Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 426

• 46 439
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив

Страхотен е Тахир/Енгин и Фара/Демет не отстъпва.

# 526
А-бе, Тахир много ядосан на Фара. Дали защото тя иска помощ от полицията - разбирайте Мехмет?
Тя пък ядосана, че Тахир не й е казал нещо - дали за донора или че търси нов сред роднините й в Иран.

# 527

Здравейте момичета!
Енгин,репостна Огур Бати на стори в ИИ!

# 528
  • Пловдив

https://www.facebook.com/EnginAkyurekRD/posts/pfbid02RB5MxNGfPVu … vx85w2DXy4jCW2Xwl 

Докато чакаме нещо ново, нека прочетем разсъжденията за 10 еп. на Ингрид Лавандие.

КАЗВАМ СЕ ФАРА. Скрих те от себе си. Любов, изкована с кръв, пот и сълзи. Споделяме диалозите на трите (3) най-важни разговора на Фара и Тахир в глава 10.

ФАРА И ТАХИР. Две разбити сърца.
Реакцията на Тахир на провокацията на Садула, когото не беше виждал от тийнейджърските си години, беше толкова бурна, че искаше да го убие с голи ръце, в резултат на което този луд обезоръжи полицай и се опита да го убие с един изстрел, но толкова неуспешно, че снаряд удари шлема на Керимша. Фара, шокиран от случилото се, му извика да излезе от живота им, а Тахир си тръгна разбит, виждайки, че всичките му мечти са разсеяха с този изстрел.

ФАРА. Нов живот без Тахир.

Въпреки болката, Фара получи обнадеждаваща новина: донорът ще пристигне в Истанбул след петнадесет (15) дни и че след няколко дни тестване ще бъде извършен процес на вземане на кръв с дарена костна течност за последващо имплантиране в кръвта на Керимша. Подготвяйки се за преместването, тя е посетена от инспектори на миграционната служба, които трябваше да проверят законността на брака й, факт, който я принуждава да се сближи отново с Тахир.

ТАХИР. Нов живот без Фара и Керимша.

Тахир се посвещава на това, което знае как да прави, управлява бизнеса си и въпреки че не е замесен в престъпни дейности, не може да избяга от онзи свят, в който се случват поредица от събития, неблагоприятни за интересите на агата. Той е готов да подкрепи шефа си на срещата “capi di capi mafiosi”/"босове на мафиотски босове", за да разкрие предателя. С разрешение на Ага Тахир провежда среща, информира за ситуацията и изобличава виновника, за да може след това да му наложи показно наказание. Всички са изненадани от действията на Тахир, включително Али Галип, който тихо шепне в ухото му, за да си спомни кой е шефът и че все още не е мъртъв.

Тахир прекарва дните си потопен в заниманията на своя клуб и не си позволява дори да мисли. Атмосферата е също толкова мрачна, колкото и душевното му състояние и ние виждаме колко късото нарязване на месото е като нарязване на душата му на парчета.

Забележка: Хареса ми сцената на срещата на гангстерите, добре подредена маса, добре обгрижени гости, храна по вкуса на всеки, всичко това подправено от думите на Тахир, че след това е предприел действия, оставяйки босовете уплашени и впечатлени.

Фара вижда необходимостта да се доближи до Тахир заради разследването на миграционните инспектори и Баде се съгласява на срещата. Ситуацията е, че те трябва да водят съвместен живот, да се държат като съпрузи и това предполага съвместен живот, Тахир казва, че ако Фара се съгласи, няма да има проблеми, тогава Баде настоява, че трябва да имат правдоподобна история, която и двамата могат да потвърдят. Тахир слушаше, кимаше, съгласяваше се и се отвръщаше.

РАЗГОВОРИТЕ НА ФАРА И ТАХИР.

Първи разговор: Разчупване на леда.

Фара трябваше да тръгне след него и да се изправи срещу него в кухнята. Проведоха много напрегнат разговор, пълен с упреци. За да разчупи леда, Фара му казва, че е „намерила име за мястото“, Тахир отговаря: да знаят кой е, който иска да влезе. След това започнаха да си хвърлят ножове, увити в думи. Тахир й казва, че ще стои вкъщи, няма да вижда Керимша и няма да ходи в къщата, тоест „няма да го има“. Тя каза още, че разбира позицията си на майка и нито за секунда не си е помислила, че греши. Виновен, пролетта го подлуди, но студът освежи сетивата му. След това й даде информация за всичко, което правеше, за да й покаже, че не присъства, а чака. Той знаеше всички подробности за процедурата на Керимса и знаеше точно къде се намира в момента. Той беше толкова бесен, че не можеше да я погледне в лицето, Фара му каза да остави всичко и набързо излезе.

След това Фара отива в апартамента на Тахир, за да го подреди, за да изглежда като мястото, където живее семейството. Тя подреди снимки от сватбата, нея и детето. По-късно идва Тахир, който не беше в настроение за непринуден разговор или разговор за разпределение на пространствата, той просто й каза да прави всичко както тя иска, че той ще прекарва възможно най-малко време в дома.  По средата на разговор/дискусията Тахир взима дрехите си, за да ги занесе до заведението и без да иска сваля ризата си, а Фара гледа, което кара Тахир бързо да облече тениска, колко жалко, че Фара беше там, той определено искаше да си вземе душ и нейното присъствие го смущаваше!

**Това е нещо, което няма да простим на Фарах, искахме да видим малко повече от Тахир.

Втори разговор: измислете лъжа, близка до истината.

Срещат се във всекидневната и Фара започва да обяснява, че за да изглеждат верни лъжите, те трябва да отговарят на това, което наистина се е случило. Тахир започва, като си спомня кога я е видял за първи път, но Фара няма същия спомен. Тахир е записал изображението, защото е бил поразен от предизвикателните й очи; докато Фара си спомня как го е видяла за първи път по време на убийство.

Фара продължава да се опитва да събере измислена история, че са се запознали в клуб и са се влюбили, но трябва да обяснят защо не са се оженили по-рано, ако са имали дете. Тахир я гледа с неразгадаемо изражение, след това прави снимката на фалшивата сватба и й казва с фина ирония.

Ето разговора:

Тахир: Кажи, че не искаш да се жениш.
Фара: Ще ни попитат защо, трябва да измислим нещо добро.
Тахир: Тогава трябва да измисляш лъжи, близки до истината.
Фара: Нека поговорим за начина на живот. Опасен живот, в който трябваше да се включи жена с дете. След това ще питат за твоята работа и ние няма да навлизаме в подробности, за да не бъдем задържани.
Тахир: Колко красиво се оказа, много красиво, не е нещо, което е близо до истината, но е истина!
Фара: Ако не можем да говорим за работата ти, тогава нека говорим за теб. Да кажем, че детето е твое и за да не се влюбя, аз си тръгнах.
Тахир: Добре, да кажем, че имам проблеми с гнева, опасен съм и когато загубя контрол, не обръщам внимание на жената, която обичам, или на сина си. По-правдоподобно е.
Фара: Успокой се, това е измислена история.

Когато Фара става с извинението, че й се пие вода, Тахир напуска апартамента, оставяйки я безмълвна.

Трети разговор: Момент на конфронтация.

Фара отива след Тахир в клуба, влиза, пита за Тахир и когато го намира да си говори с Ясемин и други момичета, тя отправя претенции като ревнива жена. Тахир иска да говори авторитетно, но неподчинението на Фара го кара да я заведе за ръка в кухнята.

Тахир: Какъв ти е проблемът?
Фара: Трябва да поговорим нормално.
Тахир: Ако щеше да водиш нормален разговор, щях да си остана вкъщи.
Фара: Това е игра, как можем да кажем същото?
Тахир: Ще видим как ще стане.
Фара: трябва да се прибереш тази вечер, Ами ако изведнъж дойдат да проверят?
Тахир: Да се върна у дома, за да ме нападнеш, когато пристигна, нали? Виж, тук съм.
Фара: Как те нападам Тахир?
Тахир: Знам какво си мислиш, под предлог какво ни се случи, ти си помисли, че съм се върнал към същността си, вече си решила какъв човек съм!
Фара: Ако ще се самообвиняваш пред мен, не е необходимо!
Тахир: Няма нито една секунда, в която да не се обвинявам, нали? Нито за секунда, но не смей да казваш, че не съм опитвал. Не смей! Опитах, няма да повярвате какво опитах. Вижте, сега съм на същото място, на същото бунище. Зная? Мога да го помириша само тук.
Фара: Много е трудно да съм с теб.
Тахир: Много трудно, разбираш ли? Много ми е трудно да си около мен.
Фара: мислиш ли, че ми е лесно? Наистина ли мислиш, че оставам в къщата ти, за да те измъчвам? Взех решение, обърнах се мислиш ли, че всичко свърши за мен? Попитай ме дали някога е имало нощ, в която съм заспала, без да мисля за теб. Бях ти много ядосана, една вечер се разкаях, на втората вечер ти простих, на следващата се молех за теб, но на възглавницата ми винаги беше ти. Нека свърши тази агония, стига! Спри да ни помагаш. Върви си, ние ще напуснем живота ти, няма да сме в него! Няма да кажа нищо друго, което да те разстрои, няма да кажа нищо, което да ти развали настроението, обещавам.
Тахир: Не казвай.
Фарах: Това не е ли достатъчно, Тахир?
Тахир: Не е достатъчно, присъствието ти е опасно за мен.
Фара: Плашиш ме.
Тахир: Опитах се да те скрия от мен, не исках сянка да падне върху теб, ако вдигна глава от това бунище, ако си спомня как да дишам, ако те видя отново пред себе си, ако видя отново красивите ти очи, ако усетя аромата ти...
Фара: Какво ще се случи Тахир?
Тахир: Ще се загубя.

Забележка: Тази сцена, която започна толкова силно, завърши с първата целувка на Фара и Тахир.

**Трябва да напомним на Фара, че Тахир винаги е на възглавниците ни.

Любовната декларация на Тахир.

Тези три (3) срещи бяха необходими, за да може огънят да стопи леда в сърцата им и те отново да се чувстват комфортно заедно. Тогава Тахир доказа на Фарах, че не да измисля лъжа, подобна на истината, а да говори истината, криейки ненужни подробности, той се възползва от присъствието на инспекторите на миграционната служба и направи убедителна декларация за любов точно на улицата.

"Вижте, наистина сме женени, тази жена наистина е моя съпруга и аз много обичам жена си. Първият път, когато се срещнахме в кухнята на ресторанта, беше зимата. Носеше нещо, което покриваше косата й, в очите й имаше гняв, страх, провокация -всичко това се виждаше с един поглед. След като се срещнахме, не се харесвахме много, тя се опитваше да се измъкне от мен и колкото и да ме избягваше, аз винаги бях пред нея. Казват, че колкото и да се опитвате да избягате от съдбата си, тя се появява пред вас. Тогава дойде денят, когато разбрах, че не мога без теб (тук той я гледа). Благодарение на теб станах баща, благодарение на теб научих, че мога да обичам някого повече от себе си. Не знам дали има определение за любов, но ако има някой, когото обичаш повече от себе си, мисля, че за мен това е определението за любов...”

# 529
Сериал предизвикващ  доста размисли. Няма равнодушно гледащи го. Всяка следваща серия се чака с нарастващ интерес.
Ако сериалът беше книга - да съм вече на последната страница. Признавам си, че всички прочетени интересни книги, след като  стигна към половината, прочитах края и след това с удоволствие дочитах оставащото.
Сега ако зная как ще завърши историята, ще си гледам кротко и търпеливо, а не да съм в нервозно очакване на всяка нова серия.
Ще задмина Тахир и Мехмет взети заедно по нервак.

# 530
  • Пловдив

Както Дамата ни написа, Енгин репостна стори на Професор д-р Uğur Batı - приятел на Енгин е, написал 21 романа и т.н.
Ето какво пише върху видеото: Погледът на жена, смeхът на дете понякога проникват в кожата ни, без да усетим. #AdımFarah; @enginakyurek

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 21:27 от mariana51

# 531
  • Варна
Привет, момичета !
Благодаря за всичко, което сте сложили в темата Yellow Heart
Какво ли са ни приготвили в следващия епизод Thinking Каквото и да са приготвили, да идва, ще го преглътнем с целувката, може пък да не е само една Smile

Интересно накъде ще поеме историята , дали към иранските роднини на Фара  и нейната история  и дали ще ни разкрият вече схемата с агънцата. Кой е бял, кой е черен, много ни омотаха .... Май само за Агата сме сигурни, че  е изцяло от тъмната страна, но Орхан Thinking полицейския началник и Иляс дали са наистина от страната на закона ?  И кой от тях не е ? Няма ли вече да ни открехнат истината ...
Тахир както искаше да излезе от мръсния бизнес май повече затъна Smiling Imp
Много отговори чакаме, донор няма, има хляб за още серии Smile

# 532

Марианка💓благодаря за качването на този анализ. Точно този диалог исках да прочета пак и осъзная. Това не ви ли прилича на диалог, изваден от някой красив роман. Толкова силно написано. А изречени от Тахир, силата на тези думи се умножава по 1000. Толкова ме впечатли, че искам и аз да постна любимата ми част:

Фарах: Това не е ли достатъчно, Тахир?
Тахир: Не е достатъчно, самото ти съществуване е опасно за мен.
Фара: Плашиш ме.
Тахир: Опитах се да те скрия от себе си, не исках дори сянката ти да пада върху мен, ако вдигна глава от това бунище, ако си спомня как се диша, ако те видя отново пред себе си, ако погледна във вълшебните ти очи, ако си спомня аромата на рая..
Фара: Какво ще се случи Тахир?
Тахир: Ще се самозапаля и ще изгоря."

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 17:26 от Cataleya_23

# 533
  • Пловдив

Добро утро в понеделник от Тахир и мен.
Днес чакаме евентуално втори трейлър.

# 534
Добро утро!

# 535

Добро утро момичета Two Hearts
Понеделник, почивен ден - малко несвойствено, но да релаксираме и днес щом ни се отдава възможност.
Времето е прекрасно, можем и на разходка да идем.

Днес е  тежък ден за Демет, да ѝ дадем  една силна, макар и виртуална подкрепа. Силна жена е, справяла се е с трудностите, нека с достойнство приеме и премине и през тази.

Слънчева и усмихната, излъчваща позитивност.

# 536
  • Пловдив

https://todotvnews.com/calinos-arma-su-catalogo-para-que-las-aud … fruten-del-drama/

Извадка, касаеща нас:

Calinos Entertainment изгражда своя каталог по такъв начин, че зрителите да се „наслаждават на драмата“.

Турските драми продължават да се радват на популярност по целия свят и по-специално в Латинска Америка, чийто телевизионен пазар се трансформира след появата им и последвалата експлозия.

„Турските драми продължават да се популяризират силно в Латинска Америка“, каза Дуда Родригес, ръководител на международните продажби за Латинска Америка в Calinos Entertainment. "Нашата стратегия за разпространение е да увеличим присъствието на турски драми във всяка платформа."

Целта на дистрибутора е „да предаде радост на глобалната публика“ – „за да се насладят на драмата“, подчертава той, „за което той ще представи на LASI 2023(Лос Анжелис, от 17-19 май 2023 г.) такива сериали като „Фара“ и „Забраненият плод“, който печели отлични рейтинги в Чили.

* Как беше приета „Фара” по време на скорошно шоу на Miptv? Кои са най-привлекателните моменти от тази филмова адаптация?

- Преди всичко „Фара” е силна история, която подкрепя овластяването на жените. Това е историята на една силна жена, която може да направи всичко, за да спаси сина си от нелечима болест. Но също така е способна отново да обича и да се доверява на хората около себе си. Във "Фара" има всичко, което може да бъде в живота на една жена. Любов на жена към дете, любов към мъж, мъж със силни желания и чисти намерения, нещастие, късмет и т.н. С една дума, турската версия на тази история е много силна и обвързваща. А двамата главни актьори, Демет Йоздемир и Енгин Акюрек, са световноизвестни таланти с фенове по целия свят. Ето защо това име се приема много добре от международната публика, както и в Турция. В момента има голямо търсене и ще споделим оферти възможно най-скоро.

# 537

Цитат
С една дума, турската версия на тази история е много силна и обвързваща. А двамата главни актьори, Демет Йоздемир и Енгин Акюрек, са световноизвестни таланти с фенове по целия свят. Ето защо това име се приема много добре от международната публика, както и в Турция. В момента има голямо търсене и ще споделим оферти възможно най-скоро.
А най-важното за мен, като един от многото обикновени зрители е, че всички сюжетни линии са интересни, имащи нестихваща интрига и развитие.
Няма нито един статичен герой - всички са толкова навътре в историята като цяло, но и всеки в своята собствена.
Мисля, че ме разбрахте.

Да вземем за  сравнение "ДП" - там честно казано интересът ми беше насочен към историята Санджар/Наре после Санджар/Мави и Мелек. Нито ми беше интересна Менекше и фамилия, даже ми бяха станали досадно-противни. Също и някои други.
Докато във "Фара" дори откровено отрицателния персонаж Али Галип, прикрития Орхан и скритата Вера са ми интересни.

Иляс също, а двамата образи Хайдар и Адил  са толкова живи като персонажи, че един път се смея с тях, друг път честно казано леко изтръпвам.  

# 538
  • Пловдив

На гифчето пише:
Как започна?
Как продължава?

Наистина ли Фара не помни кога е видяла Тахир за първи път???

# 539

Здравейте🤗

Марта💗 и аз съм на същото мнение, всички герои са ми интересни и добре обмислени.

Беренчето ни пожелава щастлива седмица и Енгин е харесал снимките.

"Наистина ли Фара не помни кога е видяла Тахир за първи път???"
Марианка💓 и мен ме учуди това и изобщо не ми стана приятно. Много добре го видя, а и през цялото време го наблюдаваше. Надявам се, че нарочно не си признава, че го е забелязала, когато и той нея. Била го видяла когато станало убийството, ама друг път! А той толкова хубаво разказа и е запомнил всичко в детайли. Трябва искреност и от нейна страна.Може би ще му сподели по натам...

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 15:29 от Cataleya_23

Общи условия

Активация на акаунт