Отговори
# 285
Само предлагам, но ако искате може да си направим лично наша си група, бях чела някъде че за име използват числа, за да не е лесно откриваема групата. При положение, че докато си отворя очите влизам тук ии вечер, абе по всяко време, би ми било по лесно във фейсбук примерно.
Но можем да го направим по нататък, ако искате ☺️

# 286
Аз ще раждам в Майчин дом при доктор Дяволов. На фетална бях при доктор Павлова в Марковс
И аз като Яна Simple Smile. Може би е хубаво да се ориентирате към някой доктор, ако още не сте, защото раждането ни се очаква точно в бума на отпуските.
Иначе бях се включила в някаква група, ама много ми дойде едни и същи  въпроси през ден, чатове и т.н. Та предпочитам тук. По-спокойно е.

# 287
Аз се отказах от Токуда. Утре съм на преглед при доктор Абаджиева от Шейново, миналия август моя позната ражда при нея както и близка приятелка през 2020. Надявам се да се харесаме и отново да работи през август. Не натиска за окситоцин и упойки по моя информация.

# 288
Оф, аз пак ще задам тъп въпрос, но защо не искате окситоцин и упойки?
Не искам да чета за тях в интернет, че само ще се наплаша.. но понеже ще раждам секцио.. а нищо не знам.

# 289
Само предлагам, но ако искате може да си направим лично наша си група, бях чела някъде че за име използват числа, за да не е лесно откриваема групата. При положение, че докато си отворя очите влизам тук ии вечер, абе по всяко време, би ми било по лесно във фейсбук примерно.

Има възможност да се направи група като само членовете да виждат, дори не излиза когато името се въведе в търсачката. Тази на голямото ми дете е такава и наистина е удобство от гледна точка на това познати да не знаят в какви групи участваш. Но предполагам, ако повечето са съгласни може да се направи такава група по някое време.

# 290

Има възможност да се направи група като само членовете да виждат, дори не излиза когато името се въведе в търсачката. Тази на голямото ми дете е такава и наистина е удобство от гледна точка на това познати да не знаят в какви групи участваш. Но предполагам, ако повечето са съгласни може да се направи такава група по някое време.

Аз съм съгласна за това, именно защото някак тук си вървим заедно от самото начало и си обсъждаме неща поетапно, не ми се иска да има нови хора и само да четат, ами ние да си пишем така както до сега тук. Но има време, поне го обсъдихме до някъде като вариант 😀☺️

# 291
Не искам да чета за тях в интернет, че само ще се наплаша.. но понеже ще раждам секцио.. а нищо не знам.
Аз съм категорична само за това, че не искам лекарят да ме натиска за нещо, от което няма нужда. Примерно знам, че някои лекари искат да си ходят по-бързо и пускат окситоцин само за да забързат родовата дейност. В други случаи се налага - водите са изтекли, ама родова дейност няма.
Абе като цяло не искам лекарят да се възползва от моментното ми психическо състояние и да ме подлъже да се съглася за нещо, което ще улесни него без оглед последствията след раждането. Чувала съм и за лекари, които придумват родилките за секцио в последния момент. След като ти ще раждаш секцио, не се натоварвай да четеш за естествено раждане, че всякакви стресиращи истории има.

# 292
Наистина е така.. Гледам много, много да не чета. И да мисля положително!
Ще съм секцио заради други мои заболявания.

# 293
Моите фетална са в Оскар, гледа ме Мая Джонгова. Много подробно и обстойно. Тя видя и скъсяването на шийката. Извика и още една докторка за потвърждение.
 Бременността следя при майка и, Вяра Джонгова. Тя изражда първото и сега пак искам при нея. Изражда в 1 АГ Св. София (Тина Киркова).

# 294
Защото окситоцинът ускорява раждането, което интензифицира доста болките. Отделно, упойката ти пречи да усещаш какво се случва, кога и как да напъваш, което увеличава шанса от разкъсвания и пр. Е, обикновено те режат предварително, за да е контролиран процесът, но така или иначе ми се струва, че всичко това се прави за удобство на лекарите. Вече знам за няколко случая, при които родилки са се справили чудесно без тези "екстри", без рязане и разкъсвания, без нечовешка болка.

За втората фетална морфология ходих в Марковс при проф. Марков. Негативните мнения за неговия характер са силно преувеличени. С мен се държа човешки, така че го препоръчвам, ако търсите добър специалист. Единственото, което не беше ок, е дългото чакане пред кабинета - около час след записания предварително.

# 295
За ядки и всякаква храна аз лично не се ограничавам ям всичко от което не ми се гади(възможен е хейт по тези думи ,че доста мами са със списъци за забранени неща и храни) и правя всичко което съм правела и преди да забременея не съм имала никакви проблеми ,но и бременноста ми е лека.Единствено гледам да хапвам по бавно тоест с нормално темпо и да дъвча😆.
Аз ппц на емоционнално ниво имам проблем рева много често преди два дена съм ревала с хлипане,колко и да си повтарям да не се ядосвам за малки неща го правя.

# 296
Момичета, къде ходите на ФМ в София? Аз до сега ранната и тази в 20 г.с. Направих при доц. Чавеева, обаче графикът и за май месец е пълен, а за началото на юни не се знае кога ще подаде… както знаете, с риск от преждевременно раждане съм и честно казано не ми се чака до 32-33 г.с. Изобщо ако устискам до тогава, в момента съм в 27ма… и търся къде да отида на последната, пък ако се отвори график при Чавеева и при нея ще си ида, питах АГ, но тя ми препоръча Марковс, а аз съм малко предубедена за там, като се има в предвид, че всичките са от “школата” на МД, а аз имам много лош опит с тях, имате ли препоръки? За Стратиева и Янкова в Оскар Клиник чувам много добри отзиви, има ли някой ходил там?
Здравейте, аз ходих при др Чачева в Надежда и съм много доволна, утре на втората ще ходя пак при нея. Не знам колко й е натоварен графика, обаче.

# 297
Привет! Минахме днес на преглед и вече сме 930 грама в 25 г.с. (+5 дни). Вървим малко напред, но казаха, че не е повод за притеснение. Доста е бойна малката и веднага започна да раздава ритници, когато усети студения гел и уреда на корема ми. 😀 Едва успяхме да е измерим. Такива ритници раздаваше, че уредът подскачаше. 😁
Включвам се по темите, които обсъждате.
Бебка я усещам вече почти постоянно, т.е. през целия ден. Все нещо си шава в мен. Simple Smile))
И аз съм на Магнерот - 2x2, като имам вече описаните странични ефекти, свързани със стомашни неразположения. Спрях фолиевата киселина и от време на време пия Омега 3/рибено масло.
Апетит - огромен! Опитвам се да внимавам в количествата и качеството на храната, но не особено успешно явно, защото вече съм качила 8 кг. 🥴 Ще трябва да взема по-сериозни мерки, тъй като съм в горните граници на нормалното тегло според калкулаторите, които използвам.
Обременяване с глюкоза не съм правила. Моята лекарка засега смята, че не се налага, така че се надявам да ми се размине.
И моят хемоглобин е нисък, доста под нормата, но пък желязото е в референтните граници и затова не ми предписаха нищо допълнително. Опитвам се да ям повече мръвки и спанак, а пък да видим. След няколко дни ще пускам изследвания и ще стане ясно докъде съм я докарала.
Относно главоболието, аз също съм с мигрена от години, така че се присъединявам към вече дадените съвети - тишина, тъмнина и спокойствие. Опитайте се да не натоварвате очите с четене и да не стоите дълго пред монитори, телефони и пр.

И накрая един въпрос и от мен... Знаете ли за друго място, освен Токуда, където могат да те оставят да родиш на спокойствие, без упойка, окситоцин и без задължителната за повечето болници превантивна епизиотомия?

Не мисля, че дори и Токуда е такова място. Сигурна съм само за Олга Дукат и екипа й, които отговарят на всички изисквания.

Не знам да има забранени ядки. Аз си ям всичко, което ми се яде от тях.

За Токуда знам от приятелки, които са родили по този начин там, така че не е мит. Е, ако има проблем, ясно е, че няма да те оставят да се лигавиш, но ако всичко е наред, очевидно не правят драма с подобни изисквания на родилките.

Аз имах предвид по-скоро, че няма да те чакат 2 седмици след термин (примерно), дори всичко с бебето да е наред, а ще прибързат да прибегнат към окситоцин. Иначе, ако си започне раждането предполагам е възможно да се съобразят с другите изисквания.

# 298
Аз ще раждам при доктор Вецев в Шейново, секцио. Коментирали сме и дата вече. Питах го разбира се и кога ще излиза отпуска. За мой късмет, чак август, а аз трябва да раждам около 20ти юли ако е всичко е по план разбира се.

# 299
Чувала съм за Олга Дукат и мисля, че Ариел е много права за всичко.
Може да питате и в темата за Вита. От няколко момичета съм чела, че са доволни и са родили естествено.

Иначе аз съм се ориентирала отново към майчин дом в София  и същия лекар, при който раждах.

Ариел, ти избра ли къде ще раждаш? Помня, че искаше някъде, където ще те подкрепят за естествено раждане след секцио.

Общи условия

Активация на акаунт