Отговори
# 270
Привет! Минахме днес на преглед и вече сме 930 грама в 25 г.с. (+5 дни). Вървим малко напред, но казаха, че не е повод за притеснение. Доста е бойна малката и веднага започна да раздава ритници, когато усети студения гел и уреда на корема ми. 😀 Едва успяхме да е измерим. Такива ритници раздаваше, че уредът подскачаше. 😁
Включвам се по темите, които обсъждате.
Бебка я усещам вече почти постоянно, т.е. през целия ден. Все нещо си шава в мен. Simple Smile))
И аз съм на Магнерот - 2x2, като имам вече описаните странични ефекти, свързани със стомашни неразположения. Спрях фолиевата киселина и от време на време пия Омега 3/рибено масло.
Апетит - огромен! Опитвам се да внимавам в количествата и качеството на храната, но не особено успешно явно, защото вече съм качила 8 кг. 🥴 Ще трябва да взема по-сериозни мерки, тъй като съм в горните граници на нормалното тегло според калкулаторите, които използвам.
Обременяване с глюкоза не съм правила. Моята лекарка засега смята, че не се налага, така че се надявам да ми се размине.
И моят хемоглобин е нисък, доста под нормата, но пък желязото е в референтните граници и затова не ми предписаха нищо допълнително. Опитвам се да ям повече мръвки и спанак, а пък да видим. След няколко дни ще пускам изследвания и ще стане ясно докъде съм я докарала.
Относно главоболието, аз също съм с мигрена от години, така че се присъединявам към вече дадените съвети - тишина, тъмнина и спокойствие. Опитайте се да не натоварвате очите с четене и да не стоите дълго пред монитори, телефони и пр.

И накрая един въпрос и от мен... Знаете ли за друго място, освен Токуда, където могат да те оставят да родиш на спокойствие, без упойка, окситоцин и без задължителната за повечето болници превантивна епизиотомия?

# 271
Момичета не см си позволявала ядки от както забременях…. Нямам идея защо така се случи случи с тия ядки, обаче от два дена направо ми се пълни устата със слюнка при вида на семки 😄
Има ли нещо забранено за консумация- някой знае ли нещо Simple Smile

# 272
Привет! Минахме днес на преглед и вече сме 930 грама в 25 г.с. (+5 дни). Вървим малко напред, но казаха, че не е повод за притеснение. Доста е бойна малката и веднага започна да раздава ритници, когато усети студения гел и уреда на корема ми. 😀 Едва успяхме да е измерим. Такива ритници раздаваше, че уредът подскачаше. 😁
Бебка я усещам вече почти постоянно, т.е. през целия ден. Все нещо си шава в мен. Simple Smile))
И аз съм на Магнерот - 2x2, като имам вече описаните странични ефекти, свързани със стомашни неразположения. Спрях фолиевата киселина и от време на време пия Омега 3/рибено масло.
Апетит - огромен! Опитвам се да внимавам в количествата и качеството на храната, но не особено успешно явно, защото вече съм качила 8 кг. 🥴 Ще трябва да взема по-сериозни мерки, тъй като съм в горните граници на нормалното тегло според калкулаторите, които използвам.
Обременяване с глюкоза не съм правила. Моята лекарка засега смята, че не се налага, така че се надявам да ми се размине.
И моят хемоглобин е нисък, доста под нормата, но пък желязото е в референтните граници и затова не ми предписаха нищо допълнително. Опитвам се да ям повече мръвки и спанак, а пък да видим. След няколко дни ще пускам изследвания и ще стане ясно докъде съм я докарала.
Относно главоболието, аз също съм с мигрена от години, така че се присъединявам към вече дадените съвети - тишина, тъмнина и спокойствие. Опитайте се да не натоварвате очите с четене и да не стоите дълго пред монитори, телефони и пр.

И накрая един въпрос и от мен... Знаете ли за друго място, освен Токуда, където могат да те оставят да родиш на спокойствие, без упойка, окситоцин и без задължителната за повечето болници превантивна епизиотомия?

Не мисля, че дори и Токуда е такова място. Сигурна съм само за Олга Дукат и екипа й, които отговарят на всички изисквания.

Не знам да има забранени ядки. Аз си ям всичко, което ми се яде от тях.

# 273

Не мисля, че дори и Токуда е такова място. Сигурна съм само за Олга Дукат и екипа й, които отговарят на всички изисквания.

Не знам да има забранени ядки. Аз си ям всичко, което ми се яде от тях.

За Токуда знам от приятелки, които са родили по този начин там, така че не е мит. Е, ако има проблем, ясно е, че няма да те оставят да се лигавиш, но ако всичко е наред, очевидно не правят драма с подобни изисквания на родилките.

# 274
  • София
Момичета, къде ходите на ФМ в София? Аз до сега ранната и тази в 20 г.с. Направих при доц. Чавеева, обаче графикът и за май месец е пълен, а за началото на юни не се знае кога ще подаде… както знаете, с риск от преждевременно раждане съм и честно казано не ми се чака до 32-33 г.с. Изобщо ако устискам до тогава, в момента съм в 27ма… и търся къде да отида на последната, пък ако се отвори график при Чавеева и при нея ще си ида, питах АГ, но тя ми препоръча Марковс, а аз съм малко предубедена за там, като се има в предвид, че всичките са от “школата” на МД, а аз имам много лош опит с тях, имате ли препоръки? За Стратиева и Янкова в Оскар Клиник чувам много добри отзиви, има ли някой ходил там?

# 275
Аз съм на преглед чак на 11.05. Вижда ми се много далеч.
Момичета, участвате ли във ФБ групите за деца родени през август? Аз още никъде не съм се включила.

# 276
Аз съм при Янкова от Оскар, доволна съм. Гледа внимателно и обяснява всичко
На първата се наложи да изчакам 20-30 мин. На втората фм нямах никакво забавняне

Момичета, къде ходите на ФМ в София? Аз до сега ранната и тази в 20 г.с. Направих при доц. Чавеева, обаче графикът и за май месец е пълен, а за началото на юни не се знае кога ще подаде… както знаете, с риск от преждевременно раждане съм и честно казано не ми се чака до 32-33 г.с. Изобщо ако устискам до тогава, в момента съм в 27ма… и търся къде да отида на последната, пък ако се отвори график при Чавеева и при нея ще си ида, питах АГ, но тя ми препоръча Марковс, а аз съм малко предубедена за там, като се има в предвид, че всичките са от “школата” на МД, а аз имам много лош опит с тях, имате ли препоръки? За Стратиева и Янкова в Оскар Клиник чувам много добри отзиви, има ли някой ходил там?

# 277
На втората ходих при доктор Чучумишев и съм изключително доволна. Не успяхме да хванем лицето и ни покани след 2 седмици да отидем пак, като и на второто посещение беше също толкова подробен като на първото. Вторият път не ни таксуваха. Записахме час и за трета морфология при него.

# 278
Аз съм на преглед чак на 11.05. Вижда ми се много далеч.
Момичета, участвате ли във ФБ групите за деца родени през август? Аз още никъде не съм се включила.

Аз съм в една, но честно казано не съм очарована от 300 човека да пишат 20. Задаваш въпрос - 5 отговора. Дори тук получавам повече обратна връзка при зададен въпрос. В групата на голямото ми дете от начало бяхме около 100, сега вече сме около 70, но винаги са пишели почти всички, редовно се споделяше преди да родим за прегледи, за списъци за пазаруване, за родилното, проблеми от всякакво естество. След като родихме сме водили среднощни дискусии пак на всякакви теми, колики, захранване. И до ден днешен (над 4г) ако нещо ме тревожи, свързано с детето, пиша там и винаги отговарят поне половината майки. И добре че сега ми е второ и имам опит с толкова много неща. Но да си в отчетна група и да не пишеш - защо си въобще вътре? Та засега не съм си намерила подходяща група за това бебе Grinning

# 279
Все още не участвам в никакви групи, които са в социалните мрежи.

Аз да попитам, всички ли вече сте се ориентирали къде, при кого и как да раждате?
Аз все още не, а за съжаление моята следяща не изражда. Чудя се кога е подходящия момент да се запиша при определен лекар, съответно и екип.

# 280
И аз не участвам в социални групи. Инсче бих искала, защото да си мама е нещо ново за мен и всеки ден научавам нещо за бебето, мамата, храненето,спането и тн и тн 😄Имаше в началото тук някой желание и май беше сложил линк някъде из тема първа…
Както писахме в една друга тема -ще има дрехи за бебета и мами в Лидл от другата седмица - най-накрая 🥳
Пускам и тук снимки от брошурката

# 281
Аз ще раждам в Майчин дом при доктор Дяволов. На фетална бях при доктор Павлова в Марковс

# 282
Моите планове за момента са за д-р Ставрев в Селена.
Този месец мисля да го посетя.

# 283
Аз ще раждам в 1ва АГ “Света София”

# 284
Аз съм в групите, но не пиша нищо.. имам познати там, не искам никой да знае, че чакам бебе. Дори на родителите си казахме чак в 13 та седмица. От близки и приятели съм казала на две приятелки само.
Когато имаш две загубени бебета.. нещата са маааалко по различни на емоционален план. Страх те е повече.. искаш възможно най - малко хора да знаят.

Общи условия

Активация на акаунт