Да замина ли или да остана тук и да си подредя живота?

• 6 383
  • 76
  •   1
Отговори
# 30
Сори, на мен ми звучи като някаква история от малцинствата.

# 31
И на мен така. Но не е задължително, по-скоро лош семеен модел и от там "това видяло, това прави".

# 32
За съжаление има млади жени, които смятат, че не са достатъчно атрактивни и се хващат с първия, който им обърне внимание. Стават като обсебени и не могат да прекратят токсичната връзка. Тук ми прилича точно на това.

Като бях около 20-годишна имах едно гадже и скъсах с него след 2-годишна връзка. Тогава една позната ми каза - "Ама, как така ще го зарежеш, може да нямаш друг шанс да се омъжиш....!!!" При което останах втрещена. И това жена на моята възраст, т.е. 20-ина годишна тогава.... Рекох ѝ - "Чакай де, смятам, че не е подходящ сега за мен, кое те кара да мислиш, че, ако се оженим, ще стане подходяш....?!? Пък и все пак съм на 20 г., не е като да гоня последния влак..."

# 33
Поради същата причина моя съученичка стои вече 18г. с един и същ, защото можела да няма друг шанс да се омъжи. Той я бие от  както са станали гаджета и все още не са подписали. Не знам каква е тази мания да сме бракувани на всяка цена. Аз до сега така и не съм подписвала брак.

# 34
....в случая дори не мисля, че ставаше въпрос за брак като подписване, а, че може да няма друг мъж изобщо. Което дори не знам как да коментирам, но явно има жени с такова мислене.

ПС: Аз не, че съм първа красавица де, ама все пак на 20 години мъже да искаш....

# 35
Има и някаква мания да си обвързана на всяка цена. Един вид стойността не жената се определя от семейния й статус. Ако е необвързана, започват да битуват схващания, че е ненадеждна, "не става" един вид. Това са много грешни модели на разсъждение. Заради тези стереотипи много жени стоят във връзки, в които са дълбоко нещастни, защото "Кой ще ги вземе?", "Какво ще правят като останат сами". Ако човек се развива, занимава се с приятни за него хобита, ако е социално активен и се радва на живота си, той си е самодостатъчен. Хора, които изпитват несигурност в собствените си качества и циклят на едно място, стоят в неудовлетворителни отношения.

# 36
Е, хайде сега..... Почти всички отговори са съпричастни, а всички изказват съболезнования за бебето ти. В момента си в депресия явно и не можеш да приемеш градивната критика относто мъжа. Бягай от тази токсична среда и не се обръщай назад. Ако има как да заминеш в чужбина, не се чуди. Времето и разстоянието ще те излекуват. Пък и си млада, имаш още много неща пред себе си за постигане, вкл. и семейство.

ПС: Може да ползваш поне малко препинателни знаци и отделни изречения. Иначе постовете се четат трудно и се губи смисълът. Не го казвам с лошо, както и другите, просто препоръка...
Добре ще слагам препинателни значи щом е толкова голям проблем.Че съм в депресия в депресия съм,но това няма общо с критиката съм него на ясно съм какъв нали заради това приключвам с него. Начина по който се изразиха към мен не е ок не към него. На чужд гръб и 100 тояги са малко попринцип. Поисках съвет никого не искам да обидя очаквах просто разбиране нищо повече. Колкото до чужбина имам къде да отида както казах там съм живяла и учила!

Имаш нашето пълно разбиране и съчувствие за това, което си преживяла и загубата на детенцето ти. Но лошите решения, които си взела по отношение на тоя мъж, който се държи безобразно с тебе са неразбираеми за много хора.  Какво те накара толкова пъти, след недопустимо отношение се връщаш пак при него? Ти сама го правиш, никой не те кара насила.  Той и всички наоколо правят всичко възможно да те отблъснат и ти пак.
Реши и сложи край и следващия път преценявай хубаво как позволяваш да се държат с тебе.

# 37
Има и някаква мания да си обвързана на всяка цена. Един вид стойността не жената се определя от семейния й статус. Ако е необвързана, започват да битуват схващания, че е ненадеждна, "не става" един вид. Това са много грешни модели на разсъждение. Заради тези стереотипи много жени стоят във връзки, в които са дълбоко нещастни, защото "Кой ще ги вземе?", "Какво ще правят като останат сами". Ако човек се развива, занимава се с приятни за него хобита, ако е социално активен и се радва на живота си, той си е самодостатъчен. Хора, които изпитват несигурност в собствените си качества и циклят на едно място, стоят в неудовлетворителни отношения.

Аз принципно никога не бих стояла във връзка, която не ме удовлетворява
Но за себе си знам, че ако не съм влюбена се чувствам празна, имам ужасно много хобита, но нито приятели нито занимания, нито работа могат да заместят чувството да си влюбен за мен
И затова сега не съм женена на 32, хем не мисля че съм самодостатъчна

# 38
Хич не се чуди . Стягай си багажа и отивай при майка си. Колко шансове ще даваш още ? Мъж , който се държи зле с бременната си жена не заслужава прошка !!! Ти такъв човек ли искаш до себе си ?
Повярвай ми такъв човек не може да се промени . Съжалявам за загубата . И какво ще останеш тук , ще му направиш бебе и ? Ще издържаш и него и бебето . Никаква помощ и никакво разбиране не очаквай от такъв човек . Човек , който обича не прави така . Днеска при тебе , утре при бившата ... Млада си , света не свършва с една любов. Да трудно ще е защото си го обичала , но с времето ще свикнеш . Не си пропилявай живота с негодници . Опичай си акъла и дано вземеш правилното решение !!!

# 39
Авторката пише крайно неясно.Но все пак се разбира,че е преживяла много лоши неща.На човек,който се връща три пъти при боклук,какъвто е мъжът,много трудно може да се помогне.
Моят съвет е,бягай надалеч,блокирай го отвсякъде и работи с психолог.

# 40
  • София
Ако изобщо историята е истинска, си представям как авторката търси психолог в чужбина. А дори да е тук - тя сигурно няма да разбере какво й казва. Тя не е на 19 все пак, оттук нататък нямам големи очаквания.
Ако не е този, ще намери друг подобен българин, надеждата е само да не бие или да е рядко.

Авторке, плачеш, щото не те "взел" с него...?
Не че чужбина е обетованата земя, но там си учила и расла и накрая...идваш тук за някакъв сульо.
Знаеш ли колко народ на драго сърце би се сменил с теб? Имаш къде да живееш там, а тук ще си уредиш само бой, глад и източване на картата.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 11:25 от Cuckoo

# 41
Когато пишеш в публичен форум, очаквай всякакви мнения - и такива, които ти харесват, и такива, които не. На достатъчно скалъпени истории сме се начели тук и сме писали съвети, за да има съмнение дали твоята е истинска. Честно казано по-добре да беше измислена.....но въпросът е да си вземеш поука от случилото се и за продължиш напред.
Достатъчно добри съвети ти се дадоха....Ако не искаш "излишни критики", отиваш да плачеш на рамото на приятелка, не в бгмама.

# 42
Когато пишеш в публичен форум, очаквай всякакви мнения - и такива, които ти харесват, и такива, които не. На достатъчно скалъпени истории сме се начели тук и сме писали съвети, за да има съмнение дали твоята е истинска. Честно казано по-добре да беше измислена.....но въпросът е да си вземеш поука от случилото се и за продължиш напред.
Достатъчно добри съвети ти се дадоха....Ако не искаш "излишни критики", отиваш да плачеш на рамото на приятелка, не в бгмама.
Пак повтарям че аз истината я приемам няма значение дали ми харесва или не! Едно е мнение което не ти харесва друго е да те обвиняват и нападат, че си искал съвет. Но какво сте се нагледали аз няма как да знам, дори не вярвам че някой би седнал да пише скалъпени истории, на кого му е нужно и каква полза би имал от това. И да по - добри на рамото на приятелка от това което чета.

# 43
Първо, ти си новорегистрирана. Не си от дълго време във форума и е нормално да се усъмним, че си трол. Като не ти харесва написаното, не четеш и молиш да бъде заключена темата.
Това е една от малкото теми, в която съфорумките са на едно мнение. Ако ти не можеш да си извадиш поука от темата и от живота си принципно, значи имаш нужда от по-задълбочена помощ.
Живовът си е твой, каквото решиш, това ще правиш.

Щом искаш на рамото на приятелка, не виждам причина да не го направиш.

# 44
Първо, ти си новорегистрирана. Не си от дълго време във форума и е нормално да се усъмним, че си трол. Като не ти харесва написаното, не четеш и молиш да бъде заключена темата.
Това е една от малкото теми, в която съфорумките са на едно мнение. Ако ти не можеш да си извадиш поука от темата и от живота си принципно, значи имаш нужда от по-задълбочена помощ.
Живовът си е твой, каквото решиш, това ще правиш.

Щом искаш на рамото на приятелка, не виждам причина да не го направиш.
Правя го след като си дадох сметка, че тук няма да получа това. Хубава и спокойна вечер.

Общи условия

Активация на акаунт