Отговори
# 300
епизиотомия - викам си това пък какво е да взема да прочета какво е ,а то какво било.

# 301
Чудя се кога да питам и моята АГ за дата на секциото, не са ми говорили нищо още, предполагам, че около 8-ми месец ще дадат повече яснота и да се настроя и аз за кога ще е 😃
От няколко дни ми дразни всичко що се опира до корема ми и ме засърбява кожата, мажа се постоянно с масло, успокоява ме за малко, но после пак. Чудя се дали правя някаква алергия от праха/ омекотителя или просто кожата ми се разтяга? 🫠

# 302
Чудя се кога да питам и моята АГ за дата на секциото, не са ми говорили нищо още, предполагам, че около 8-ми месец ще дадат повече яснота и да се настроя и аз за кога ще е 😃
От няколко дни ми дразни всичко що се опира до корема ми и ме засърбява кожата, мажа се постоянно с масло, успокоява ме за малко, но после пак. Чудя се дали правя някаква алергия от праха/ омекотителя или просто кожата ми се разтяга? 🫠

И аз май съм се насочила към твоята АГ, можеш ли да ми дадеш малко повече информация за нея?

# 303
Номад, и аз съм така с корема. Според мен кожата сега се разтяга бързо и затова така става. И аз се мажа постоянно.

Секциото по принцип го правят около 10-14 дни преди термина. Но всичко е индивидуално. На мен вчера АГ ми каза, че най-, ама най-късно ще е 7 дни преди термин. Живот и здраве, има време.

Много благодаря за информацията за дрехите в Лидл!. 🤗

П.с.
Гледах си записките в женския календар да сравня колко кг съм била с предишната бременност в 25+г.с. Толкова, колкото и сега. И установих, че когато съм била в 25+г.с. ни е била сватбата. Спомням си, че доста ми натежа в църквата. И нямах търпение да седнем и да хапнем. 😀

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 16:51 от Jupiter sea

# 304
K. Belezza, аз съм при д-р Евгения Георгиева в АГ от самото начало, по препоръка на моя приятелка, която също се следи при нея. Много е внимателна, винаги усмихната и любезна. Тя ми обърна внимание на първата неуспешна бременност и ме насочи към изследване за тромбофилия и се оказах с такава. Завеждаща рискова бременност е и за момента мога само добри думи да кажа за нея! Като минус определям, че винаги се чака пред кабинета и макар и със записан час, но пък смятам, че наистина обръща внимание на всеки пациент и не претупва никого, дори помни всяка една дама, а не като при някои, където те гледат сякаш за първи път се срещате. Все пак го споменавам, защото за някои е много важно да не чакат и тн.
Тя и изражда заедно със съпруга си д-р Боян Георгиев в екип по метода на Щарк за секцио, не знам детайли за естествено раждане, понеже не е стояло на дневен ред при мен. Случвало се е да й звъня 2-3 пъри по телефона и винаги ми е отговаряла или връщала обаждане. Дано съм била полезна. 😊

@Юпитер, и аз така взех да си мисля пък не виждам голяма разлика от преди 1-2 седмици. За всеки случай се върнах на обичайния си Ленор (ползвах коколино сенситив за първи път, понеже беше на промоция 😁) Очаквах по-късно да започне дискомфорта, дано не се получат стрии, че и без това си имах от преди по дупето покрай тинейджърството. 😅

# 305
K. Belezza, аз съм при д-р Евгения Георгиева в АГ от самото начало, по препоръка на моя приятелка, която също се следи при нея. Много е внимателна, винаги усмихната и любезна. Тя ми обърна внимание на първата неуспешна бременност и ме насочи към изследване за тромбофилия и се оказах с такава. Завеждаща рискова бременност е и за момента мога само добри думи да кажа за нея! Като минус определям, че винаги се чака пред кабинета и макар и със записан час, но пък смятам, че наистина обръща внимание на всеки пациент и не претупва никого, дори помни всяка една дама, а не като при някои, където те гледат сякаш за първи път се срещате. Все пак го споменавам, защото за някои е много важно да не чакат и тн.
Тя и изражда заедно със съпруга си д-р Боян Георгиев в екип по метода на Щарк за секцио, не знам детайли за естествено раждане, понеже не е стояло на дневен ред при мен. Случвало се е да й звъня 2-3 пъри по телефона и винаги ми е отговаряла или връщала обаждане. Дано съм била полезна. 😊

@Юпитер, и аз така взех да си мисля пък не виждам голяма разлика от преди 1-2 седмици. За всеки случай се върнах на обичайния си Ленор (ползвах коколино сенситив за първи път, понеже беше на промоция 😁) Очаквах по-късно да започне дискомфорта, дано не се получат стрии, че и без това си имах от преди по дупето покрай тинейджърството. 😅

Благодаря, точно това търся и аз като отношение. Не ми е проблем чакането, чакам и при д-р Красимира Желязкова, тъй като тя ме следи. И заслужава си всяка минута, защото после по 40-50мин ми се обяснява Без да питам и си гледам бебето как си шава. Не търся да влизам веднага, търся отношение. Благодаря ти, мисля скоро да звънна за час, иначе и аз съм се насочила към секцио и тя ми беше един от изборите, заради метода по който правят операцията.

П. С. Има ден на отворените врати на 12.05. От 15ч в СБАГАЛ - ВАРНА, ако някой се интересува.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 17:06 от k.belleza

# 306
Аз съм почти скарана със социалните мрежи, но може и да се включа, ако някой направи такава Фейсбук група с вас ☺ И аз не бих искала по какъвто и да е начин да се издавам неволно на хората, които са ми в приятели и още не знаят, бих предпочела да си обявя със собствена публикация, когато преценя и така.

Моята бебка явно в момента е с дупето надолу (26 седмица сме) и ако се задържи по този начин до края, може да се наложи секцио. Лично за себе си никак не ми се иска да раждам така и в момента ми е много притеснено. Разбрах, че има доктори, които използват някакви методи, за да може да се обръща бебето, докато е в корема, но АГ категорично каза, че това крие страшно много рискове.
В момента се чувствам и притеснена, и малко разочарована, въпреки че има време и някаква надежда да се обърне.

# 307
Докато дойде време да раждате, най-вероятно ще си смени позицията няколко пъти. Не се тревожете, тепърва започват големите обиколки в коремите ни.

# 308
24 седмица съм ,началото на миналия месец АГ спомена ,че не се е обърнало и веднага след това каза има много време за да се обърне.
С първото дете - се обърна към края на бременноста .

# 309
Здравейте.
Трябва ли да следим  за определен брой ритания на бебчо след 26 гестационна седмица?  При мен напоследък усещам повече ,когато се мърда , отколкото ритничета и всеки ден е различно. Това нормално ли е?

# 310
Благодаря за отговорите, момичета, знаех, че бебето може да се премества, но мислех, че се случва по-рядко. Сега малко се успокоих 💖

На мен не са ми казвали все още да броя ритничетата, но и при мен е с различна честота. Мисля, че не винаги всяко се усеща толкова силно или въобще и затова честотата може да е различна. Аз съм забелязала, че като съм легнала усещам повече и по-чести, и най-малко, когато съм изправена.

# 311
Който желае да бъде в групата във фейсбук, моля да ми пише съобщение. Няма да споделям линк към нея, скрита е и не се намира с търсачката.

# 312
Аз искам линк за групата ☺

Юпитерче, май ще е при Олга, ако всичко върви по план за естествено, иначе ако се наложи секцио, заминавам в Майчин дом със сигурност.

Иначе гледайте да се преборите за възможно най-близка до термин дата за секциото. Всеки ден в коремчето на мама е ценен за бебето. Моето беше за 4 дни преди термин.

# 313
След последният преглед и на мен ми казаха, че малката е с дупето надолу. Единственото, което разбрах е, че повечето разходки помагат за обръщането и сега наблягам на разходките Wink
  На фетална морфология ходя при доктор Сигридов, но и там е трудно записването на часовете за съжаление Sad
  И аз се сключвам към списъка с по-болезненото коремче и имам нужда да го мажа доста често. Най-новото при мен е, че вече не си познавам габаритите и имам смешни моменти като искам да мина през по-тязно място🤭
 Winter_soul, може ли и на мен да пратиш линк за ФБ групата Simple Smile

# 314
  • Варна
Здрасти, момичета. Аз съм с термин 11ти септември, нооо има вероятност да раждам през август и от време на време надниквам във вашата тема 🤌😀 първият ми син трябваше на е ноемврийче, а се появи в пред последния ден на октомври 2021г. Нищо чудно и този господин да реши да подрани. Желая на всички лека бременност 🍬🙂

Общи условия

Активация на акаунт