от около седмица всяка вечер ме втриса и пия по 1 лекадол. Снощи много стави ме наболяваха и се понадуха, днес пак ме втресе и пих вече втори лекадол... На опаковката му едва сега прочетох, да не се пие повече от 3 дни, пак ли трябва да ходя при ревматоложката? Sad не за друго питам, ми все ме оремятат от лекар на лекар и все уж нищо ми няма Sad има ли някое домашно средство за облекчаване на тези втрисания и болки? Sad Вчера правих комбиниран тест за ковид/грип, нищо, термометъра и той не хваща нищо...

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 18:47 от Анонимен

# 633
.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 19:45 от maq-mi

# 634
Здравейте!

Да попитам тук, може да има запознати, които да помогнат със съвет. Налага ми се да приемам антибиотик за по-дълго време и това може да предизвика стомашни и други проблеми с гъбички например. За червата ще си купя пробиотик, но срещу вагинални гъбички съм забравила какво се препоръчва. Някой дали може да сподели опит? Нормално бих се обадила на гинеколога си, но са в отпуска с целия кабинет и нямам тази възможност. Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 11:56 от Анонимен

# 635
На мен гинекола, след кюретаж, заедно с антибиотика, ми изписа микомакс.
С което не съветвам да се приема нещо без лекарско предписание. Може би да направите консултация с друг гинеколог. А може и да има друго подходящо, което е без рецепта.

# 636
Микомакс/Флукорик/Флуконазол, едно от тях.
3 таблетки - по 1 на всеки 4 ден.

# 637
  • София
За мъж, който няма да отиде на лекар ( никога не ходи) заради своята прекомерна слабост,  моля за съвет. Решил е да отиде все пак на кръвни изследвания. Обещах да препоръчам рутинни такива. Някой правил ли е скоро, особено ако има голям пакет с намаление. Аз го убедих за ПКК, желязо, вит В12 и Д. И натам какво още, трябва помощ. Предполагам, че ръст минус тегло е равно на 120 и повече Sad
Слабостта е само видима, в теглото. Очите и скулите са хлътнали. Енергия и концентрация има. Тъпче се с кафе и не извършва никаква физическа дейност, а само умствена.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 15:07 от ЗаСлон

# 638
За пакет не знам, то зависи и лабораторията. Зависи и какви средства има. Хубаво е ПКК, желязо, В12, Д, кр.захар+инсулин, холестеролите, ако може и щитовидни заради тая слабост.

# 639
Здравейте! Мамологичен преглед само с ехография, без палпация ок ли е? Две години ходя при лекар, при който е така. А преди си спомням, че имаше обстоен преглед с пръсти..

# 640
На мен палпация ми прави само хирург, самият лекар на ехографа не. Достатъчен е ехографския оглед.

# 641
Здравейте, възможно ли е да има алергия към магнерот-целия ми врат е на ситни пъпки и ме сърби и пари, никъде другаде, обрива започна почти едновременно с приема на магнерот, който ми е изписан от лекар, заради кардиологичен проблем?!

# 642
Благодаря!

На мен палпация ми прави само хирург, самият лекар на ехографа не. Достатъчен е ехографския оглед.

# 643
Опасно висок ли е фибриноген 5.3 по време на бременност, 31 г.с?

# 644
  • Стара Загора
Опасно висок ли е фибриноген 5.3 по време на бременност, 31 г.с?
Не, фибриногенът се повишава по време на бременност!

Общи условия

Активация на акаунт