Нашите кухни - тема 94

• 49 880
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
# 61
Някой от вас да е слагал огледален цокъл на кухня?
С огледална ламарина ли имаш на предвид?
За цокъл на кухня нямам. Но имам шкаф с огледални вратички, на който от огледална ламарина е направен цокъла и горе една лайсна.
Даже не е точно цокъл ами два елемента с решетка на самата долна вратичка.

# 62
За цокъл на кухня нямам. Но имам шкаф с огледални вратички, на който от огледална ламарина е направен цокъла и горе една лайсна.

Мисля,че е пак някакъв алуминиев ,но е с някакво огледално покритие.Те са иноксов,алуминиев,бял , черен и огледален мисля.

# 63
С Electrolux от серия 600 с пиролиза и съм много доволна от нея, нямам забележки. Има сума ти варианти за настройване къде и как да пече, има си телескопичен водач, за парата сипвам вода направо вътре, а пиролизата е нещо, което не бих заменила, много улеснява чистенето.
А изпотява ли се стъклото? На моята се изпотява и се стича вода, когато вътре има храна. Досега не ми се е случвало с друга фурна и не знам, каква може да е причината.

# 64

Мисля,че е пак някакъв алуминиев ,но е с някакво огледално покритие.Те са иноксов,алуминиев,бял , черен и огледален мисля.
Ето това е решетката с огледална неръждаема ламарина( не алуминиева). По средата е истинско огледало. Долу и горе решетките са от въпросната ламарина. Само на цокъл на кухня обаче не знам колко лесно ни се чистила.

# 65
# 66
  • София
С Electrolux от серия 600 с пиролиза и съм много доволна от нея, нямам забележки. Има сума ти варианти за настройване къде и как да пече, има си телескопичен водач, за парата сипвам вода направо вътре, а пиролизата е нещо, което не бих заменила, много улеснява чистенето.
А изпотява ли се стъклото? На моята се изпотява и се стича вода, когато вътре има храна....
Чи лу, моята се изпотява когато е изключена и вътре има храна. По упътване в момента в който се изключва фурната храната трябва да се извади. Ако реша храната да остане вътре открехвам вратата на фурната.

# 67
Да, когато е изключена се получава.
Използвам и две други фурни, никога не ми се е случвало при тях.
Каква марка е? Електролукс ли? Не мога да определя, дали е от марката и модела или точно моята е бъгната.

# 68
  • Пловдив
Моите винаги са се изпотявали по описания начин ,след изключване ,независимо от марката .Затова отварям вратичката след приключване на печенето .

# 69
И при мен се изпотява, не смятам, че е бъгнато нещо. Все пак има влажност и температура, къде да отиде таз пара?

# 70
  • София
Чи лу, моята е Бош, не е от марката, както са ти казали, предполагам, че е от доброто уплътнение. Майка има една стара Раховец в лятната кухня, е там такъв проблем не съществува.

# 71
  • София
Защото вероятно раховеца, не е хубаво уплатнен... 😂Иначе ние си взехме фурна и котлони gorenje, за сега съм доволна, без да мога да кажа някакъв конкретен детайл защо, цялостно, но в апартамента имам малка свободностояща елдом, та наистина трудно ми е да сравнявам, горението са съвсем друг тип животно, дори храната има по-друг вкус, тя е с вентилатор, много по-бърза, на по-ниски градуси се справя, препича чудесни, исти се лесно, последно от една мусака беше опръскала стъклото, само с навлажнена кух хартия се избърса като изстина 🤷‍♀️

# 72
  • София
ЗдравейЧи!
Какво ви е мнението за този абсорбатор?
https://veto.bg/products/aspirator-falmec-gruppo-incasso-50-design
Ние пак сме на зор и правим всичко в последния момент. Скоро ще кача снимки, да се посмеем на резултата Grinning

# 73
  • Раковски
Тия Фалмек не знам що са им такива цените... мощен е, но не е евтин.

# 74
Чи лу, моята е Бош, не е от марката, както са ти казали, предполагам, че е от доброто уплътнение. Майка има една стара Раховец в лятната кухня, е там такъв проблем не съществува.
Не е от раховеца😆
Имам една стара (16г.) АЕГ, която бича яко всяко лято и никога не се изпотила.
И доскоро използвах пак една 15 годишна в предишното жилище, и тя не е имала конденз.

Да не би да са по-уплътнени, заради пиролизата тия новите? Ако е от нея, веднага я прежалвам за следващата кухня, и без това не я използвам.
То не ми е кой знае, какъв проблем самият конденз, но май тук четох, че на някоя потребителка бързо и ръждясала фурната от него
Тия Фалмек не знам що са им такива цените... мощен е, но не е евтин.

И аз пак да се потретя и подесетя, ама не виждам разлика в ефективността между скъпия Фалмек от предишната ми кухня и евтиния Ката от сегашната.
Даже сега набързо ги сравних с
фалмека от линка по-горе-  Катата е по-мощен, по-безшумен, с по-дълга гаранция, по-висок енергиен клас и повече от два пъти по-евтин.
Шадоу, кажи им на тия във Вето да ми подарят следващия аспиратор. Аз голяма реклама им спретвам на евтината Ката😂

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 16:18 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт