Нашите кухни - тема 94

• 49 935
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • Gorni Bogrov
Здравейте,предстой ми ремонт на кухнята и съм в търсене на абсорбатор.Кухнята ми е към 14кв.,ще помоля за помощ за нещо що годе бюджетно и добро,ако изобщо има такова чудо.

# 181
  • София
Да, точно свободностоящ котлон имам предвид. Естествено, че се захранва с ток, а не е "мобилен". Моя грешка. Simple Smile
Но бг мамите са напреднали в технологиите, та и такова чудо може да има.

# 182
  • София
😂 А реших, че може нещо ново да са направили някакъв за вграждане в нещо подвижно, което да се скрива и показва.
Не знам свободностоящи има ли изобщо на читави фирми, това което аз съм виждала и от 10годишния опит на майка ми с такива котлони, са някакви изключително долнокачествени изпълнения, които или не работят като хората или ако работят се развалят изключително бързо.
Последно бяхме взели един, който след като почти час не успя да купне 1литър вода, върнахме по живо, по здраво в магазина.
Това за каравана, вила или не знам какво да кажем мога да приема като вариант, но в постоянната ми кухня - не, мерси. Не виждам и кога точно би се прибирал, ако човек готви /що годе/редовно🤷‍♀️

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 12:15 от Angel_Dust

# 183
От друга страна все се ползва котлон, и няма кога да се прибира. Също по -лесно се ремонтира и подменя мобилен котлон. Някой ползвал ли е този вариант?
Имам мобилен индукционен. Щерката много държеше на такъв. Лидълски е, на мен ми е ок.
Но основния ми е на газ. Не си падам по Ел котлони.

# 184
За мен не е удобно да се вади и слага този котлон. Ако се ползва постоянно/редовно, тогава пък няма смисъл от подвижен.
Имаме котлони на газ в един имот, такива традиционно се монтират там. Купих индукция, защото не обичам огъня и реших, че няма да ползвам газовия. Да, но ми се налага да готвя едновременно в 2 или 3 съда и се оказа, че индукционният е постоянно прибран. Ваденето му ми е адски досадно, а вече има един монтирам плот за готвене...Та в крайна сметка го вадя, когато свърши бутилката с газ, ако имам нещо да досготвя, преди да дойде доставчикът да ми я подмени. Тези котлончета са по-скоро за някоя студентска стаичка - да свари/спържи едно яйце или нещо от сорта, или за бунгало.

# 185
Може да си сложите котлон за вграждане и има различни протектори, които се слагат в/у котлона и пространството може да се ползва.

https://pochehli.com/komplekt-stakleni-protektori-pechka-plot-he … -kesper-germaniya

https://drebisimo.com/kukhnenski-dski/8562-komplekt-2-dski-prote … lo-stoneline.html

# 186
Аз пък се чудех за кухня с максимална възможност от прав плот 2 м. има ли смисъл да не сложа вградени котлони? Вече има подвижни индукционни на половин, даже четвърт цена, които могат да се прибират в шкаф и като не се ползва котлон да има по -голям плот.

Откакто си взех мултикукър преди около 2 месеца и го ползвам активно, и аз съм в чуденка за един бъдещ ремонт дали да слагам вградени котлони - пространстото е ограничено и няма как и котлони, и мултикукър да се разположат спокойно и да остане място за работен плот. А в инструкцията на мултикукъра пише да не се слага върху готварски плот.

# 187
  • София
Симпатични са тези покриващи плоскости. Аз съм намислила тези 2 метра да имат 60 см. вградена фурна, 60 см. вградена миална и остатъка от 80 см. да е с вградена 60 см. мивка с по 10 в краищата. Излиза, че само над миялната ще има плот и ако сложа там един тостер и ел.кана работен плот остава само масата. Вариант са и тези дъски за работа на мивката.
А този вид котлони съм виждала точно в лидъл, а изглежда и икеа имат такъв единичен. Онлайн са безкраен избор от световнонеизвестни марки.

# 188
А на тези 2м. кухня с нито един долен шкаф, къде ще го прибирате този подвижен котлон?
Аз лично не бих се лишила от готварски плот. Може да е двойка, за да остане малко повече свободно място.

# 189
  • София
Да, sisku, права сте. Много ще е неудобно. За двойка котлони си мислех и аз, даже и един ме устройва. Аз не приготвям такива сложни ястия, за които трябват повече зони едновременно.
А как мислите, как е по - удобно да се разположи плота, два котлона един до друг или един зад друг? Май при втория, класически вариант се спестява повече място?

# 190
  • София
За удобство е по-удобно да са един до друг, ако е за спестяване на място, за което са и измислени, един зад друг.
Ако го слагаш един до друг, то тогава не виждам никаква причина да не нормална 4ка(3ка).
На тази малка кухня, ще има ли място за малко помощно остров/масичка за плот?

# 191
Не знам свободностоящи има ли изобщо на читави фирми, това което аз съм виждала и от 10годишния опит на майка ми с такива котлони, са някакви изключително долнокачествени изпълнения, които или не работят като хората или ако работят се развалят изключително бързо.

Наскоро майка ми реши, че не иска вече газ и минава на ток. Та и предложих да си купи ей този, ама нещо не се реши - не била сигурна, имала си обикновени, щяла да си помисли... А беше и още по-евтин.

https://www.tehnomix.bg/induktsionen-kotlon-tefal-everyday-slim-ih210801

# 192
  • София
На тази малка кухня, ще има ли място за малко помощно остров/масичка за плот?

Ще се наложи да се намери. Вариантът е да отпадне масата, а на отсрещната стена да се сложат хладилник и долни шкафове с плот. Ще станат две успоредни линии по 2 метра. По средата остава метър за преминаване. Маса в хола, който е свързан с кухнята. Аз маса предпочитам, защото може да си седна на нея, а при плот си правостоящ.

# 193
Аз съм от години с преносим индукционен котлон, купен за 10 лв от Кауфа, марка Сапир. Няма мърдане. После го видях за 30 лв и си купих още един за резерва. Преди това бях 2 години с лидълски Силвъркрест и издъхна точно като му изтече гаранцията. Имам и витрокерамика 3-ка. Въобще не я ползвам от както се сдобих с индукциона. И аз не готвя трудни и обемни неща. Бързи и лесни, за двама. Фурната и микровълновата ги ползвам повече от витрокерамиката. Сложила съм индукциона върху витрото. Индукциона и детето го ползва без проблем. Прави си макарони.

# 194
Моля, препоръчайте някакви приспособления за по-лесно придвижване на много тежка пералня от входа на апартамента до кухнята, така че да не се надраскат плочките на пода.

Общи условия

Активация на акаунт