Отговори
# 390
Момичета и аз съм наредена за обременяване с глюкоза... Искам да питам дали три пъти ти вземат кръв от вената или три пъти ти вземат кръв с глюкомер. Понеже вените ми няма да издържат такова бодене. Аз на 20 дни правя изследвания за коагулацията ми и то само на лявата, защото на дясната вената ми била дълбока и някакви такива неща.
На мен ми взеха кръв три пъти през 1 час - два пъти от вена на едната ръка и един път от безименния пръст.

# 391
Благодаря, днес АГ вида увеличени околоплодни води, бебо върви със седмица напред и те така.. ми каза "направи едно обременяване с глюкоза". Иначе съм качила 3 кг според женската консултация и 2 според моя кантар вкъщи. Ако има значение това..

# 392
Два пъти съм правила обременяване с глюкоза и все с кръв от вената. То ако е с глюкомер от пръста, мога и сама у дома.

# 393
Два пъти съм правила обременяване с глюкоза и все с кръв от вената. То ако е с глюкомер от пръста, мога и сама у дома.

Тази една вена, която става да дава кръв няма да издържи такова нещо 😀 тя милинката й трябват 2 - 3 дни да се оправи.. особено с моите инжекции Хепарин.
Ще звънна да питам, може би става и с кръв от пръст.. Дано да става..

# 394
  • София
Здравейте, днес бях на преглед при АГ и се оказа, че водите са на долна граница, има ли някой с подобен опит? Аз тия дни усещам наистина как не пия толкова вода, каза да хапвам повече сладко и повече вода и след 2 седмици пак. Иначе бебето върви добре, в 28 г.с. Е 1170гр по ехограф, което си е било нормално, но малко ме притесни това с водите😕все да има за какво да се притеснявам, не стига, че се стараем изобщо да я до бутаме до прилична седмица за раждането, ами сега и това…

# 395
На мен за ОГТТ ми взеха кръв първия път от вената, но защото имах и други изследвания, и след това на 1ви и 2ри час от пръста. Дамата в лабораторията каза, че щом е само захар, без инсулин, може и от пръст Simple Smile

# 396
На мен за ОГТТ ми взеха кръв първия път от вената, но защото имах и други изследвания, и след това на 1ви и 2ри час от пръста. Дамата в лабораторията каза, че щом е само захар, без инсулин, може и от пръст Simple Smile

Ами моя АГ нищо друго не каза. 😀 Каква е разликата, когато е за инсулин? Аз кое трябва да пусна.. ох, обърках се.

# 397
Може ли сайта на озон, излиза ми само книжарницата 😅 как ли не го писах и не намирам бебешки неща.

Относно обременяването съм си го правила 3 пъти в небременно състояние, поради фамилна обремененост. Първият път взимат от вената и след това 3 пъти от пръста. 75мг беше при мен.

# 398
# 399
За да е най-правилно изследването трябва да се вземе от вената и трите пъти.
Аз правих обременявате и е в норма, но тази седмица на прегледа на докторката й се видяха увеличени околоплодните води и пак ще съм на режим да видим. След 4-5 седмици ендокринолога каза да повторя и обременяването.

# 400

Тази една вена, която става да дава кръв няма да издържи такова нещо 😀 тя милинката й трябват 2 - 3 дни да се оправи.. особено с моите инжекции Хепарин.
Ще звънна да питам, може би става и с кръв от пръст.. Дано да става..
За обременяването на мен ми взимаха от вените, но и 3-те пъти от 3 различни вени.

# 401
Това е доста тежко изследване и не е добре да се прави повече от веднъж годишно. И на мен ми казаха да го повторя след месец, защото стойностите не бяха такива, че да се постави категорична диагноза гестационен диабет. Категорично отказах, макар да имам огромно доверие на ендокринолога, който ме следи по време на бременността. Предпочетох да приемем, че съм с гестационен диабет и това е.

# 402
Минах днес през невролог за изтръпванията,както и подозирах нищо не можа да ми изпише,освен един гел арника,за който също не беше сигурна дали мога да използвам в момента.
Имам и предишно изтръпване от 2017г на цяла лява половина на тялото.
Та вероятно след раждането ще се занимая с този въпрос по-сериозно.
Записах си и час за д-р Ставрев в Селена за другият месец.
Четох че омнибиотик мигра е позволен при бременност.Чудя се дали да си взема,че мен като ме заболи глава и аулин не ми помага в по-тежките ситуации.

# 403
При обременяването ми взеха кръв 2 пъти от една и съща вена, а на третото взимане просто помолих да вземат от другата ръка.

# 404
Здравейте,

Днес (24+5) бях на преглед, за щастие всичко е наред с мен и най-вече с малката - расте си, все още върви седмица напред. Simple Smile Но, забелязах миналата седмица, че са ми излезли папиломи на седалището и днес АГ потвърди, че са такива. Според него, тъй като не са толкова близо до влагалището, могат да се премахнат с течен азот (не с лазер)... и май по-добре, за да не се разнесат и да не отидат към влагалищсето (тогава би било по-"опасно", особено както искам да раждам естествено). Дали някоя от вас е "горила" папиломи в тази област с течен азот по време на бременност и ако да - бихте ли препоръчали доверен дерматолог в София? Аз имам една много доверена, но тя преди края на юни няма как да ме вземе... Frowning1

Благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт