Отговори
# 600
Тъкмо днес си взех болничния, който е за месец. Началото на Май, АГ ми даде 14 дни, които изтича ха на 15ти Май.
Днес отидох да си взема болничния от 15ти май до 14 Юни, тъй като комисията е била в събота и винаги е, съответно издават седмица поне назад. Не съм присъствала и с нищо не се занимавам лично, разбира се срещу заплащане от 40лв. Когато отида на 19ти Юни ще взема от 14 до 13ти Юли ии мисля, че от там вече ще остават 45 дни за които не се минава комисия. И на работното място не е проблем, че не давам болничен веднага, все пак комисията не зависи от нас.

# 601
Тъкмо днес си взех болничния, който е за месец. Началото на Май, АГ ми даде 14 дни, които изтича ха на 15ти Май.
Днес отидох да си взема болничния от 15ти май до 14 Юни, тъй като комисията е била в събота и винаги е, съответно издават седмица поне назад. Не съм присъствала и с нищо не се занимавам лично, разбира се срещу заплащане от 40лв. Когато отида на 19ти Юни ще взема от 14 до 13ти Юли ии мисля, че от там вече ще остават 45 дни за които не се минава комисия. И на работното място не е проблем, че не давам болничен веднага, все пак комисията не зависи от нас.
Значи ти си взимаш едномесечния болничен от лекаря, който ти следи бременността, а не от комисията? Този лекар сам ли подава документите към комисията или ти ги подаваш?
На мен АГ ми беше казала, че трябва аз да отида и съответно после аз да си взема болничния за 30 дни, но сроковете не са ми много ясни. Разбрах само, че няма да стане в същия ден и трябва да се ходи два пъти за този болничен.

# 602
Значи ти си взимаш едномесечния болничен от лекаря, който ти следи бременността, а не от комисията? Този лекар сам ли подава документите към комисията или ти ги подаваш?
На мен АГ ми беше казала, че трябва аз да отида и съответно после аз да си взема болничния за 30 дни, но сроковете не са ми много ясни. Разбрах само, че няма да стане в същия ден и трябва да се ходи два пъти за този болничен.

Да, лекаря който ме следи ми дава документите на комисия и аз не се занимавам, единствено отивам до кабинета да си взема болничния.
Имах три варианта, единият е този и си плащам.
Другият е да потърся в някое голямо ДКЦ, където лекар по здравна каса да ми дава документите на комисия и в последствие да ходя от там да си ги взимам.
И третият е личния ми лекар да ми дава болничен, като определя състоянието ми като рисково и със заболявания ( лично аз, не предпочитам този вариант)
За срокове това, което знам е че може да се дава със задна дата.

П. С.  Поръчах бодита от Sinsay - супер качество. Мисля да поръчам още от там ☺️
Аз съм с ГД и честно казано нямам проблем със захарта след ориз и картофи и затова си позволявам. Най-голям проблем имам след като ям сладко (логично) 😅 Скоро ядох пълнозърнеста паста и захарта беше на ръба…Та следете какво ви се отразява добре и си хапвайте от него.

Аз взех гащеризонче за изписването. Мисля да взема само още едно нещо - одеялце и сме готови. Друго не мисля, че е необходимо. И понеже искам да е в цвят мента, някъде виждали ли сте такива одеялца? Ако може да се персонализира още по-добре 😊

Ариел, за сега това открих 😀

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 00:50 от k.belleza

# 603
Ариел, виждала съм в Гуш ментови одеяла, не знам в момента дали има.
Относно болничния мисля навсякъде е различно. В МД като отида на консултация си оставям картона и те ми казват датата, на която е комисията, за да отида и да си го взема. Така се пада, че обикновено ми се подновява горе долу около 10-то число, а комисиите са обикновено около 22-24то число на месеца, тоест ми се издават със задна дата. Неудобното е, че се ходи точно в определен ден и час и трябва да го получа лично.

# 604
Момичета по колко пъти на ден усещате мъниците?До преди няколко дни моя мъник не спираше, но от два дни е много спокоен и го усещам по един два пъти на ден, в 26г.с. Мислите, ли че има нещо притеснително? Благодаря предварително

# 605
И при мен може да се каже, че активността на бебчето всеки ден е различна. Понякога движенията са много чести и силни, понякога усещам само по някое леко ритниче от време на време.
Има нощи, в които ме буди, а други не.
Според мен си е в реда нещата и тяхното настроение да е различно 😁

# 606
И при мен е така, според мен като растат и имат по-малко място за постоянни луупове 😁 Аз така си го обяснявам.
Иначе новото 20 при мен ме е болки в ребрата отзад и мускулите около гръбнака. Явно магнезият ще играе главна роля. Ребрата се отварят, нали? Може това да е причината, не знам. Много е неприятно.

Момичета по колко пъти на ден усещате мъниците?До преди няколко дни моя мъник не спираше, но от два дни е много спокоен и го усещам по един два пъти на ден, в 26г.с. Мислите, ли че има нещо притеснително? Благодаря предварително

# 607
Аз така записвам часовете, че да комбинирам преглед и болничен. Обикновено ми ги пускат с 2-3 дни назад, а комисия има само в понеделник и четвъртък. Хубавото е, че може и друг да го вземе, но само ако съм заявила предварително. Не плащам за болничен за щастие 🤣

# 608
Аз така записвам часовете, че да комбинирам преглед и болничен. Обикновено ми ги пускат с 2-3 дни назад, а комисия има само в понеделник и четвъртък. Хубавото е, че може и друг да го вземе, но само ако съм заявила предварително. Не плащам за болничен за щастие 🤣
А ти от комисията ли взимаш болничния или от лекаря, който ти следи бременността? Когато занесеш документите на комисията, тогава трябва да кажеш кой ще вземе болничния, ако ти няма да можеш да отидеш, така ли?

# 609
Аз съм от началото на април в болничен. Първият беше 14-дневен и ми го издаде АГ по ЗК. Той беше до Великден. Изчаках първия работен ден след празниците да отида за продължение и тогава АГ ме изпрати на ЛКК. Даде ми направление за ЛКК, документ от прегледа и белия картон. Записа да бъде със задна дата, тъй като бяха празници. Същия ден след прегледа при нея занесох документите на комисията и ги оставих. Те ми казаха на коя дата да отида да си взема картона и болничния. (болничният беше от 16.04 до 15.05, но комисията заседаваше на 4.05. Занесох документите от АГ при тях на 18.04, но отидох да си ги взема от тях на 5.05.)
Тъй като заседанието им беше в началото на май, а ние получаваме заплати в началото на месеца, аз се обадих на нашата счетоводителка да не ми превежда заплата, тъй като ще съм в болничен. И й занесох болничния, когато беше готов. Но й звъннах още на 18.04, за да знае какво се случва.
Този месец примерно заседанието на комисията е днес, утре е почивен ден и на 25 трябва да отида да си взема болничния и същия ден го нося на работодателя. Плащам 1 лв на касата такса за болничния. Това е общо взето.

Не съм питала иначе дали може някой друг да ми вземе болничния. Все аз ходя.

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 15:14 от Jupiter sea

# 610
Аз съм от началото на април в болничен. Първият беше 14-дневен и ми го издаде АГ по ЗК. Той беше до Великден. Изчаках първия работен ден след празниците да отида за продължение и тогава АГ ме изпрати на ЛКК. Даде ми направление за ЛКК, документ от прегледа и белия картон. Записа да бъде със задна дата, тъй като бяха празници. Същия ден след прегледа при нея занесох документите на комисията и ги оставих. Те ми казаха на коя дата да отида да си взема картона и болничния. (болничният беше от 16.04 до 15.05, но комисията заседаваше на 4.05. Занесох документите от АГ при тях на 18.04, но отидох да си ги взема от тях на 5.05.)
Тъй като заседанието им беше в началото на май, а ние получаваме заплати в началото на месеца, аз се обадих на нашата счетоводителка да не ми превежда заплата, тъй като ще съм в болничен. И й занесох болничния, когато беше готов. Но й звъннах още на 18.04, за да знае какво се случва.
Този месец примерно заседанието на комисията е днес, утре е почивен ден и на 25 трябва да отида да си взема болничния и същия ден го нося на работодателя. Плащам 1 лв на касата такса за болничния. Това е общо взето.

Не съм питала иначе дали може някой друг да ми вземе болничния. Все аз ходя.
А твоите болнични от комисия в болница ли се издават или в ДКЦ? Явно на различните места комисиите заседават по-често (както yanna777 е написала - във вторник и четвъртък) или по-рядко.

# 611
Явно има значение къде се издава, да..
Моят болничен е от болница, но живеем в малко населено място и тук всичко се намира около центъра, та бързо отскачам от едното място на другото 😀

За хапването на плодове - може и с извара да се смесват и така да се хапват.

Забравих да напиша, че АГ ми каза да си купя чиа да хапвам заради омега 3, фибрите и желязото. Та си купих днес.

# 612
И моят болничен го взимам от АГ-то. Тя се занимава с комисията, не аз. Не съм й плащала за него. Питах и ми казаха, че може всеки да го вземе и не е проблем.

Благодаря за препоръките за одеялца 😊

# 613
Днес бях на ден на отворените врати в АГ-Варна.
Това, което каза акушерката е, че няма нужда от дълги бодита за летните бебета и че са излишни почти винаги, е разбира се стига да не вали. Та беше много полезно, ако имате такива дни във вашите градове препоръчвам... Разгледахме стаите, обсъдихме видовете раждания. За дрехите за изписване каза, че няма абсолютно никаква нужда да се купуват тези готови комплекти, които струват и доста пари, най - добре да си изберем по едни панталонки и блузка за момче, за момиченце блузка и поличка и е напълно достатъчно, и едно тънко одеало.
Амии хареса ми целия ден ☺️

# 614
Днес бях на ден на отворените врати в АГ-Варна.
Това, което каза акушерката е, че няма нужда от дълги бодита за летните бебета и че са излишни почти винаги, е разбира се стига да не вали. Та беше много полезно, ако имате такива дни във вашите градове препоръчвам... Разгледахме стаите, обсъдихме видовете раждания. За дрехите за изписване каза, че няма абсолютно никаква нужда да се купуват тези готови комплекти, които струват и доста пари, най - добре да си изберем по едни панталонки и блузка за момче, за момиченце блузка и поличка и е напълно достатъчно, и едно тънко одеало.
Амии хареса ми целия ден ☺

Много полезна информация, благодаря ти! 😊
Дали ще има пак, бих отишла, но не съм видяла за събитието.. 😒

Общи условия

Активация на акаунт