Отговори
# 450
И ние сме на морето в момемнта, но дойдох на своя отговорност. Докторът ми каза, че не ми препоръчва толкова дълъг път в късна седмица вече.

# 451
Момичета, опасно ли е да се ходи на море, ако ти се втвърдява коремът? Някои от вас бяха написали, че ще ходят. Вие имате ли такова втвърдяване понякога? Аз имам, но пия Но-шпа, Алеракт и Магнерич. Много ми се ходи на почивка за последно преди да се появи бебето, дори и да не влизам във водата, но малко се притеснявам да не стане нещо докато сме там.

Ако си под чадър, намазана с 50-ти фактор слънцезащита и топваш само крачетата, без цяло тяло не виждам проблем. Повечето не ходят заради опасността от вагинални инфекции, но като няма такъв досег с водата не мисля, че има какво да стане. Отделно си е въпрос на издържливост, но аз повече от час - час и половина не мога да стоя на плаж. 😅
Относно втвърдяването - вече пиеш всичко, което е необходимо, а и предполагам отивайки на почивка ще релаксираш, няма да вървиш по 5-10км. 😊

Има логика да не се нагрява тялото.. та, нали затова сауната е забранена. Най - добре потай лекаря си ❤️

# 452
Ще го питам отново на следващия преглед в края на този или в началото на другия месец, за да отидем евентуално в началото/средата на юни най-късно. После сигурно коремът много ще ми тежи и няма да ми е до такъв дълъг път, а и вече става по-рисковано в осмия месец. Мъжът ми не е много съгласен да ходим и затова исках да Ви питам дали вие ще ходите, защото той си мисли, че само аз бих тръгнала бременна на море в седмия месец и нещо щяло да стане, а пък морето е далече от София и лекарите, които ме следят..

# 453
Ние ще ходим до Гърция края на Май -началото на Юни.

Ще го питам отново на следващия преглед в края на този или в началото на другия месец, за да отидем евентуално в началото/средата на юни най-късно. После сигурно коремът много ще ми тежи и няма да ми е до такъв дълъг път, а и вече става по-рисковано в осмия месец. Мъжът ми не е много съгласен да ходим и затова исках да Ви питам дали вие ще ходите, защото той си мисли, че само аз бих тръгнала бременна на море в седмия месец и нещо щяло да стане, а пък морето е далече от София и лекарите, които ме следят..

# 454
Дами, има ли сред вас, която е изследвала глюкоза и на 60 и 120 мин е над горната граница? Какво ви препоръча вашият АГ?

# 455
  • София

В началото на юни отиваме за 3 нощувки на Тасос (пътуваме от София), съвпада с началото на 7ми месец. На този етап няма рискове за бременността или бебето, но ще спазвам дисциплина и няма да влизам много-много във водата, ще де пазя от слънцето и като цяло няма да обикаляме по забележителности.

Но най-добре е да се говори с наблюдаващия лекар, защото всяка бременност е индивидуална - например при мен няма видим риск, взимам витамини и 1×1 акеракт и рядко 1×1 но шпа, за сега съм ок за такава разходка. 🤞

# 456
Моята докторка даже се зарадва, че ще сме на морето. В крайна сметка и тук бременеят жени, раждат и се гледат бебета 😅 Единствено ми каза превантивно да увелича малко магнезия ( заради пътя) и в деня на тръгването да пия но шпа. Че нали са ни перфектни пътищата 😅

# 457
Моят корем също се втвърдява и това е нормално, стига да не е твърде често. С предната бременност пак бях така. Ще ходим на море, не се притеснявам. Ще си карам и натам и наобратно. Морето ми действа адски добре и релаксиращо.

И сега, и с предната бременност косата ми стана много гъста, но когато родих почна ужасния косопад. Постепенно поспря след време.

Днес бях на преглед. Малкото ми момче вече е около 1300 гр. 😊 Всичко е наред. Застанал е главично, в позиция за раждане. Но определено при тази докторка няма да ми се получи естествено (не че съм се надявала де). Още не съм й казала, че не планирам да раждам при нея, но има време 😅

# 458
Около 7-8 месеца след раждането започна страшен косопад. И нищо не ми помогна. Маски, витамини, шампоани. Косата ми беше гъста, вече не е.
Друг минус е, че след раждането обувки 38 номер вече не ми ставаха. Сега съм на 39. Ако сега кача на 40, ще се гръмна Simple Smile
За морето: първото ми дете е родено средата на септември. Не отидохме на море, може би ме е било страх нещо да не се случи. Сега очаквам раждането средата на август, но ще ходим на море средата на юни, за да не лишаваме от море детето. Аз самата умирам за море, но едва ли ще влизам във водата. Надявам се водата в Гърция да се е позатоплила. По-спокойно щеше да ми е в България заради достъп до лекар, но пък тук водата няма да е топла.

# 459
И ние ще ходим на море средата на юни. Ще съм  33 г.с.
Да питам, ако има дами от Бургас, кое е първото мякто, където се ходи в града, ако възникне ситуация (раждане, болки)? Да съм подготвена 😁 Например за София веднага бих насочила към Майчин дом и искам да знам на къде да се изстрелям, ако стане нещо по време на почивката.

# 460
Окръжна болница или Дева Мария.
Аз бих избрала окръжна болница.

# 461
Да, аз също съм чувала, че най-добрият вариант е окръжна болница в Бургас.

# 462
Днес бях на 4д ехограф. По време на ехографа бебето през цялото време държеше ръката си пред едната страна на лицето си и не искаше да я дръпне. Докторът опита с леки натискания с ръка, за да го накара да я измести ,накараме да разклатя таз, да пия нещо студено и да се разходя, но ефект нямаше. Нормално ли е бебето да не отговори след толкова побутване ?🤔 Казаха ми,че всичко е наред,но аз се притесних като видях ,че след толкова стимулации от наша страна то не премести ръчичка от там.

# 463
Кажете нещо за гърлобол и невъзможност за дишане.

# 464
За гърло - резен лимон с кората поръсен със сода. Дъвче се веднага. Момичетата тук ми го казаха. Вълшебно. Лукчета.
Ако ти понася смучи лук. Или да е до теб просто в стаята. Ако ти понася сок от лук и преварена вода 1:1 се капе в носа. Ефективно и много неприятно като усещане.

Общи условия

Активация на акаунт