Отговори
# 615
Днес бях на ден на отворените врати в АГ-Варна.
Това, което каза акушерката е, че няма нужда от дълги бодита за летните бебета и че са излишни почти винаги, е разбира се стига да не вали. Та беше много полезно, ако имате такива дни във вашите градове препоръчвам... Разгледахме стаите, обсъдихме видовете раждания. За дрехите за изписване каза, че няма абсолютно никаква нужда да се купуват тези готови комплекти, които струват и доста пари, най - добре да си изберем по едни панталонки и блузка за момче, за момиченце блузка и поличка и е напълно достатъчно, и едно тънко одеало.
Амии хареса ми целия ден ☺

Много полезна информация, благодаря ти! 😊
Дали ще има пак, бих отишла, но не съм видяла за събитието.. 😒

Най-добре се обади по телефона от сега, защото аз исках на 12ти, но се оказа че два дни по рано нямаше места и се записах за 23ти (днес).
Има и безплатно училище за родители, за което ни разказаха днес. Определено си заслужава, а и друго си е когато отидеш да не се чувстваш, като в необрано лозе 😀
Обясниха също, за записване на името на детето.
Документи, които трябва да носим.
Принадлежности, като е почти задължително помпа за кърма, това лично не го знаех.

# 616
След прегледа свалям документите ( попълвам и заявление с месторабота, адрес и т.н и отдолу има поле за данни на човека, който ще ги вземе)  на регистратура и като са готови пак от там си ги взимам.

# 617
Щях да ви казвам и забравих, някъде се беше коментирало за един хеалуронов гел, който се поставя при операция.
Ами една жена попита акушерката ии да ви кажа отговора беше " Най- добре да не коментирам" с усмивка, която казваше не се подлъгвайте.
В следствие акушерката обясни, че никой след това не е отварял, че да види има ли сраствания или не, и няма как да се прецени дали от гела се възстановява по - бързо тялото, тъй като е строго индивидуално. Има случаи, където майка със секцио е на крака още същия ден, без гел разбира се.
Лично аз, не бих дала 500лв за нещо недоказано. Ако случайно сте се насочили, потърсете връзка с някоя акушерка, която вижда поставяне на такъв гел всеки ден!

# 618
Щях да ви казвам и забравих, някъде се беше коментирало за един хеалуронов гел, който се поставя при операция.
Ами една жена попита акушерката ии да ви кажа отговора беше " Най- добре да не коментирам" с усмивка, която казваше не се подлъгвайте.
В следствие акушерката обясни, че никой след това не е отварял, че да види има ли сраствания или не, и няма как да се прецени дали от гела се възстановява по - бързо тялото, тъй като е строго индивидуално. Има случаи, където майка със секцио е на крака още същия ден, без гел разбира се.
Лично аз, не бих дала 500лв за нещо недоказано. Ако случайно сте се насочили, потърсете връзка с някоя акушерка, която вижда поставяне на такъв гел всеки ден!
Тъкмо мислех утре да питам моята АГ за този гел

# 619
Здравейте момичета. Ние също взехме да се оглеждаме за чаршафи, одеяла, пелени и тн. за бебето и направихме една обиколка на магазините миналата седмица и вчера. Бархетни и тензухени пелени на добри цени имат в Джъмбо и ми се видяха доста добри като качество. Три броя, ако не бъркам, бяха около 10 лв. Имат и тънки одеялца, но десените са малко. Комплектчета тип за изписване са около 20 лв и включват боди или ромпър, шапка и лигавниче. Отделно имат шапка, чорапки и лигавник на 10 лв. Памукът ми се водя хубав, мек и стегнат и смятам че няма да се развлече за 2 пранета. Спални комплекти ми препоръчаха от Айко и по специално на Cotton box, като марка. Иначе варианти безброй. В Джъмбо имат и сутиени за кърмене, колани за бременни, бельо и др. на символични цени спрямо другите места, но на мен не ми се видя хубава материята.

# 620
Тъкмо мислех утре да питам моята АГ за този гел

О, ами ти пак я питай, миже друго да ти каже и да споделиш.

# 621
Да да със сигурност ще питам  за гела. Другото което съм си набелязала:
- май е време да се разберем кога ще ми се пуска 45 дневният болничен преди термина
 - също така да си потвърдим, че нея съм я избрала за израждането - това всъщност означава избор на екип, нали така ?
- Кога ще започна да ходя за тонове…
- до кога трябва да пия фолиевата киселина, до края ли….
- кога да запиша за третата фетална
За друго не се сещам май- ако някой се сети и за други въпроси- ще се радвам да сподели

# 622
- май е време да се разберем кога ще ми се пуска 45 дневният болничен преди термина
 - също така да си потвърдим, че нея съм я избрала за израждането - това всъщност означава избор на екип, нали така ?
За друго не се сещам май- ако някой се сети и за други въпроси- ще се радвам да сподели

За 45-дневния болничен можеш и сама да го сметнеш, датата на термина не влиза в тях, ако термина ти примерно е 19/8 броиш 45 дни от 18/8 назад и се получава 5/7.

За фолиевата моята ми каза, че вече не ми е нужна, но аз съм си правила генетични изследвания за тромбофилия и знам, че имам неусвояване на обикновена фолиева и от хематолог имам изписано всеки ден по едно хапче метилирина форма през цялата бременност.

Не знам как стои въпроса с избор на екип при естествено раждане, но за секцио се планира дата и съответно ще те таксуват за това, поне за АГ Варна е повече от половината сума за плащане и не вярвам да ми спестят разхода. 😅
Аз се записах на ден на отворените врати за 5/6 и ще ми е интересно да чуя какво се говори, досега не съм посещавала нищо и чета/гледам само онлайн информация.

# 623

Да, много е важно да си уточните датите за раждане, защото с тези летни месеци и тези отпуски може да не е наблизо, когато дойде време за раждането.
Иначе да води се избор екип, до колкото разбрах ще се вдига цената за тази услуга от 1ви Юни, не знам дали ще бъде във всички болници обаче.

# 624
Към мамите с гестационен диабет - кой уред си взехте, за да си мерите захарта? Някой с по-тънички игли. И на вас по колко пъти на ден ви казаха да си я мерите? На мен по 6 и ми се видя много, но може и да не е.

# 625
Моят глюкомер е One touch ultra plus reflect понеже ми се е полагал от ЗК диабетоложката ми го даде и ми изписа рецепта за игличките (200 бр. - 30G - 0,32mm) и лентичките (100 бр.), които също са били по ЗК.. Simple Smile
На мен ми каза три пъти в седмицата, не всеки ден.. примерно Понеделник, Сряда и Петък - преди храна меря веднъж и 90 мин. след хранене (сутрин, обед, вечер). Де факто, да по 6 пъти.. и на мен ми е много, но поне е през ден 🤷🏻♀
При мен за нормални стойности се приемат:
Преди храна: < 95 mg/dl
90 мин. След храна: < 130 mg/dl

ПП: Свързах устройството с Bluetooth към телефона и чрез приложението си следя стойностите, като ми прави диаграми и т.н.
За сега съм в зелената зона Слава багу..

Към мамите с гестационен диабет - кой уред си взехте, за да си мерите захарта? Някой с по-тънички игли. И на вас по колко пъти на ден ви казаха да си я мерите? На мен по 6 и ми се видя много, но може и да не е.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 14:35 от Xelly7

# 626

Да, много е важно да си уточните датите за раждане, защото с тези летни месеци и тези отпуски може да не е наблизо, когато дойде време за раждането.
Иначе да води се избор екип, до колкото разбрах ще се вдига цената за тази услуга от 1ви Юни, не знам дали ще бъде във всички болници обаче.
Това къде го пише, че ще вдигнат цената за избор на екип при раждане? Значително ли ще е увеличението?

# 627

Това къде го пише, че ще вдигнат цената за избор на екип при раждане? Значително ли ще е увеличението?

Казаха ни го на деня на отворените врати в АГ-Варна. До колкото разбрах там до сега е било най - ниско като заплащане. Ще стане 900лв, също така може би ще вдигнат и ВИП стаите 🤷‍♀️

# 628
Това може би важи конкретно за тази болница във Варна, тъй като в Майчин дом-София, където аз искам да родя, цената за избор на екип си е 900 лв. Надявам се да няма увеличение там точно преди раждането.

# 629
Love💗sea, ти към кой доктор се ориентира?

Общи условия

Активация на акаунт