Отговори
# 360
А някоя от вас получава ли киселини? Имам предвид адски киселини, усещането при мен е като буца в гърдите, случва се вечер и май започва да зачестява. Доколкото четох е заради това, че стомахът вече е доста притиснат 😔 чудя се какво да вземам като лек - дали нещо домашно или еспумизан например. Естествено е ясно и че трябва да внимавам какво и колко ям, за да не стигам всеки път до там, обаче няма да лъжа, станала съм доста лакома. Понякога си мисля даже, че не съм яла толкова много, но стомахът ми изглежда е на друго мнение.
Аз питах АГ за киселините, и ми каза гавискон или талцид. Като на гавискон смучещите таблетки изрично пише че става за бременни и ги приемам през нощта когато ситуацията е нетърпима, консултирайте се все пак и с вашето АГ, но за спешен случай 1-2 таблетки гавискон няма да навреди така или иначе Simple Smile
И аз съм така.
Направо ми гори всичко.
И на мен гавискон ми изписа.
Донякъде помага и прясно мляко, но временно.

# 361
И мен ме мъчат ужасни киселини, дори и в момента, а днес не съм яла нищо, което може да ги причини. Това си е от бременността. Даже и да не ям няколко часа преди лягане, пак ми изгарят гърлото по нощите.. Събуждам се, за да ходя до тоалетната, и после няма заспиване заради тези киселини. От Гавискон направо ми се повръща. Пих го няколко пъти, но не ми подейства особено. Не знам дали да продължавам да го пия и дали има нещо друго, подходящо за бременни, което да е по-ефикасно.

# 362

Здравейте мили мами,
Аз не пиша отдавна, всичко беше наред до днес 😀 Направих обременяване с глюкоза и ето, че вече съм и с гестационен диабет освен тромбофилията и серклажа. Има ли други сред вас с диабет?
На мен ще ми направят това изследване другата седмица. Колко часа се наложи да стоиш в лабораторията и как протича изследването?
Какви препоръки ти дадоха лекарите?

# 363
Дами, използвали ли сте полижинакс свещички и гинофлор вагинално? Как ви понесоха?

# 364
Дами, използвали ли сте полижинакс свещички и гинофлор вагинално? Как ви понесоха?

Вчера свърших полижинакса. Като цяло при мен имаше ефект, но понеже не понасям много антибиотици имах леки странични ефекти.

Между другото започнах малко по малко да пазаря и искам да попитам за този списък, според вас кои трябва и кои не трябва да се купуват. Виждам, че има излишни неща, но все пак не искам после да се окаже, че съм взела всъщност тези които няма да са ми в полза или обратното.

# 365
Loretti, отговарям от моя гледна точка. Ненужни:
Кресло за кърмене, балдахин, легло тип гнездо.
Мрежа/хамак за къпане е много индивидуално, за мен излишно. За къпане 2-3 хавлии с качулка са достатъчни.
За хранене 2 шишета стигат. Ако кърмиш и те ще са ти много.
За преповиване един пакет голям памперси и мокри кърпи. Еднократни подложки и повивалник. Памперсите трябва да видиш дали ще са удобни на бебето и дали ще му понасят.
Пудрата вече доста се отрича. Авокадово масло може да се замени със всяко друго подходящо за целта.
Въртележказа над креватчето не съм имала. Не е добре за очите на бебето.
Космонавт, зимно чувалче, термо чорапи няма да са необходими през август.
Бих добавила още едно одеяло тънко и няколко пелени. Удобни за завиване в количката.
Ако се сетя още нещо ще допълня 😀

# 366

Вчера свърших полижинакса. Като цяло при мен имаше ефект, но понеже не понасям много антибиотици имах леки странични ефекти.

Между другото започнах малко по малко да пазаря и искам да попитам за този списък, според вас кои трябва и кои не трябва да се купуват. Виждам, че има излишни неща, но все пак не искам после да се окаже, че съм взела всъщност тези които няма да са ми в полза или обратното.

Това е моят списък! Мисля,че има какво още да се допълни.

# 367
Както е казала sladkishi и аз знам, че в начален етап всякакви въртележки, висящи играчки за над креватчета, количките не са добре за очите на бебето (четох, че можело да се получи изкривяване на очите). Също и активната гимнастика.

# 368
Както е казала sladkishi и аз знам, че в начален етап всякакви въртележки, висящи играчки за над креватчета, количките не са добре за очите на бебето (четох, че можело да се получи изкривяване на очите). Също и активната гимнастика.

Важна информация. А на каква възраст е подходящо да се включат тези занимавание и съответно играчките?

# 369
Това намерих като информация:
…”За каква възраст са подходящи?

Това е много важен въпрос, с който всеки родител трябва да бъде наясно. Позовавайки се на експертните съвети на специалистите, активната гимнастика може да се използва още в най-ранна възраст (обикновено около 4-тата месечинка), когато бебето започва да проявява интерес към заобикалящия го свят и изявява желание да пипне предметите в близост до него.”…

Важна информация. А на каква възраст е подходящо да се включат тези занимавание и съответно играчките?

# 370
Аз слагах въртележки и на двете ми деца, и очите са им добре. Много се радваха на въртележките, бяха им интересни.

# 371
Loretti, отговарям от моя гледна точка. Ненужни:
Кресло за кърмене, балдахин, легло тип гнездо.
Мрежа/хамак за къпане е много индивидуално, за мен излишно. За къпане 2-3 хавлии с качулка са достатъчни.
За хранене 2 шишета стигат. Ако кърмиш и те ще са ти много.
За преповиване един пакет голям памперси и мокри кърпи. Еднократни подложки и повивалник. Памперсите трябва да видиш дали ще са удобни на бебето и дали ще му понасят.
Пудрата вече доста се отрича. Авокадово масло може да се замени със всяко друго подходящо за целта.
Въртележказа над креватчето не съм имала. Не е добре за очите на бебето.
Космонавт, зимно чувалче, термо чорапи няма да са необходими през август.
Бих добавила още едно одеяло тънко и няколко пелени. Удобни за завиване в количката.
Ако се сетя още нещо ще допълня 😀

Подкрепям изцяло, като добавям, че бебефон не ми е бил нужен.
За въртележките над леглото и аз знам, че до към 4 месец не са Ок. Реално много хора ползват и това не е повлияло на бебетата, но аз не виждам смисъл да рискувам.

# 372
Супер редакции към списъка сте направили момичета! И аз точно го гледах тези дни и изключих/добавих същите неща, без гнездото, защото за мен то е важно. Също си добавих и слинг, защото искам да бебенося и сега си търся такъв, както и стерилизатор Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 09:58 от licorne

# 373
Супер редакции към списъка сте направили момичета! И аз точно го гледах тези дни и изключих/добавих същите неща, без гнездото, защото за мен то е важно. Също си добавих и слинг, защото искам да бебенося и сега си търся такъв, както и стерилизатор Simple Smile

Стерилизатор на Кенгару ми свърши чудесна работа. Тогава го взех към 40 лв.
Слингът си е важен и удобен (поне за мен). Аз имам два - един ринг слинг на Лени и един от тези, които се омотават на Yaro.

# 374
Дами, имате ли някакви менения за това легло и като цяло за марката Joie ? Тук в Германия гледам много използват Joie - колички, столчета за кола

Спрях се на това легло, понеже нямам много място и най-вече защото има люлеещ механизъм Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт