Нашите кухни - тема 94

• 49 948
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
И аз вече съм на фаза модел на кухнята, изчиствахме днеска концепцията, фугирах досега плочките, готова съм за сглобяване 😁. Тая седмица ще имам цена и ще споделя. 5м ще е долния рез около 4м горния - по предварителни сметки около 2к. Монтажът ще е наш.
Но е ПДЧ с Термо плот 90см, няма фръц камъни и МДФ, на мен не ми е нужно това.

# 211
  • Sofia
Преди година не знам как е било, в момента имам оферта за кухня 2,40 м. за 6 хил. Това за материали, изработка и монтаж. Проекта си е мой, уредите съм закупил.
Колко шкафа, горни-долни, плот, гръбче? Материали? До тавана ли са?

Миналата година взех една временна кухня от Виденов - пак 2.40 с МДФ вратички, горни и долни шкафове, термоплот, гръбче. Като цяло нищо специално, заедно със смесителя и мивката малко под 1000лв.

Реално ми трябва кухня, с линейна дължина общо около 6м (п-образна форма), до тавана.

# 212
  • София
4 горни, на 5 см от тавана. От едната страна е колона, в която ще е газов котел отгоре, колекторите за парното отдолу, но само долу има възможност за рафтове. В другите 3 долни са конвектомат, миялна и мивката. Само под мивката е празно. Горни и колона гланц, долните 3 МДФ и термоплот, гръбче в цвета на плота, осветление на 3 нива, Отделно плаващ остров 120х60 см. с ред чекмеджета и 2 шкафа с рафтове, но той си е без монтаж и е евтин Blush

# 213
  • Раковски
Цените на някои пдч-та паднаха с около 5 лв, но не всички. Сметнете за  кухня с 5-6 листа колко е цената надолу. Най-вероятно и да паднат цените на материалите (пиша за всичко, дали пдч, мдф, плочки, лепила) заплащането на труда ще задържи нивото си.

# 214
Аз миналата година по това време направих проучване за кухня 2.20 /1.40. От 5-6 фирми получих оферти от 6000 до 10000 лв. Сега предполагам ще са с 30-40 % нагоре. Най-евтино излизаше като цена на шкафовете да ги поръчам от Одрин, но с транспорта и монтажа пак толкова идва, като едната оферта беше с корпус МДФ освен вратичките и с включено осветление. Сега се чудя между ИКЕА (за тези размери излиза около 6000 лв. без плотовете, като мъжът ми ще ги монтира.) и една фирма, която ми даде горе-долу такава цена.
Говорим за шкафове за съдомиялна, фурна, мивка, един шкаф 60 см и два по 40 см, като всички шкафове са с чекмеджета. Горните са с височина 100 см с рафтове. Вероятно ще се спра на ИКЕА накрая. Ако не друго поне имат гаранция 25 години. Joy

# 215
  • Раковски
Една кухня ако изкара 10 години е добре, тея 25 години гаранция са червейчето на кукичката (според мен).

# 216
Една кухня ако изкара 10 години е добре, тея 25 години гаранция са червейчето на кукичката (според мен).

Вероятно е така. То човек не знае дали ще е жив в следващите 25 години. Joy
Шегата настрана, но майка ми има модулна кухня от 2003 година и е абсолютно здрава, не са мръднали шкафовете, като нови са. Но фирмата от която ги купиха тогава вече не съществува.

И все пак на мен ми е чудно как се получава разликата в цените на различните фирми. За едни и същи размери и материали да има разлика 4000 лв?

# 217
  • Раковски
Вероятно зависи от големината на фирмата, тост колко  е по-маркова толкова е по-скъпа офертата. Преди месец дадох на една форма готов проект на кухня която ще правя (за около 5) те за 7,5 (около). Много хора казват как дадена кухня на 10-15 година не е мръднала, но с моето чистогледство  виждам колко е мръднала.

# 218
Какво е конвектомат?

# 219
  • Пловдив
Какво е конвектомат?
Професионална фурна.

# 220
  • Раковски
Тези дето са по кръчмите/големите заведения и фъргаш 20-30 порции в него (дет се вика).

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 07:16 от shadowman

# 221
Вече повечето марки висок клас, а и не само, предлагат модели за домашна употреба. По-кратко време за готвене, готвене с пара, sous vide (под вакуум), аз личен опит нямам с домашните конвектомати, но съм сигурна, че си струват, в зависимост от гледната точка. Цената определено е недостатък.

# 222
То си зависи кой какво и колко готви - ако тези "екстри" са нужни, кеф цена няма (стига да можеш да си позволиш цената, разбира се).

# 223
man_darin_ka, напълно съм съгласна, надявам се горе не "звуча" негативно. И аз готвя 6 дни в седмицата средно и ми предстои избор на уреди за кухня. Блазни ме идеята, но като втори уред и не знам дали има смисъл, ще се почудя още малко. По ми е важно нормален размер фурна с пиролиза и сонда за месо например. Но иначе подкрепям с две ръце.

# 224
В чуденка съм за абсорбатор... От тия наклонените имате ли впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт