Отговори
# 585
Аз сега ще сменям личната на баткото и бебето направо при нея ще го запиша. Тя се води общопрактикуващ, но има договор с педиатър, при който се ходи.
Иначе моите мъки продължават… кашлицата ми спря и тъкмо си викам “Оздравях!” и вчера вечерта ми се запуши носа, а днес и текна😃 Синът ми и той вече 3 седмици не може да се излекува напълно, уж вече е добре, де, ама не смея да кажа голяма дума. Аз от дете така не съм боледувала, не знам какво се случи.

# 586
Мамите с ГД, споделете идейки с какво се храните, аз вече се изчерпах, салата, таратор, месо… писва в един момент.

# 587
Утре имам час при ендокринолог, който ще ми назначи хранителен режим - ще споделя Simple Smile
Мамите с ГД, споделете идейки с какво се храните, аз вече се изчерпах, салата, таратор, месо… писва в един момент.

# 588
  • София
А пък моята ендокринолог ме праща ма диетолог, тя не била... Само общи насоки дава Sad

Утре имам час при ендокринолог, който ще ми назначи хранителен режим - ще споделя Simple Smile

# 589
Дами, бях поръчала от Shein няколко неща за бебчо (муселинови пелени, одеялца и т.н.) и една рокля за мен 😃 и днеска пратките пристигнаха. За първи път поръчвам от този сайт и честно да ви кажа за качеството не очаквах да е толкова добро .. надмина очакванията ми (качество/цена) и за бебешките неща и дамските.. ако някоя, като мен се чуди заслужава ли си, аз наистина препоръчвам останах мн доволна.. 🥰
Ако искате мога да споделя снимки

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 11:42 от Xelly7

# 590
Може ли линк към муселиновите пеленки? Аз пазарувам оттам често и също съм доволна като цяло.

# 591
Направих ги като колаж да е по-ясно  Simple Smile

Това не знам дали ще ми трябва, но го поръчах:

Рокля М размер:

Размер: 76х100см

Размер: 108х122см

Размер: 30х30 см

Чорапки:

Линк към пелените:
1. https://m.shein.com/de/Baby-Fruit-Print-Blanket-p-3046412-cat-32 … arch1684748699074

2. https://m.shein.com/de/3pcs-Baby-Star-Print-Swaddling-Blanket-p- … arch1684748733958

3. https://m.shein.com/de/3pcs-Baby-Random-Pattern-Wipe-Mouth-Feedi … arch1684748769696

# 592
Роклята е супер! То и бебешките неща също де! Направо съм забравила колко са мънички бебчетата в началото. 💕 Страхотни нещица

# 593
Аз съм с ГД и честно казано нямам проблем със захарта след ориз и картофи и затова си позволявам. Най-голям проблем имам след като ям сладко (логично) 😅 Скоро ядох пълнозърнеста паста и захарта беше на ръба…Та следете какво ви се отразява добре и си хапвайте от него.

Аз взех гащеризонче за изписването. Мисля да взема само още едно нещо - одеялце и сме готови. Друго не мисля, че е необходимо. И понеже искам да е в цвят мента, някъде виждали ли сте такива одеялца? Ако може да се персонализира още по-добре 😊

# 594
Ползвали ли сте този протектор от Лидл?
Двоумях се да го купя ли или не и в крайна сметка не го взех, реших да питам вас 😃
Тази седмица тук има неща за бременни и бебета

ПП: Купих си от Лидл два къси памучни клина за бременни (сив и черен) и къси гащи.. Готова съм за лятото 😃 Рокли не мисля да купувам, старите ми стават все още 😃

# 595
Момичета, болничният от лекарска комисия, който се издава за 30 дни след първоначалния 14-дневен болничен от АГ, колко дни преди това може да се издаде и вземе или се взима в деня, в който изтича този 14-дневен болничен? Колко дни по-рано се взимат документите от АГ, които се носят на лекарската комисия, и за колко време го издават - в същия ден или на следващия? Лично ли трябва да го вземеш, в случай че не го издават в същия ден, или може някой друг да го вземе вместо теб? Може ли да се издаде със задна дата или трябва да се отиде по-рано преди да изтече предишният болничен?

# 596
Аз съм с ГД и честно казано нямам проблем със захарта след ориз и картофи и затова си позволявам. Най-голям проблем имам след като ям сладко (логично) 😅 Скоро ядох пълнозърнеста паста и захарта беше на ръба…Та следете какво ви се отразява добре и си хапвайте от него.

Аз взех гащеризонче за изписването. Мисля да взема само още едно нещо - одеялце и сме готови. Друго не мисля, че е необходимо. И понеже искам да е в цвят мента, някъде виждали ли сте такива одеялца? Ако може да се персонализира още по-добре 😊

4kids и gush имат ментови одяла, но според мен са дебели. Може да ги погледнеш, иначе изглеждат симпатични.

# 597
Момичета, болничният от лекарска комисия, който се издава за 30 дни след първоначалния 14-дневен болничен от АГ, колко дни преди това може да се издаде и вземе или се взима в деня, в който изтича този 14-дневен болничен? Колко дни по-рано се взимат документите от АГ, които се носят на лекарската комисия, и за колко време го издават - в същия ден или на следващия? Лично ли трябва да го вземеш, в случай че не го издават в същия ден, или може някой друг да го вземе вместо теб? Може ли да се издаде със задна дата или трябва да се отиде по-рано преди да изтече предишният болничен?

Не знам дали ще ти е от полза това, което ще ти кажа, защото за пръв път ми се случва. Днес ходих до АГ, за да ми издаде 30-дневен болничен от днес. Каза, че ще мога да го взема в четвъртък след 14:00 часа. Може да упълномощиш някой да го вземе. На другите въпроси нямам отговор.

ttd, благодаря, ще погледна Simple Smile

# 598
След консултацията с диабетоложката днес ми даде един лист, в който пише какво трябва и не трябва да консумирам.
Ще копирам текста и преведа от Google translate за по-лесно, дано преведе правилно и смислено 😃

Как се извършва лечението?
• В началото като промените диетата си. Яжте пет до шест малки хранения дневно. Избягвайте захарта и сладките напитки (дори сокове!). Яжте две порции плодове (шепа всяка) и поне 3 порции зеленчуци, салата и сурови зеленчуци дневно. Предпочитайте пълнозърнестите продукти (без бял хляб или препечен хляб) и нискомаслените продукти. Пийте много вода - и ходете на 30-минутна разходка всеки ден (след консултация с вашия гинеколог).

• Ако целевите стойности не бъдат достигнати в резултат на това, трябва да се започне инсулинова терапия.
• Ще Ви информираме подробно за честотата на измерване на кръвната захар по съответната терапия.
• Избягвайте храни, които бързо повишават кръвната захар: захар, храни, подсладени със захар, конфитюр, мед, сироп, плодов нектар, лимонада, плодов сок, консервирани плодове, сушени плодове, торта, продукти от бяло брашно, солени сладкиши, бял хляб, препечен хляб, леки кифлички, питка, бял ориз, картофи, бели макаронени изделия, мазни и пържени храни, кашкавал, колбаси
• Напитки винаги без захар и мед!
• Яжте малка първа закуска! - Яжте малко преди обед!
• Не пушете!
• Моля, не гладувайте, за да постигнете добри нива на кръвната захар!

ПП: Другото, което ми каза диабетоложката е, че НЕ трябвало да консумирам само плод, понеже плодовете бързо повишавали КЗ, а трябвало да ги консумирам с кисело мляко или кварк - тогава постепенно се е регулирала КЗ и са се разграждали въглехидратите..  

- Един плод се брои за едно хранене..

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 21:54 от Xelly7

# 599

Не знам дали ще ти е от полза това, което ще ти кажа, защото за пръв път ми се случва. Днес ходих до АГ, за да ми издаде 30-дневен болничен от днес. Каза, че ще мога да го взема в четвъртък след 14:00 часа. Може да упълномощиш някой да го вземе. На другите въпроси нямам отговор.

ttd, благодаря, ще погледна Simple Smile
Този 30-дневен болничен не се ли издава само от лекарска комисия, след като веднъж вече АГ е издал 14-дневен болничен?

Общи условия

Активация на акаунт