Бурно/Уравновесено начало на връзка

• 5 285
  • 61
  •   1
Отговори
# 15
Бурното начало при мен завърши с бърз годеж, сватба, две деца, паралелна връзка, няколко нови шанса и накрая тежък развод, за щастие с хепиенд. Следващата връзка си взех поука и половин година го държах настрани, докато дам вот на доверие. Засега нямам забележки вече шеста година. Ако някога имам следваща връзка,  отново няма да бързам. Трябва пеперудите да млъкнат, та да си чуя собствения разум.

# 16
Май разбирането за бурно/уравновесено е различно за всеки. Ето, някой говори, че не можел с "любовта ще дойде после". Ми то това не е уравновесено, то си е.. нищо. Rf22 казва, че при него ставало само бурно - да де, ама нали разправяше, че не бил впечатлен докато си пишели и му пращала снимки, пък после вече лапнал.

Чакай сега, от кога се брои началото- от един лайк, сийн, първи отговор или нещо друго? Щото тогава си пишех с поне още 5 без да броя разни приятелки на живо. Така че за мен началото е от срещите на живо, преди това наистина успя да ме привлече, но без жив контакт не се брои.

# 17
аз определям бурно начало , когато като човека те целуне ти се вие свят като дрогиран, като си мислиш за него се хилиш като идиот и само да те погледне и ти става горещо

Не е нужно да е любов от пръв поглед, при мен няма такива неща, но просто наистина да има любов, не само комфорт

С бившия ми всичко беше перфектно, красив, стабилен, мил, държеше се добре с мен, всичко правеше както трябва но нещо просто липсваше, колкото и да чаках да се влюбя не стана
Човека дори не можа да разбере защо късаме, но затова повече няма да се пробвам на връзка , където ще дойде после любовта

# 18
аз определям бурно начало , когато като човека те целуне ти се вие свят като дрогиран, като си мислиш за него се хилиш като идиот и само да те погледне и ти става горещо

Не е нужно да е любов от пръв поглед, при мен няма такива неща, но просто наистина да има любов, не само комфорт

С бившия ми всичко беше перфектно, красив, стабилен, мил, държеше се добре с мен, всичко правеше както трябва но нещо просто липсваше, колкото и да чаках да се влюбя не стана
Човека дори не можа да разбере защо късаме, но затова повече няма да се пробвам на връзка , където ще дойде после любовта

Леле, в същата ситуация съм и аз. Всичко е супер в човека, но няма такава страст. И все се виня, че не ми е в главата толкова.

# 19

Леле, в същата ситуация съм и аз. Всичко е супер в човека, но няма такава страст. И все се виня, че не ми е в главата толкова.

точно, и аз бях така
а най лошото е, че хич не ми се правеше и секс, дори си мислех че нещо не съм наред и исках да ходя на лекар
но като се влюбих всичко се промени

# 20
Всяко едно "бурно начало" е завършвало после със сълзи от моя страна.
В момента съм във втората ми "спокойна" връзка и  никога не съм била по-щастлива.
Страстта е до време - грижата, уважението и любовта са за цял живот.

# 21

точно, и аз бях така
а най лошото е, че хич не ми се правеше и секс, дори си мислех че нещо не съм наред и исках да ходя на лекар
но като се влюбих всичко се промени

Аз не съм влюбена, странно, пък имам чувства. Още по-странно.
Колко време бяхте заедно вие?

# 22
Пък аз тука установявам, че е било "бурно" начало Joy пък аз все си живеех с убеждението, че имаме спокойна и уравновесена връзка Joy ама по описанията тука отговаряме на бурното начало. Значи печелившата комбинация за мен се оказва бурно начало и спокойна и уравновесена връзка след това.

# 23
  • София
Тук зависи и кой как интерпретира бурно и уравновесено начало. С ММ вече почти 7г се познаваме, 4 от тях сме заедно (вече женени и с дете). Мога да кажа, че почнахме като приятели, писане постоянно, излизане, говорене колкото време имаме. Не беше любов от пръв поглед (не е най-високият, най-добре физически изглеждащият и подобни такива черти, които могат да се видят първо), дори ми отне време да разбера, че това е човекът за мен (това преди да имаме отношения). Но за тези 7г няма ден, в който да не сме си писали/говорили, да не сме искали да си разкажем някоя тъпотия ей така. И това продължава и сега. Няма драми, бурни скандали и подобни (което аз влагам като смисъл в бурни начало), а всичко е спокойно, бавно, но това на нас ни харесва. Достатъчно ни е да нямаме търпение да се видим вечер след работа, да си изпием кафето заедно сутрин, вечер да си лягаме един до друг (никога скарани! Абсурд е да сме си повишили тон и да не си говорим повече от час), да играем заедно с детето, да пътуваме и такива неща.

# 24
"Бурно начало" означава съвсем различни неща на 20, на 30 и на 40 години. Хубаво е човек освен физически, да узрява и емоционално.
Аз лично за себе си никога не съм приемала връзки без силно привличане и неустоимо желание. Но начините за проявление и консумация определено са се променяли във времето.
Сега се сетих, че някой може да разбира под "бурно начало" всякакви драми, трагедии, ревности, скандали, раздели, събирания - но това не е моето, и никога не е било. При най-малкия признак за драма, съм се изнасяла с 200. Любовта е да носи положителни емоции, а не да напряга. Има ли болка и страдание, за мен не е любов.

# 25
Ам и аз така разбирам "бурно" като скандали, драми, и прочее неприятности, ама повечето писаха, че бурно начало било влюбването от пръв поглед, силно привличане, бързо скъсяване на дистанцията и преминаване към сексуалната част и тн. По тая логика, ние сме към бурното начало, ама аз не го чувствах така. Чувствах, че го познавам от много време, все едно винаги сме били заедно и се познаваме, чувствах спокойствие, сигурност и доверие. Затова винаги съм си мислела, че имаме спокойна и уравновесена връзка с разбиране и комуникация.. ама и много физическо привличане и секс, което пък разбирам, че не спада към масово разбиране за "спокойна и уравновесена" връзка... Иии вече съм объркана Scream

# 26
Какво означава бурно или спокойно начало?

Има адреналинови връзки, в които хората нон-стоп са качени на влакче - събирания и раздели, топло-студено, мразя те-обичам те. За мен това не е бурно начало, а хора, които си натискат бутоните един на друг. Може да прерасне във връзка, че и в семейство, но доста често следват други екшъни.

Допаминовите отношения са по-хармонични и без крайности и амплитуди. Там хората се допълват и шансът да оцелеят във времето е много по-голям.

Връзки, в които в началото няма физическо и сексуално привличане, за мен са обречени. Те не са уравновесени, а направо без пулс. Разбира се, ако има други водещи интереси, важни и за двамата, могат да просъществуват някакво време. Лично аз такава  не съм имала и не бих създала.

# 27
Какво означава бурно или спокойно начало?

Има адреналинови връзки, в които хората нон-стоп са качени на влакче - събирания и раздели, топло-студено, мразя те-обичам те. За мен това не е бурно начало, а хора, които си натискат бутоните един на друг. Може да прерасне във връзка, че и в семейство, но доста често следват други екшъни.

Допаминовите отношения са по-хармонични и без крайности и амплитуди. Там хората се допълват и шансът да оцелеят във времето е много по-голям.

Връзки, в които в началото няма физическо и сексуално привличане, за мен са обречени. Те не са уравновесени, а направо без пулс. Разбира се, ако има други водещи интереси, важни и за двамата, могат да просъществуват някакво време. Лично аз такава  не съм имала и не бих създала.

А то има ли изобщо връзка (любовна) , в която няма първоначално привличане? Аз поне не мога да си представя, тоест една жена изобщо няма да стигне до секс даже с мъжа, ако не е привлечена дори чисто сексуално от него. Аз съм на мнение, че за да си излязъл с някого и най-вече за да продължаваш да излизаш и да ти харесва, то значи има някакво привличане. Може да не умираш за него и да не се скъсвате от секс всеки ден по 5 пъти, но пак да си привлечена.

# 28
Бурна откъм секс брои ли се? Около година, кой знае каква любов нямаше, ама пък друготоо… Мадре миа!

Ето ни и днес - женени, с детенце и безкрайно щастливи и спокойни. Нямаме същото желание за ежедневни подвизи сутрин, обед и вечер, но с малко дете не си поставяш много високи цели! 😃

# 29
  • София
За мен бурният секс си е задължителен в началото на всяка връзка. Дори и в най-спокойните. Като мензиса е. Няма ли го, после не чакай да дойде. Wink

Общи условия

Активация на акаунт