Отговори
# 345
12 дни преди термин ми беше секциото, пък не ми е повръщал. Що за изказване от доктор?? Ами милите бебета, при които се налага да се родят по-рано, например докторите изчакват да влязат в деветия месец и ги вадят веднага? Имам такова близко дете. Живо и здраво си е. Нека не плашим майките тук. На всяка може да се наложи за роди по-рано. Всеки си има някаква представа за раждането, какво, как и кога да се случи, ама....това не винаги се получава. Докторите са за това все пак.

Изрично казах при планирано секцио, а не ако се налага да се вади по- рано. Мисля, че всеки знае, че всеки ден в повече престой на бебето е в плюс.

# 346
Xelly7, режимът е важен, но няма нищо по-важно от спокойствието. Успокой се и следвай съветите на ендокринолога. Аз не разбрах нищо от твоите стойности, какви са ти стойностите на гладно, на 60 мин и на 120 мин?

# 347
Благодаря ви момичета.. аз съм писала, че термина ми е в началото на Септември, но съм и при вас, защото сигурно ще раждам планирано секцио в края на Август.
Та, аз съм в 20 седмица, бебчо върви със седмица напред (така беше на последният преглед). Аз до момента съм качила 6 килограма, като първите 3 месеца свалих 4.. после рязко качих 5 и последният месец качих само 1. Та.. според вас да правя ли обременяване с глюкоза в 24 седмица?

# 348
iv_vd89, и аз това се чудя.. пък като се и замисля, ако ям сладко, тестени и т.н. и ако съм постоянно в застой .. какво ще е положението..

stambuli, Честно казано тук процедурата беше такава: Отидох рано сутрин при АГ на гладен стомах (питаха ме яла ли съм или не) взеха ми кръв и урина (както обичайно на всеки преглед) изпих чаша с глюкоза разтворена във вода. Стоях един час и ми взеха отново кръв и ми казаха, че ще ми изпратят резултатите по пощата.
Днес ги получих.

ПП: До колкото разбрах от резултата съм изпила 50g глюкоза.
Кога oGTT е положителен?
Стойност на кръвната захар ≥ 135 mg/dl (7,5 mmol/l) при скрининг теста за 50 g глюкоза един час след края на пиенето на тестовия разтвор се счита за положителен скрининг и изисква последваща диагностика 75 g oGTT.

АГ ме праща на ендокринолог, явно там пак ли ще ми правят това обременяване, но този път със 75g .. не знам. Не можах и да звънна да питам АГ понеже днес и утре не работят..

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 20:51 от Xelly7

# 349
Благодаря ви момичета.. аз съм писала, че термина ми е в началото на Септември, но съм и при вас, защото сигурно ще раждам планирано секцио в края на Август.
Та, аз съм в 20 седмица, бебчо върви със седмица напред (така беше на последният преглед). Аз до момента съм качила 6 килограма, като първите 3 месеца свалих 4.. после рязко качих 5 и последният месец качих само 1. Та.. според вас да правя ли обременяване с глюкоза в 24 седмица?
Нямам представа какво да посъветвам. При мен АГ каза да се изследвам без да сме говорили още за кг. Каза, че не я интересува колко кг съм като забременях, а колко качвам. Качените кг каза че са ок - за 5 месеца качих 6 кг преди да започна режима. Но качвах много постепенно.
В същото време първата ми бременност не бях качила и грам докато в 5ти месец не качих 5 кг изведнъж. Тогава много ми се кара, но не съм се обременявала с глюкоза.
Най-добре говори с доктора. Може би има предвид да те прати на изследване като дойде седмицата.

# 350
А някоя от вас получава ли киселини? Имам предвид адски киселини, усещането при мен е като буца в гърдите, случва се вечер и май започва да зачестява. Доколкото четох е заради това, че стомахът вече е доста притиснат 😔 чудя се какво да вземам като лек - дали нещо домашно или еспумизан например. Естествено е ясно и че трябва да внимавам какво и колко ям, за да не стигам всеки път до там, обаче няма да лъжа, станала съм доста лакома. Понякога си мисля даже, че не съм яла толкова много, но стомахът ми изглежда е на друго мнение.

# 351
С групата на баткото си направихме една затворена във фб, почти само с членове от тук и до ден днешен си пишем и споделяме. Но вече не се пише тук. Така че и аз ще пиша тук до раждането, за после не обещавам 😅

Ние ще правим фотосесия на морето като идем. С баткото правихме също. Не съм фен на фотосесиите за новородени, някак не ми се иска никой да ми пипа бебето, пък камо ли непознати да го събличат/обличат 😅
И аз искам да си направя фотосесия на морето, ако успеем да отидем през юни. Ако кача повече килограми обаче, може би няма да искам да се снимам бременна. Grinning
Първата фотосесия на бебето живот и здраве може би ще е за Коледа. Не мисля, че в самото начало ще ми бъде до снимки честно казано. По-добре да е поне на няколко месеца.

Ариел, можеш ли да ми препоръчаш фотограф, който снима на морето? Твоята фотосесия като бременна на плажа ли беше?

# 352
  • София
А някоя от вас получава ли киселини? Имам предвид адски киселини, усещането при мен е като буца в гърдите, случва се вечер и май започва да зачестява. Доколкото четох е заради това, че стомахът вече е доста притиснат 😔 чудя се какво да вземам като лек - дали нещо домашно или еспумизан например. Естествено е ясно и че трябва да внимавам какво и колко ям, за да не стигам всеки път до там, обаче няма да лъжа, станала съм доста лакома. Понякога си мисля даже, че не съм яла толкова много, но стомахът ми изглежда е на друго мнение.
Аз питах АГ за киселините, и ми каза гавискон или талцид. Като на гавискон смучещите таблетки изрично пише че става за бременни и ги приемам през нощта когато ситуацията е нетърпима, консултирайте се все пак и с вашето АГ, но за спешен случай 1-2 таблетки гавискон няма да навреди така или иначе Simple Smile

# 353
Здравейте мили мами,
Аз не пиша отдавна, всичко беше наред до днес 😀 Направих обременяване с глюкоза и ето, че вече съм и с гестационен диабет освен тромбофилията и серклажа. Има ли други сред вас с диабет?
На мен ще ми направят това изследване другата седмица. Колко часа се наложи да стоиш в лабораторията и как протича изследването?
Какви препоръки ти дадоха лекарите?

# 354
  • Варна
Аз питах АГ за киселините, и ми каза гавискон или талцид. Като на гавискон смучещите таблетки изрично пише че става за бременни и ги приемам през нощта когато ситуацията е нетърпима, консултирайте се все пак и с вашето АГ, но за спешен случай 1-2 таблетки гавискон няма да навреди така или иначе Simple Smile

На мен за киселините много ми помага домашна лимонада тоест една чаша вода, половин лимон и половин малка лъжичка сода.

# 355
Един съвет, поне 2-3 часа преди лягане не яж нищо. Иначе джинджифил или при нужда  таблетки за смучене Антиметил (стават за бременни, изписани от моя АГ).

# 356
  • София
Това с не яденето 1-2 часа преди лягане на лично ми е много трудно и често не успявам да го направя 😀затова прибягвам до Гавискон, но иначе сода с лимон, прясно мляко, малко по-висока възглавница са все неща, които помагат на рефлукса. Честото ядене по малко също, хапването на не кисели храни, който може да ги изпълнява… аз съм си лакома и си похапвам нещичко и преди да легна 😅което е достатъчно да ми разкатае фамилията през нощта хаха…

# 357
С групата на баткото си направихме една затворена във фб, почти само с членове от тук и до ден днешен си пишем и споделяме. Но вече не се пише тук. Така че и аз ще пиша тук до раждането, за после не обещавам 😅

Ние ще правим фотосесия на морето като идем. С баткото правихме също. Не съм фен на фотосесиите за новородени, някак не ми се иска никой да ми пипа бебето, пък камо ли непознати да го събличат/обличат 😅
И аз искам да си направя фотосесия на морето, ако успеем да отидем през юни. Ако кача повече килограми обаче, може би няма да искам да се снимам бременна. Grinning
Първата фотосесия на бебето живот и здраве може би ще е за Коледа. Не мисля, че в самото начало ще ми бъде до снимки честно казано. По-добре да е поне на няколко месеца.

Ариел, можеш ли да ми препоръчаш фотограф, който снима на морето? Твоята фотосесия като бременна на плажа ли беше?

Предходната не беше на морето, но на морето сме снимали с Иван Славов и Вили Пефтичева. Обаче сега не ми се даваха много пари честно казано и запазихме при една друга - Ани.
Дебела, слаба ще се снимам за спомен 😅

# 358
Ох и аз много харесвам Иван Славов, ама надали ще влезе в бюджета ни 😂

# 359
В началото с киселините ми помагаше чаша мляко, след това положението стана доста критично. Изписаха ми Гавискон - пила съм го 2 пъти и от тогав нямам проблеми

Общи условия

Активация на акаунт