Отговори
# 330
Здравейте мили мами,
Аз не пиша отдавна, всичко беше наред до днес 😀 Направих обременяване с глюкоза и ето, че вече съм и с гестационен диабет освен тромбофилията и серклажа. Има ли други сред вас с диабет?

# 331
Мале момичета много  сте изписали, аз отдавна не съм се включвала, малко ми беше лудница. Изчетох част от нещата и се включвам по някои теми, а после ще се връщам пак да ви дочета.

За магнезият - пия 2×1 магнерот, но напоследък имам контракции и не знам дали не трябва да се увеличи дозата. Ще коментирам с АГ на следващия преглед. И при мен има леко разхлабващо действие. Хемоглобинът ми беше последно 108, преди месец и нещо, ще видим сега как ще е. Аз пия протеин за бременни pregnaco, но не всеки ден, сравнително рядко.

За ядките - единственото ограничение, което прочетох е сурово кашу. Иначе ядките са супер полезни, особено орехите, за мозъка на бебето. Слънчогледови семки и аз доста хапнах последните дни, но като цяло тях гледам да ги ограничавам, че са ГМО 😄

Раждането - аз си се следя отначало в Правителствена (Лозенец) и мисля да си раждам там, при АГ, която ме следи. Имаше момент, в който и аз си мислех за Токуда, но се отказах. Рей, ти защо се местиш от там?

За групите във фб - участвам в няколко, ама нещо не си пасваме там като че ли. Тук ми е много по-спокойно и много ми харесва идеята да си направим наш чат!:heart:

За бебчето - аз вече я усещам почти през целия ден, но има и дни в които не е много активна. Най-силно се усеща вечер като легна настрани, но понякога дори и като съм права. Аз съм със задна плацента и това също явно оказва влияние.
Връщам се сега да ви дочета и пак ще се включвам.

P.S. пропуснах да напиша за ФМ. Аз ходих при Янкова в Оскар. Много съм доволна - чаках около 10 мин, докторката беше мила, обясняваше всичко, останах с впечатление, че си разбира от работата и не ме претупа.

# 332
Лично аз нямам идея защо се бяга от окситоцин като предишния път родих за 1 час ,дпри и да болеше все пак всеки би изтърпял час,отколкото жената да се мъчи 10 часа… и другото е лекарят ме пита дали искам малко помощ с епизиотомията и аз казах добре и бебка излезна за 1 мин а иначе не се знае колко разкъсвания щеше да ми докара… после пръскаш с цикатридина и всичко минава бързичко… общо взето бели кахъри..❤

# 333
Аз не съм си правила фотосесия, но като влизах в нов месец се снимах. Сега пак така се снимам.

Някога имах фейсбук, но ми го хакнаха. Не съм се занимавала да правя нов, сега имам много повече време - тогава ФБ ми отнемаше доста от времето.. Иначе участвах замалко с предишната бременност там в една група, но не ми допадна хаотичното писане. Така че съм от тези, които остават тук 😀

За раждането се бях уговорила с доктора, че искам окситоцин и упойка, но не стигнахме до там.

За хъркането - мъжът ми казва, че хъркам, когато съм бременна.

# 334
Току що получих изследванията си от обременяването с глюкоза. При стойност <7,5 mmol (135 mg/dl) при мен резултата e 158 mg/dl.
Назначена е диагноза: гестационен диабет.

Не бях абсолютно притеснена като правих това изследване, понеже внимавам какво ям и постоянно си правя разходки всеки божи ден съм в движение поне 5-6 км. Нямам застоял начин на живот, ограничавам се от теста, сладки, газирани, сокове и т.н. и етоо .. ужасно съм притесненааа Sad Таа каквоо следва ?! Има ли сред нас някоя с тази диагноза.. не искам да чета в нета и още повече да се панирам.. Може ли да се овладее и всичко да се нормализира..? Какво ще навреди на бебето..? Ще остане ли това и след бременноста..? До колкото знам се прави някакъв хранителен режим, но не съм много запозната.. По принцип ми е назначена тази диагноза вече, но дали правят обременяването отново за втори път? Имам хиляди въпроси в главата си.. и въобще не ми се иска вече нищо да пъхна в устата си.. Потресена съммм..

ПП: АГ в писмото ми е препоръчала два ендокринолога, но чак в Понеделник ще мога да звънна за да си запиша час.. а до понеделник сигурно ще полудея..

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 15:48 от Xelly7

# 335
Здравейте мили мами,
Аз не пиша отдавна, всичко беше наред до днес 😀 Направих обременяване с глюкоза и ето, че вече съм и с гестационен диабет освен тромбофилията и серклажа. Има ли други сред вас с диабет?
Лидия, с теб вървим ръка за ръка. Три от три имам и аз.

# 336
Току що получих изследванията си от обременяването с глюкоза. При стойност <7,5 mmol (135 mg/dl) при мен резултата e 158 mg/dl.

Не бях абсолютно притеснена като правих това изследване, понеже внимавам какво ям и постоянно си правя разходки всеки божи ден съм в движение поне 5-6 км. Нямам застоял начин на живот, ограничавам се от теста, сладки, газирани, сокове и т.н. и етоо .. ужасно съм притесненааа Sad Таа каквоо следва ?! Има ли сред нас някоя с тази диагноза.. не искам да чета в нета и още повече да се панирам.. Може ли да се овладее и всичко да се нормализира..? Пробваш с диета и още движение (стига да нямаш някакви органичения)Какво ще навреди на бебето..? По принцип не е хубаво, има вероятност след време и то да развие диабет, но може и да не развие. Ще остане ли това и след бременноста..? ПРи теб също трябва да св следи след няколко години да не развиеш диабет, но вече живеем такъв живот (напрежение, стрес, храна, обездвижване), че като гледам си е почти неизбежно да не стигнеш поне до преддиабетно състояния.До колкото знам се прави някакъв хранителен режим, но не съм много запозната.. Да, ограничаваш въглехидратите - хляб, тесто, ориз, картофи, сладко и наблягаш на зеленчуци и месо По принцип ми е назначена тази диагноза вече, но дали правят обременяването отново за втори път? не е желателно второ изследване с глюкоза, тъй като тя натоварва много панкреаса (и ако ти кажат, че е като да изядеш все едно един бонбон, не е такаИмам хиляди въпроси в главата си.. и въобще не ми се иска вече нищо да пъхна в устата си.. Потресена съммм.. Спокойствието му е майката, колкото по-малко го мислиш толкова по-добре ще се чувстваш. Просто следвай съветите на лекаря ти.

Паниката и страха още повече покачват кръвната захар, така че колкото по-спокойна си, толкова по-добре и за теб и за бебето.
Разбирам че си притеснена, но стреса повече вреди.

# 337
Има тема за гестационен диабет. Може да я потърсите. Там има доста запознати момичета и ще ви отговорят по-конкретно.
Аз като спазвах нисковъглеходратното хранене след раждането свалих останалите кг, че даже и повече, но пък разбутах яко хормоните на ЩЖ и цикъла си. Може би е удачно да се хапва по зоната, но не съм много запозната.. Лекарите какво съветват?
А захарта на гладно подсказва ли това състояние, или се покачва на втори и трети час? Инсулин по време на бременност не се изследва. Всички сме с ИР в този период.

# 338
Xelly7, първо опитай да се успокоиш. Аз съм с ГД. Ще ти кажа какво ми каза моята АГ, като имай предвид че съм на режим от 3 седмици и не съм пускала отново кръвни. Свалих 3 кг.
На мен ми каза без бяла захар и бяло брашно. Плодовете са 1 бр. ябълка или 100 гр  горски плодове, като това се смята за отделно ядене, най-добре преди 14 ч. Може млечни и бобови.
Понеже аз пълнея от въздуха махнах и всякакво тесто, ориз и картофи. Зеленчуците са основно зеленолистни. Млечните ги намалих и ги ям също отделно като сутрешна/следобедна закуска (преди слагах в салатата, вече не).
Пак казвам кръвни ще пускам след 2 седмици, но чисто физически, поотслабнах и ми се изчисти кожата.
Със сигурност ендокринолог ще даде още по-конкретно меню.
При мен казаха, че в 30 и 34 г.с. трябва да мерят бебето дали не е много наддало и ако е така доколкото знам се бие инсулин.
Накрая моята АГ каза, че този режим на хранене трябва да ми остане и в бъдеще иначе и аз ще развия диабет. След раждането започвам и движение, защото сега лежа постоянно.

# 339
Благодаря Ви много! Simple Smile

По принцип съм с нормално телесно тегло. Никога не съм била нито с ниско нито с високо тт. В момента съм в 25 г.с. и съм качила 5 кг. (мисля, че е нормално) ако има някакво значение.
За закуска редувам:
1. овесена каша с ленено семе, чиа, прясно мляко, банан, натрошени орехи и по-рядко добавям фъстъчено масло.
2. Филия пълнозърнест хляб намазана с кварк(ако няма кварк едно резенче сирене), половин авокадо, яйце, 3,4 бр. чери доматки, понякога си добавям и 3,4 листа спанак и общо взето е това.
Пия само вода и около 2L на ден, дори и повече.
Бял хляб не ям.
За обяд ям плод най-вече една ябълка.
За вечеря хапвам месо или риба, в повечето случаи е някаква салата.. но да признавам си хапвам и повечко картофки и ориз (явно ще ги намаля на минимум или ще ги огранича напълно) а и + спагети или макарони един път в седмицата.
Ако ми се дояде сладко ям черен шоколад и то едно, макс 2 парченца .. за друго не се сещам..
Избягвам и пържени, мазни, преработени храни..

# 340
Искам и аз в новата отбрана ФБ група, моля 😁

И аз съм с гестационен диабет. С предната бременост много добре го контролирах с диета, но сега хич не ми се получава. Много ми е изнервено с първото дете постоянно в къщи и аз в хоум офис и все набивам каквото не трябва от нерви 🤯 Отделно миналия път просто не се държеше вкъщи нищо, което не трябва да ям, а  сега малкото си иска все. И аз как да правя палачинки, бухти и кексове и да не ям 😭 волята ми я няма никаква и много се обвинявам.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 18:32 от dariya.000

# 341

Не бях абсолютно притеснена като правих това изследване, понеже внимавам какво ям и постоянно си правя разходки всеки божи ден съм в движение поне 5-6 км. Нямам застоял начин на живот, ограничавам се от теста, сладки, газирани, сокове и т.н. и етоо .. ужасно съм притесненааа Sad Таа каквоо следва ?! Има ли сред нас някоя с тази диагноза.. не искам да чета в нета и още повече да се панирам.. Може ли да се овладее и всичко да се нормализира..? Какво ще навреди на бебето..? Ще остане ли това и след бременноста..? До колкото знам се прави някакъв хранителен режим, но не съм много запозната.. По принцип ми е назначена тази диагноза вече, но дали правят обременяването отново за втори път? Имам хиляди въпроси в главата си.. и въобще не ми се иска вече нищо да пъхна в устата си.. Потресена съммм..

ПП: АГ в писмото ми е препоръчала два ендокринолога, но чак в Понеделник ще мога да звънна за да си запиша час.. а до понеделник сигурно ще полудея..

Първата ми бременност се оказа, че съм имала гестационен диабет, но АГ не си направи труда да ме изследват с обременяване с глюкоза. Бях качила 40кг., като преди това бях 49кг т.е. почти двойно. Коментарът на АГ беше “Бременна си - ще качваш” по повод моите притеснения. Не спазвах хранителен режим по време на бременността. Родих здраво момиченце 2,8 кг. 17 дни преди термин ми изтекоха водите. След това ми отне една година да сваля килограмите и да нормализирам инсулина и кръвната захар - Основно с хранителен режим, без никакъв въглехидрат. Предписаха ми Глюкофаж, който не помогна и накрая 4 седмица бях на Оземпик.
Всичко ще бъде наред!

# 342
Здравейте, понеже коментарите ви ме накараха да се замисля.. другата седмица съм на изследвания така или иначе.. Да пусна ли и една захар или задължително трябва да направя обременяване с глюкоза? След 14 дни съм на фетална.. та да я изчакам ли да мине? Там, ако ми кажат нещо.. Има ли симптоми на гестационен диабет?

# 343
За симптоми аз четох тези от нета:
- постоянна умора
- замъглено зрение
- прекомерна жажда
- често уриниране
- световъртеж или замаяност
- драстични проблеми с теглото – рязко отслабване или пък обратното – внезапно покачване на килограми
- чести урологични, вагинални или кожни инфекции
- повишено количество на околоплодната течност или голямо за срока на бременността бебе

От всички изброени единствено ходя често до WC, но си мислех, че е нормално през бременността 🤷🏻♀

ПП: Обременяването с глюкоза се прави между 24-28 г.с.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 19:10 от Xelly7

# 344
Аз също нямам нито един от тези симптоми, може би само пишкането.
А вие щом нямате проблем с теглото и движението наистина не знам тоя ГД от какво се получава.

Общи условия

Активация на акаунт