Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 426

• 46 311
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Араселиа 
Опита за самоубийство, като някакъв вид вина на Фара ли го разгледаш?   
Мисля,че тя няма никаква вина в случая. Първо той е доста хлътнал и обсебен от нея. На моменти чак ми се струва плащешо,след този случай. Като последен шанс, мечта, някакъв стереотип,  отдавник за сламка. Второ, допусна да мечтае твърде рано за общото им бъдеще. Най-малко са си напълно непознати, все още нямат изградена връзка.
Фара ясно показа,че нейния свят е различен от този на  Тахир.  Друг е въпроса,че най-вероятно ще бъде винаги под неговата закрила, оттук нататък. Ще ми се да видим едни различни техни взаимоотношения, без насилие, пистолети и кръв.  Изграждани спокойно без претискане. Тогава нещата щяха да са други. Много по-красиви .

Надявам  се Тахир да не е наранен, след появата на бащата на Керим.  Първо детето гледа на него, като на Аби. Второ- Какви ли емоции ще предизвика  срещата на Фара с бившия й любим?

Трябва да призная,че Али Галип ясно прозря нещата.  Заради Фара Тахир си изгуби ума.
Това което ми се,иска е той да спре да е активната страна и да бъде майка орлица за нея. За да видим Фара,която  признава чувства  си, търси  го и го иска в живота си.  Това което ми се,иска е той да спре да е активната страна и да бъде майка орлица за нея. За да видим Фара,която  признава чувства  си, търси  го и го иска в живота си.

# 691
О-о, Нина, изобщо пък не съм си помислила да виня Фара за преживяванията на Тахир, и изобщо за нищо не я виня. От гледната точка на майка тя е в правото си за всичко в името на здравето и щастието на детето си. Просто исках да кажа, че и двамата са хора с нелека съдба, преживяват тежки моменти и затова могат да разберат другия. А Фара действително не знае до къде беше стигнал Тахир с руската рулетка, не е виновна естествено, това си е неговия ад и добре че брат му го измъкна, както и беше причина да стигне до там, макар и без да го иска.
  Така че да, подкрепям Фара във всичките и решения и действия, правилни, грешни, няма значение, мотива и е детето, тя майка-лъвица, ако се наложи ще драще и хапе. Но и не мога да не съчувствам и да се тревожа за Тахир, човека без детство, непознал ласка, обич, грижа освен като подарени по милост, още по-лошо - оцелял при нечовешки обстоятелства и насилие.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 13:26 от araselia

# 692
Надявам  се на щастлив край.  Първо ще трябва да се преборят със себе си,  сенките от миналото и самото им минало,  като такова. Чак  тогава можи да живеят щастливо.
Дано някой от тях не стане жертвено агне в края на истирията.
Наистина е тъжна и поучителна истирията им,  те жертви и мечтаят за най- прости и обиквени неща.
Здряве,дом,семейство, мир, спокойствие...

# 693
В момента гледам осми епизод с превод и стигнах до момента в булчинския магазин. Тя каза, че принудително се жени за него, притисната от обстоятелствата. А той и отговори, че го прави заради нея и Керимшах и слагат подписите си, а когато тя каже, че трябва да приключат ще сложат вторите подписи. И мисля, че когато се появи таткото ( а то няма да е далече)Тахир ще я освободи и ще и даде развод. Ще я освободи и ще и даде възможността сама да направи избор. Ще я ревнува, ще се ядосва (ще обърне апартамента нагоре с краката), ще се блъска в стената, но ще се отдалечи от Фара и Керимшах. И вероятно ще чака тя да го потърси, ако има нужда от помощ. И тогава ще започне истинското им сближаване.

# 694
  • Пловдив

https://twitter.com/MevcutBilgi - Най-голямата турска агенция за измерване и изследване на рейтинга на социалните медии.

Най-обсъжданите продукции, екранни двойки, актьори и актриси за седмицата (07-13 май)

ДОПЪЛВАМ:

https://twitter.com/tv_stari/status/1657718278209273856 -

Епизодът на #AdımFarah, който ще бъде излъчен в сряда вечерта, е повече от невероятен. Вече го очаквам с нетърпение. Отново ни очаква епизод като финал на сезона

Откъде знае, дали ни предстои чакания трейлър...

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 15:25 от mariana51

# 695
В момента гледам осми епизод с превод и стигнах до момента в булчинския магазин. Тя каза, че принудително се жени за него, притисната от обстоятелствата. А той и отговори, че го прави заради нея и Керимшах и слагат подписите си, а когато тя каже, че трябва да приключат ще сложат вторите подписи. И мисля, че когато се появи таткото ( а то няма да е далече)Тахир ще я освободи и ще и даде развод. Ще я освободи и ще и даде възможността сама да направи избор. Ще я ревнува, ще се ядосва (ще обърне апартамента нагоре с краката), ще се блъска в стената, но ще се отдалечи от Фара и Керимшах. И вероятно ще чака тя да го потърси, ако има нужда от помощ. И тогава ще започне истинското им сближаване.

Радвам се, че се включи  в гледането на "Фара".  Сериал предизвикващ много и най-вече разнопосочни  мнения. За играта на Енгин и Демет, както и останалият каст сме единодушни всички - играят супер, от душа и сърце. Всеки един от актьорите се  е потопил в образа си  и го изгражда по неповторим начин.
Класните актьори си личат обаче.

# 696
Най-хубавото е,че каквото и да предполагаме,че ще се случи, не познамаме.
Така умело и професионално е написан сценария,че винаги изненадва. Hug

# 697
Най-хубавото е,че каквото и да предполагаме,че ще се случи, не познамаме.
Така умело и професионално е написан сценария,че винаги изненадва. Hug

Дано да си права в предположенията си - т.е. нищо да не познаваме.
Че ако вземат да се случват някои от моите... Пази Боже!
Обаче такава ми е явно настройката - да гледам света с фотосоларни, диоптрични очила и като "видя" малко повече светлина - те да стават направо тъмни.
Така и с последната серия - вие се радвахте на романтиката, а на мен ми дойде прекалено заслепяващо и  веднага ми се  появиха черните стъкла.

Тахир определя Фара като кралицата на животните - лъвицата майка.

Но той е  друг тип  цар на животните...

Един въпрос към "берачите" на череши.
Предният път питаха същото само, че за Тахир и Али Галип...

Давам им отговор...

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 16:03 от Марта_49

# 698
Аз гледам сериала от самото начало, нищо, че не съм се включвала с коментари. Сега се насъбраха достатъчно серии и ги загледах с превод.
Но както казвате, с превод си е друга работа.
Всички проекти на Енгин са класни, но този ми взе акъла. Понякога се улавям, че така съм се заникнала в екрана, че спирам да дишам.
Всеки герой е на мястото си.
Мехмет и Тахир не знаят че са братя, а толкова много си приличат. И двамата искат да се докажат, че са най - добрите в това, което правят. И на двамата малко им трябва някой да им запали фитила, та да избухнат като атомна бомба. И двамата гонят виновниците до дупка. Може да са от двете страни на закона, но правят нещата по един и същи начин. Как ли ще се почувстват и двамата, когато разберат, че са братя. Кой ще направи първата крачка. Ще има ли смелостта Мехмет ако се наложи да вкара брат си в затвора за всички престъпления, които е направил, даже и под чуждо командване.

Ами Тахир, Фара и Керимшах.
До момента в който Тахир се запознава с Фара и по - специално с Керимшах в живота му е имало жени, които са били само бройки, ако не е една, ще е друга. Но с появата на Фара животът му лека полека започва да се променя. Както казва той, тя е "светлият лъч", който може да пробие тъмнината в която е живял до сега. Разбрал е, че може и да се усмихва. И, че може да спи спокойно, без в съня му да се намесват призраците от миналото. И, че може да обича някой, дори повече от себе си. И ако това не е любов...
И специалната връзка, която имат с Керимшах. Това малко момченце, което му намига като малко дяволче, така му е влязло под кожата, че бате Тахир е готов на всичко. Имам усещането, че Тахир се чувства специален в живота на Керимшах, нищо, че за сега е само батко.
Тахир предложи брак на Фара, предложи да осинови детето и в замяна непоиска нищо. Не иска любовта и, не иска привързаността и, защото знае, че този брак е само договор за да ги спаси от положението в което се намират.
И когато вече няма да и е нужен, ще се подпишат за да се разведат и ще я освободи. Как ще преживее раздялата им Тахир, защото неизбежно ще се стигне до този момент. Как ще реагира на появата на бащата на Керимшах. Май ми се струва, че ще има среща "на високо равнище" между двамата, нищо чудно и пердах да има.
Дали няма да видим един страдащ влюбен Тахир.
А как ще реагира Фара, когато разбере, че таткото е жив. Ще се разсърди на Тахир, че го е направил зад гърба и.
Може би за доброто на детето да му даде втори шанс, да се опитат да бъдат семейство,дали все още дълбоко в сърцето си го обича, защото от любовта до омразата има само една крачка, но и от омразата до любовта крачката е една.
Дали всъщност когато се събере с бащата на детето си( ако се случи) няма да разбере, че любовта, която изпитва  носи името на Тахир.

# 699
  • Пловдив

Тахир правилно отбеляза, що за място за проверка...
Ако не бе спрял, дали щяха да стрелят по колата. Тахир разпозна единия при проверката - от нападателите на вилата. Ама как ще навърже нещата. Агнетата и те чакат, някой освен Керимша да разгадае... Фара, Мехмет, Орхан, Иляс знаят за бележката от Алп.

ДОПЪЛВАМ:
Още нещо от моя "сценарий": Разбрахме, че Фара ще започне да работи по професията си, отначало като стажант лекар. Вехнап, той не й е бил дори съпруг, за разлика от Тахир и след задържането на Фара от миграционните, по вина на Мехмет, в Иран разбраха, тъй като там е издирвана за "убийство" и искат депортирането й. Та въпросният баща на Керимша, може и да е разбрал че се интересуват от роднини на Фара и пристига в Истанбул - как - сценаристите да му мислят. Таааааа, по стечения на разни обстоятелства, бащата ще е ранен и откаран в болница. Там ще го спаси Фара и така хем ще разбере кой е, хем ще си изчисти втълпеното убийца, хем и Тахир може да е пострадал - та да лекува и двамата... Ей, страхотно го измислих...

ДОПЪЛВАМ:

Днес, 14 май, в Турция празнуват и Денят на майката.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 17:32 от mariana51

# 700
Ками, поставила си правилните въпроси, и те са много, и сега без трейлър и идея си нямам аз лично какво ще се случва в следващия епизод, ьа по-нататък да не говорим.
  Как не запомних от кой акаунт дойде преди срядата коментара за пияната Фара, явно е някой с източник от кухнята на сериала. Щях сега да го следя какво туитва 👀👀👀🙂

# 701
Цитат
А как ще реагира Фара, когато разбере, че таткото е жив. Ще се разсърди на Тахир, че го е направил зад гърба и.
Може би за доброто на детето да му даде втори шанс, да се опитат да бъдат семейство,дали все още дълбоко в сърцето си го обича, защото от любовта до омразата има само една крачка, но и от омразата до любовта крачката е една.
Дали всъщност когато се събере с бащата на детето си( ако се случи) няма да разбере, че любовта, която изпитва  носи името на Тахир.

Не просто ще се разсърди, ами ще бъде бясна. Каза, че няма да му прости факта, че е скрил от нея, че е хванал човека отговорен за смъртта на донора. Не ми се мисли сега как би реагирала на новината, че Тахир си е позволил да търси роднини в Иран и, че е открил, че бащата на Керимша е жив. Този мъж ще се появи рано или късно, според мен още в следващата серия.
То ще започнат едни ДНК тестове, както и такива за кръвна съвместимост и евентуално донорство.
А Тахир и аз мисля, че ще се оттегли от  мечтата си за истинско семейство.  Да си спомним как Фара му разказваше за любовта си към  бащата на Керимша.  Не знаем какво точно е направил той, че тя да избяга от него по начин считайки, че го е убила. Каза на Тахир, че  хората са я осъждали, че живее без брак  и той /мъжът който уж я е обичал/ не я е защитил, ами е застанал  на страната на съдниците. Ами, сега може да се е разкаял за постъпката си и да моли за прошка - знам ли. Ако привлече към тази кауза и детето - още повече ще стане трудно за Фара.
Ама тя всъщност влюбена ли е в Тахир или само привлечена?
Привлечена или просто благодарна, че ѝ подаде ръка и закрила за да може детето да се лекува законно?
Истински благодарна или просто приела по необходимост тази помощ  /разбирайте брак/?  Самата тя отбеляза, че приема за съпруг мъж, който е   искалда я убие по заповед на шефа си?
Напористо и малко насила Тахир заведе Фара в заведението за да я изненада с песента на родния ѝ език. Намерението му беше  хубаво, признанието повече от емоционално, но по какъв начин Фара го отчете пред Баде?
Фара прави всичко в името на детето си, затова се и хвърля в двете крайности засега. От едната страна Мехмет и сигурността на закона /друг е въпроса колко е сигурен/ и Тахир, даващ необходимите финансови средства /също не маловажни в случая/ както и статута на гражданството. Ако се появи трета страна предлагаща директно донорство - дали ще мисли много?

# 702
  • Пловдив

Малко да повдигна темичката, то чакането няма край...

# 703
То, ние хубаво се повдигаме, ама така ще ни приземят в сряда вечер…
Тази вечер едва ли ще има трейлър, най- вероятно ще е утре.

# 704
  • Варна
Привет Simple Smile
Благодаря за всички постове, превода на Анализа на Ингрид и всички красоти, които сте сложили Two Hearts

Май всичко сте разкостили по серията,  малко ви е обхванал песимизъм, ама нормално, ще имаме горе, но естествено и долу, няма как, в живота е тъй, а Тахир е една напред, две назад Rage

Синята рокля ще влезе в действие, то е ясно Smile  дано да е скоро ! Тахир е толкова внимателен с Фара, търси всякакви начини да я успокои. Търси и стрелеца, който уби донора, но дали ще стигне до него ? Може би следващите събития ще го накарат да остави разследването, но все ще дойде момента, когато ще разбере истината. Кръгът се стеснява около тайната на Орхан и Али Галип, докога ще я удържат, доста са самонадеяни. Дали няма Иляс да кривне из пътя. Сега се замислих пак за големия въпрос, всъщност Алп с кого е имал среща преди да го убият?? Той е бил под прикритие, но е минал на другия фронт, кого е искал да предупреди за това, което е разбрал за връзката между полиция и мафия ?
А между другото се сетих за нападението над Али Галип в началото, изясни ли се кой го е направил, да не съм пропуснала нещо ?

Нашите имаха хубави сцени и диалози, и когато я успокояваше в спалнята в апартамента, после в колата за да заспи. Фара даде ясно да разбере, че вече е на ръба на отчаянието и зацикли над това да намери кой е убил донора/ То и да знае, какво ли ще направи ? /  Но пък  съм готова да оправдая състоянието й и всичко, което наговори на Тахир, и за Тахир пред Баде. Тя всъщност  нищо лошо не каза за него, даже Баде четеше през думите й, че се опитва да скрие истинските си чувства към него. И да, малко се позабавляваха на негов гръб, но да не забравяме, че си пийна“ достатъчно“ и му беше ядосана.
Ще става трудно, то е ясно, особено като се появи въпросния баща, но и тогава, ще си проличи аджеба кого обича,
защо и има ли бъдеще за Тахир с нея Thinking  По добре така  ...

Това много ми хареса Smile не се сдържах да го сложа пак

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 12:39 от Аnista

Общи условия

Активация на акаунт