Бурно/Уравновесено начало на връзка

• 5 292
  • 61
  •   1
Отговори
# 30
  • София
И на мен ми е интересно какво значи бурно и какво - кротко? Аз съм на кантар - хем бурно почнахме, хем си трябваше някакво време (на мен де Joy), защото той доста бързо искаше да се случват нещата (и то предвид, че аз съм огнена натура и хич не съм от бавните). В някои отношения сме много спокойни, в други сме бурни - и досега. Важното е - и на мен винаги ми е било - да има тръпка, привличане, желание, страст... иначе няма как да се случат нещата.  Това го имаше и още го има. Другото е напасване на характери, битовизми - това си е процес, трябва да го извървиш, и отвреме навреме пак се налага някое понаместване.

# 31
С жена ми беше токова силно началото, че имах усещането все едно съм на някаква силна дрога, буквално бях като опиянен от тръпката след първите ни срещи и целувки.
Аз това за последно съм го изпитвал като бях 10-ти клас.
Или хайде да речем от студентските ми години.
Може би човек има капацитет за такова нещо само няколко пъти в живота си. И като ти се случат в тийнейджърски години или в 20-те, след това не ги чакай вече - претръпваш.
Макар че съм виждал и по-възрастни мъже да си губят акъла, като описаното от теб. Може на тях пък на младини да не им се е случвало. Едва ли някой така с всяко следващо гадже е все едно като на силна дрога.

# 32
С жена ми беше токова силно началото, че имах усещането все едно съм на някаква силна дрога, буквално бях като опиянен от тръпката след първите ни срещи и целувки.
Може би човек има капацитет за такова нещо само няколко пъти в живота си. И като ти се случат в тийнейджърски години или в 20-те, след това не ги чакай вече - претръпваш.
Макар че съм виждал и по-възрастни мъже да си губят акъла, като описаното от теб. Може на тях пък на младини да не им се е случвало. Едва ли някой така с всяко следващо гадже е все едно като на силна дрога.

Аз имах три такива влюбвания луди- на 17г.(за 1 година и беше ужасно, защото беше несподелено), на 19г.- за няколко месеца и беше още по-объркващо и както имах чувството, че съм на седмото небе и пърхах, така и знаех, че няма да продължи, както и на 22г. , когато отново загубих ума си и всичките ми тези влюбвания приключиха зле. Сякаш си казах да се владея малко повече следващ път. Даже си спомням, че като бях на 19г. Не ядях и по цял ден мислех за него. Ха ха, добри времена.

# 33
При мен беше само веднъж, ама ми е достатъчно, на 26 бях.
Иначе влюбвал съм се и преди, но не е било чак така, може би защото или е било не съвсем споделено, или е имало някаква друга спънка. Предполагам и това допринесе, че дълго време не можех да се справя с една друга несподелена любов и ми беше много крив целия този период. Като се появи тя, моята, буквално ме изстреля в облаците. Като виждах, че е споделено и как тя се влюбва по същия начин, ми действаше още по- силно.

# 34
Не знам дали е вярно това, но го забелязвам в себе си, че като се влюбиш няколко пъти и сякаш в следващ път влизаш в някакъв предпазен режим първоначално , ако влюбванията са били несподелени или връзката просто не е провървяла, някак си вече не можеш по същия този начин. Може и да се дължи на други фактори, но сякаш претръпваш и не можеш да допуснеш такова опиянение от нечие присъствие.

# 35

брее значи съм късметлийка, на 31 пак съм в такава връзка
Но ми се случва за първи път

# 36
Какво значи бурно? Аз с човек, към който нямам силна тръпка, не съм се събирала. Но говорим да силно привличане и химия, не драми тип караници, цупене, някакви циркове. С времето всичко изчезва, както се е появило. Само с един човек силната химия и привличане така и не изветряха, даже 2 деца по-късно.

# 37
Аз бурно го разбирам като драми, караници, пиянски обяснения в любов, много сърчица и общи снимки във фейсбук, после скандали, ревност и тем подобни излагации.
Иначе аз без привличане и хубав секс връзка не бих започнала, за мен това би било бавна смърт. Но съм уравновесен човек и съм си намерила уравновесен съпруг, който мрази драмите и стреса като мен.

# 38
  • София
И аз бурното го разбирам като събирания, раздели, истерии, ревност, скандали, диви страсти, борба за надмощие кой да командва и подобни.
Уравновесените връзки не ги разбирам като лишени от страст, привличане, желание. Просто при тях хората още от началото плуват в една посока и се напасват спокойно, а при бурните го виждам като плуване един срещу друго, докато или се разминат, или се напаснат.

# 39
Бурно начало, ако си на двайсет.
На петдесет, бурно начало само ако й се получи мусаката директно от първия път.

# 40
  • Living for Pleasure
Никога не съм изпитвал подобно нещо.
Но като цяло не мога да определя нищо в живота/себе си като "бурно".
За всяко нещо си трябва да се премине през всичките му стъпки, в последователност, и със съответното време отделено на тях според колкото им е нужно. Тръпка и емоция - нормално, но чак такива крайности - не ми е присъщо. Прескачането на стъпки или бързото препускане през тях по-скоро водят до апатия.
Дори сега се сещам как един път ми се скараха малко предвид че не разбирах драмите на хора от тези с по-бурните вътрешни изживявания. Аз се радвам че не съм от тях, сякаш изпитват повече излишно страдание тези хора.

# 41
Никога не съм изпитвал подобно нещо.
Но като цяло не мога да определя нищо в живота/себе си като "бурно".
За всяко нещо си трябва да се премине през всичките му стъпки, в последователност, и със съответното време отделено на тях според колкото им е нужно. Тръпка и емоция - нормално, но чак такива крайности - не ми е присъщо. Прескачането на стъпки или бързото препускане през тях по-скоро водят до апатия.
Дори сега се сещам как един път ми се скараха малко предвид че не разбирах драмите на хора от тези с по-бурните вътрешни изживявания. Аз се радвам че не съм от тях, сякаш изпитват повече излишно страдание тези хора.

о определено, ако си по емоционален и доброто и лошото удря като влак

# 42
  • София
Здравейте! Извинявам се, ако подобна тема е пускана преди.
Споделете своя опит и мнения, ей така, от чист интерес ми е - кои връзки сте имали/сте срещали по-често в разкази на ваши познати, които са се задържали по-дълго във времето - бурните , в които имаш чувството, че си на седмото небе и всичко сякаш лети около вас, или по-постепенните, по-уравновесените, при които за всяко нещо си има момент, макар и не толкова светкавично бързо?
Зависи от човека. Аз съм такъв, че бурно начало при мен няма никога. За да се влюбя в някой ми трябва мнооого време. Понякога година дори, но ми се е случвало само 2 пъти. Не мога да разбера как може да се влюбиш в някой за седмица, месец, 3 дори, но хората сме много различни и живота затова е пъстър

# 43
Споделете своя опит и мнения, ей така, от чист интерес ми е - кои връзки сте имали/сте срещали по-често в разкази на ваши познати, които са се задържали по-дълго във времето - бурните , в които имаш чувството, че си на седмото небе и всичко сякаш лети около вас, или по-постепенните, по-уравновесените, при които за всяко нещо си има момент, макар и не толкова светкавично бързо?
Зависи от човека. Аз съм такъв, че бурно начало при мен няма никога. За да се влюбя в някой ми трябва мнооого време. Понякога година дори, но ми се е случвало само 2 пъти. Не мога да разбера как може да се влюбиш в някой за седмица, месец, 3 дори, но хората сме много различни и живота затова е пъстър

Ха, точно, особено ако трудно се разкриваш бързо пред хората и особено ако за твоя си свят си по-интровертен. Дори не мисля , че тук важи онова „правило“ - „Ако е ТОЙ, ще ти се иска да се отвориш пред него дори на първия ден.” Не е така при някои жени, смятам, защото, колкото и да го харесваш този човек, понякога имаш някои предразсъдъци като по-трудно допускане и някакъв “изпитателен период” най-малко от чувство за самосъхранение.
Сещам се дори за една моя бурна връзка, в която нещата така или иначе се развиваха доста бързо, дори  тогава , въпреки влечението си, забавях аз темпото, въпреки че отсрещната страна препускаше.

# 44

абе аз не мисля че бурно начало трябва да стане за седмица, то по скоро при мен се натрупва малко по малко и накрая бум - и 5 месеца си на мозъчна дрога
Но пък тогава сексът е 10/10

Общи условия

Активация на акаунт