Отговори
# 435
И на мен ми се втвърдява корема по няколко пъти на ден, с първата бременност беше същото. И тогава, и сега пия магнезиев диаспорал 400мг.

Вие мислите ли да купувате видео бебефон или вече да сте купили? Много се лутам из различните модели, с първото дете не сме купували, но мисля, че е полезен. Към кой модел сте се насочили или имате?

# 436
Ние имаме видеофон. Много ми е полезен. Нашият е Motorola. Недостатък е, че бързо се развали батерията на преносимото тяло и сега работи задължително с адаптор.

Последните дни бебето много започна да ми притиска стомаха. Бях забравила това неприятно усещане.

# 437
И при мен са странни усещанията при ритане понякога. Опъва ме, понякога го усещам едно такова много надолу и навътре, странно е 😁 Но се радвам като ме рита, дори да боли. Иначе винаги като тръгна да си снимам коремчето като мърда, тя спира 🤣

Здравейте. Минавам да се отчета.
В 24+6 е 720 грама младежът. Всичко изглежда добре засега.
Понякога движенията му ги усещам необичайно остро, предизвиквайки дискомфорт в мен, почти болка. Има ли някоя мама с подобни усещания?

# 438
Дами, как сте с косопада и окосмяването?

Аз преди да забременея си имах лек косопад, но сега с всеки изминал ден косата ми сякаш стана по-плътна и гъста.. Косопада спря. Също така и за окосмяването и то се забави даже много мога да кажа.. дано така и да си остане след раждането 😃
Таа имам и въпрос към мамите, които са раждали вече: Вярно ли е че, след раждането започва ужасния косопад? Четох по др. форуми и от познати съм чувала, че се оплакват от косопад след раждане.

# 439

Аз преди да забременея си имах лек косопад, но сега с всеки изминал ден косата ми сякаш стана по-плътна и гъста.. Косопада спря. Също така и за окосмяването и то се забави даже много мога да кажа.. дано така и да си остане след раждането 😃
Таа имам и въпрос към мамите, които са раждали вече: Вярно ли е че, след раждането започва ужасния косопад? Четох по др. форуми и от познати съм чувала, че се оплакват от косопад след раждане.
При мен е точно обратното, с ужасен косопад съм, поне се надявам след раждането да не е така.

# 440
Момичета, опасно ли е да се ходи на море, ако ти се втвърдява коремът? Някои от вас бяха написали, че ще ходят. Вие имате ли такова втвърдяване понякога? Аз имам, но пия Но-шпа, Алеракт и Магнерич. Много ми се ходи на почивка за последно преди да се появи бебето, дори и да не влизам във водата, но малко се притеснявам да не стане нещо докато сме там.

# 441
Момичета, опасно ли е да се ходи на море, ако ти се втвърдява коремът? Някои от вас бяха написали, че ще ходят. Вие имате ли такова втвърдяване понякога? Аз имам, но пия Но-шпа, Алеракт и Магнерич. Много ми се ходи на почивка за последно преди да се появи бебето, дори и да не влизам във водата, но малко се притеснявам да не стане нещо докато сме там.

Ако си под чадър, намазана с 50-ти фактор слънцезащита и топваш само крачетата, без цяло тяло не виждам проблем. Повечето не ходят заради опасността от вагинални инфекции, но като няма такъв досег с водата не мисля, че има какво да стане. Отделно си е въпрос на издържливост, но аз повече от час - час и половина не мога да стоя на плаж. 😅
Относно втвърдяването - вече пиеш всичко, което е необходимо, а и предполагам отивайки на почивка ще релаксираш, няма да вървиш по 5-10км. 😊

# 442

След раждане наистина има косопад, поне при мен имаше. Не започва веднага. Ползвах някакви продукти против косопад, не знам колко дадоха ефект, но след това всичко се нормализира.
Колкото до окосмяването, след раждане при мен намаля и така си остана.

# 443
Ние също имаме видеофон. Нашият е Чиполино поларис. Но и при нашия вече бързо пада батерията на преносимата част. Ползваме го винаги, когато малкият спи. От първия ден вкъщи. Живеем в къща и сега ще ни е нужен още един, защото децата ще спят в отделни стаи. Затова питах за камерките, свързани чрез Wifi с телефона. Този път да вземем такава камерка. Около 50-60 лв гледах, че са те, докато видеофонът беше около 150 лв.

При мен косата става хубава и косопадът спира, когато съм бременна. После не си спомням да съм имала косопад след раждането, но като карах ковид тогава беше непрестанен. Направо се чудех какво да правя.

Аз също усещам как започва малко по малко да става болезнено, когато бебето ме ритне високо горе към стомаха. Порастват мъниците 🤰

# 444
Снощи поръчах точно Чиполино поларис.
Имаме Моторола и много бързо се развали батерията и работи само с адаптор.

# 445
И мен понякога ме наблоява като рита бебка, а понякога усещам някакви движения много дълбоко. Но винаги се радвам като я усещам, дори като ме боли GrinningHeart

Поръчах си помпа за кърмене и кошара от намалението. Кошарата има включено матраче с височина 7см. Това малко ли е за бебешки матрак?

# 446
Аз ще ходя края на този месец в Гърция. Моят АГ каза , че е ок. Само да не се пека през най-горещите часове , дори и под чадър не. И ми каза на мен да си слагам свещички гино певарил.

Иначе аз от днес усещам още по-силни ритници, даже понякога рязко ме боцка долу ниско. Не е много приятно 😁

# 447
Аз съм с контракции от четвърти месец и ще ходя на море началото на юни . За контракциите си приемам терапия ,с АГ съм изкоментирала морето и отговорът беше ,че няма никакъв проблем . Забраните са да не влизам в басейни ,както и да избягвам слънцето между 11 и 17 часа . В морето мога да си плувам колкото искам .

# 448
  • Варна

За косопада е вярно. Моят започна след около година след  първото ми раждане викам пуу размина ми се, но неее. Към момента все още ми пада косата не ми се мисли като родя какъв ужас ще е Neutral Face

# 449
При мен беше нещо страшно с косопада след като спрях да кърмя. Буквално ми стана плешиво петно, но в крайна сметка започна да се възстановява след почти година.

Ние сега сме на морето и е изключително приятно и релаксиращо. По-натам пак ще дойдем за по-дълго. С предната бременност се чувствах много добре на плажа, но не съм се къпала в морето. Седях под чадър с мнооого тънко парео и от време на време се охлаждах във водата, но само се мокрех без да влизам ( максимум до коленете).

Общи условия

Активация на акаунт