Отговори
# 315
И аз искам линк към групата.
От Марков съм много доволна и сега и предната бременност.
Момичета, вече 5-ти ден съм с кашлица и не знам какво да правя вече. През деня горе долу ок, ама през нощта… на моменти отхрачвам, в други моменти е суха и направо ми дере гърлото (особено през нощта).
Има ли някой, който пие Натаспин? Напоследък все се замислям над тия тромби, които могат да се получат и сега с тази кашлица съвсем не знам защо ми влезе в ума 😄Доколкото четох е безвреден уж, но пък и ей така да се пие не знам колко е ок.
 Нямам симптоми, то не знам и дали изобщо има такива.  Изобщо тази бременност все за нещо се притеснявам.

# 316
И аз искам линк към групата.
От Марков съм много доволна и сега и предната бременност.
Момичета, вече 5-ти ден съм с кашлица и не знам какво да правя вече. През деня горе долу ок, ама през нощта… на моменти отхрачвам, в други моменти е суха и направо ми дере гърлото (особено през нощта).
Има ли някой, който пие Натаспин? Напоследък все се замислям над тия тромби, които могат да се получат и сега с тази кашлица съвсем не знам защо ми влезе в ума 😄Доколкото четох е безвреден уж, но пък и ей така да се пие не знам колко е ок.
 Нямам симптоми, то не знам и дали изобщо има такива.  Изобщо тази бременност все за нещо се притеснявам.

Аз пия натаспин, но имам тромбофилия. Не го пий на своя глава.

# 317
Аз мисля да не се включвам във ФБ групата, защото тук ми харесва анонимността. Надявам се да не се изнесете там тотално.
Аз пия Натаспин от 3 дни, нямам тромбофилия, но ми го изписаха заради висок Д-димер.
Мислите ли да си правите бременни фотосесии?

# 318

Аз много бих искала, тъй като ми е първа бременност и всъщност не си правя много снимки в момента. За мен фотосесията би била един много хубав начин да запаметиш толкова специален период от живота си и то качествено.

# 319
Аз мисля да не се включвам във ФБ групата, защото тук ми харесва анонимността. Надявам се да не се изнесете там тотално.
Аз пия Натаспин от 3 дни, нямам тромбофилия, но ми го изписаха заради висок Д-димер.

Аз бременна не обичам да се снимам (и като цяло де), така че такава фотосесия със сигурност няма да правя. Но пък живот и здраве като родя, бебето ще го водя на бебешка фотосесия. С голямото дете снимките станаха много сладки и все още има няколко закачени.

Няколко момичета ми писаха за групата, но не мога да върна съобщение, защото да си ги забранили. И на по-късен етап може да се присъединявате, стига да имате желание. Ако някой тук в темата или на лично ми е писал и не съм отговорила, моля пишете пак. Гледам да отговарям бързо.

Аз смятам да пиша тук поне докато родя Joy след това не обещавам.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 08:33 от Winter_soul

# 320
Момичета, вие имате ли проблеми с хъркането? Мъжа ми се оплаква от мен 😄 а аз принципно не хъркам.. Само аз ли съм с такъв новопридобит симптом?

# 321
С първата бременност и аз си похърквах.

# 322
На мен докторът ми каза максимум 10 дни преди термин за секциото, освен ако няма предпоставка за по- рано. Бебетата , които се вадели по- рано без причина повръщали и било мъка.

# 323
12 дни преди термин ми беше секциото, пък не ми е повръщал. Що за изказване от доктор?? Ами милите бебета, при които се налага да се родят по-рано, например докторите изчакват да влязат в деветия месец и ги вадят веднага? Имам такова близко дете. Живо и здраво си е. Нека не плашим майките тук. На всяка може да се наложи за роди по-рано. Всеки си има някаква представа за раждането, какво, как и кога да се случи, ама....това не винаги се получава. Докторите са за това все пак.

# 324
  • София
Привет! Минахме днес на преглед и вече сме 930 грама в 25 г.с. (+5 дни). Вървим малко напред, но казаха, че не е повод за притеснение. Доста е бойна малката и веднага започна да раздава ритници, когато усети студения гел и уреда на корема ми. 😀 Едва успяхме да е измерим. Такива ритници раздаваше, че уредът подскачаше. 😁
Включвам се по темите, които обсъждате.
Бебка я усещам вече почти постоянно, т.е. през целия ден. Все нещо си шава в мен. Simple Smile))
И аз съм на Магнерот - 2x2, като имам вече описаните странични ефекти, свързани със стомашни неразположения. Спрях фолиевата киселина и от време на време пия Омега 3/рибено масло.
Апетит - огромен! Опитвам се да внимавам в количествата и качеството на храната, но не особено успешно явно, защото вече съм качила 8 кг. 🥴 Ще трябва да взема по-сериозни мерки, тъй като съм в горните граници на нормалното тегло според калкулаторите, които използвам.
Обременяване с глюкоза не съм правила. Моята лекарка засега смята, че не се налага, така че се надявам да ми се размине.
И моят хемоглобин е нисък, доста под нормата, но пък желязото е в референтните граници и затова не ми предписаха нищо допълнително. Опитвам се да ям повече мръвки и спанак, а пък да видим. След няколко дни ще пускам изследвания и ще стане ясно докъде съм я докарала.
Относно главоболието, аз също съм с мигрена от години, така че се присъединявам към вече дадените съвети - тишина, тъмнина и спокойствие. Опитайте се да не натоварвате очите с четене и да не стоите дълго пред монитори, телефони и пр.

И накрая един въпрос и от мен... Знаете ли за друго място, освен Токуда, където могат да те оставят да родиш на спокойствие, без упойка, окситоцин и без задължителната за повечето болници превантивна епизиотомия?

Спрямо раждането, с таткото избрахме акушерския кабинет на Зебрите - практиката им е насочена към естествени раждания, но е важно да се уточни, че ако бременността е рискова или по време на раждането има усложнения ще приложат каквото е необходимо (като упойка, окситоцин и т.н), включително и цезарово. Раждането е под наблюдение на лекар от Света София - Кобаков или Мазнейкова. Може да проучиш и Свети Лазар, болницата на Олга Дукат.

Това е само в общи насоки за София и от моя личен опит, ако ти е интересно за Зебрите мога да споделя повече информация.

# 325
Аз пия Натаспин заради тромбофилия.
Фотосесия няма да си правя, защото не обичам да се снимам Stuck Out Tongue Winking Eye
Днес бях на контролен за серклажа. Добре се държи. Но докторката, която го сложи каза че ще го маха 37 г.с., а най-добре било щом съм с планирано секцио, направо 38-ма да влезна за секцио и тогава да го махнат.
Моята АГ каза, че се маха 36-та. Но да издържа дотогава една седмица не е проблем за мен.
Миналото секцио ми казаха 10 дена преди термин, но аз помолих да са 7, за да си остане овен. Абсолютна прищявка от моя страна.

# 326
С групата на баткото си направихме една затворена във фб, почти само с членове от тук и до ден днешен си пишем и споделяме. Но вече не се пише тук. Така че и аз ще пиша тук до раждането, за после не обещавам 😅

Ние ще правим фотосесия на морето като идем. С баткото правихме също. Не съм фен на фотосесиите за новородени, някак не ми се иска никой да ми пипа бебето, пък камо ли непознати да го събличат/обличат 😅

# 327
Да не изчезнете всички във фб. Бих искала и аз да се присъединя, но нямам фб - имам само инстаграм. Каквото споделяте там поствайте и тук 😃 ..

За фотосесия мислим ние да си се снимаме,  за бебето живот и здраве и аз искам бебешка професионална фотосесия - много са сладки бебенцата 😍😍😍 Дори тук още след като се роди има фотографи и питат дали искаш фотосесия. Не го обличат бебето, а просто го слагат на един чаршаф и го завиват с пеленка 🥰

За раждането тук си държат до край на естествено раждане - до колкото знам, заради това и не го мисля - не ме е страх, явно още е рано.. не знам 🤷🏻♀ .. За предизвикване на раждане знам, че дават хапчета, ако е минал терминът

Дами и аз имам един въпрос. Винаги когато взема телефона си в ръка се замислям - понеже все го подпирам на корема си .. мога ли по някакъв начин да навредя на бебето?
Понеже знам, че не е хубаво вечер като включим телефона на зарядно да е под възглавницата. 🤔

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 13:29 от Xelly7

# 328
Аз не си направих фотосесия с баткото и сега малко съжалявам. Като цяло от бременността нямам много снимки.  Иска ми се да направим този път снимки, но на морето.
Бебешките фотосесии изобщо не ги харесвам, но пък на семейните коледни съм голям фен. Правим си всяка година.

# 329
Аз си правя снимка всеки път, когато влизам в нов месец ☺
Специална фотосесия не искам. Не обичамда се снимам. Още повече сега, когато се чувствам като тюленче.

Общи условия

Активация на акаунт