Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 9

• 130 758
  • 2 714
  •   1
Отговори
# 75
Lemon Verbena, мен също като Spiritlight почти зорлем ме карат за защитавам Лена, защото това което се изсипва върху нея от феновете Валерини, освен преекспонирано, е безкрайно грозно.

Не знам дали си задавате въпроса защо много хора спряха да пишат.
Не, не е защото феновете Валерини са ги убедили в тезите си и са се засрамили какви глупости са писали.
Анкетите са хубаво нещо, доказващи го на база гласове, а не брой постове и думи в тях. Някои хора не пишат, защото стана неприятно за четене, какво остава за писане.
Ако искате, сезирайте ЦИК да касират анкетите и гласувалите срещу Валя да бъдат обявени за хора с проблеми, съответно техните гласове да бъдат спестени за невалидни.
Няма проблем! Това пак няма да промени мнението им.

Да, Гери. И миналата година много спорехме, но такава нетърпимост към различните мнения не помня.

# 76
Значи. 😄

Скрит текст:
Първо се почва по интелигентния начин.
Аз харесвам тази, ти - онази, всеки има право на мнение, акцентира се върху сходствата или неутрални територии като рокли, декор и тн.

В някакъв момент (подобно на изолацията в харема), дразнещите черти се набиват все повече, толерантността към тях, обратнопропорционално, намалява. Все още обаче е възможна дискусия и за да се убеди отсрещната страна в тезата, се ползват реални, обективни случки и черти за доказателства.

Ако това не е достатъчно убедително, в разговора започват да се включват нерелевантни, но все още фактологично точни ситуации и черти на характера.

Следваща стъпка е да започнат абстрактно да се хиперболизират реакциите, да се вадят от контекста и, поставени в друга среда, да се извеждат изводи, удобни за представящия тезата. Ей тук креативността е в пика си 😄

Когато и това не помогне, се започва с лични примери и (намек за) нападки на лично ниво тип ‘щом защитаваш/харесваш това, значи си такъв’.

Последна стъпка е ‘щом не мога да те убедя, че моето е по-добро/правилно, ще ти покажа твоето колко не е’ и тук вече нещата стават грозни и неприятни за четене.
Като цяло, човешката психика е устроена така, че да намира сходства със себе си в заобикалящата я среда - и положителни, и отрицателни. В опита си да валидизира едното и да оправдае другото, се стига до все по-дълбоки дискусии и в един момент действително е въпрос на лична проекция и личен житейски опит докъде ще се докарат нещата. Затова и понякога се казва (най-вече по отношение на хейта) -  ‘това, което говориш за другия, е отражение на твоя личен вътрешен свят’.

Скрит текст:
С две думи - валидизиране, проекции и себеутвърждаване. Цял психологически профил може да си съставиш наблюдавайки екрана и тези, които пишат пред него. Много е интересно, затова харесвам такъв тип предавания и такива форуми.

Пък аз си признавам, че Валерия ми е още по-неприятна заради фенките ѝ и настървеността, с която я защитават и същевременно вадят от 10 кладенеца вода да намират недостатъци в Елена.

Опитвам се да се анализирам защо така, сигурно някой с опит в психологията е изследвал и този феномен. 😄

Ами да Simple Smile Ние не познаваме тези хора - всичко са наши проекции на излъчена малка част от случилото се, монтажи и т.н. Проекция не е мръсна дума, а естествен механизъм. Но често темата се чете трудно, аз почнах директно да прескачам...

# 77
Аз открих сходство между себе си и Елена. Откакто започнах да коментирам начина и на говорене, осъзнах, че и аз понякога омесвам разни думи и изрази. Сигурно ми се разбира, понеже не съм чак толкова интелигентна до ниво ескейпизъм и пиктурално, обаче се хванах, че го правя, а когато съм слушател не ми харесва.

И мен фенките на Елена ме пращат зорлем в лагера на Валерия. За нея се пише с едни силни думи, които също целят да я извисят, овалвайки другите в калта. Ей го по-горе - с победителка Елена ще възтържествува справедливостта, с победителка Валерия - наглостта. Провокативно си е. Кара ме да искам да напиша защо за мен победата на Елена не би била тържество на справедливостта. Grinning

Дамите, които проектират интелигентността на Елена върху себе си, щяха да изглеждат по-интелигентни, ако не слагаха снимки на основната и конкурентка до такива на пинчер. Така проекцията по-скоро насочва към двете участнички, които наричаха Пламена глиган.

# 78
Нищо от това не е нито мръсна дума, нито патология. Както казваш - защитни механизми, и колкото повече, толкова по-добре. За мен и ‘интересно’ значи буквално интересно.

А миналата година беше същото, че и по-зле. Тогава на Александра й бяха докарали почти ангелски образ. Тези поне приличат на хора.

Скрит текст:

Значи. 😄

Скрит текст:
Първо се почва по интелигентния начин.
Аз харесвам тази, ти - онази, всеки има право на мнение, акцентира се върху сходствата или неутрални територии като рокли, декор и тн.

В някакъв момент (подобно на изолацията в харема), дразнещите черти се набиват все повече, толерантността към тях, обратнопропорционално, намалява. Все още обаче е възможна дискусия и за да се убеди отсрещната страна в тезата, се ползват реални, обективни случки и черти за доказателства.

Ако това не е достатъчно убедително, в разговора започват да се включват нерелевантни, но все още фактологично точни ситуации и черти на характера.

Следваща стъпка е да започнат абстрактно да се хиперболизират реакциите, да се вадят от контекста и, поставени в друга среда, да се извеждат изводи, удобни за представящия тезата. Ей тук креативността е в пика си 😄

Когато и това не помогне, се започва с лични примери и (намек за) нападки на лично ниво тип ‘щом защитаваш/харесваш това, значи си такъв’.

Последна стъпка е ‘щом не мога да те убедя, че моето е по-добро/правилно, ще ти покажа твоето колко не е’ и тук вече нещата стават грозни и неприятни за четене.
Като цяло, човешката психика е устроена така, че да намира сходства със себе си в заобикалящата я среда - и положителни, и отрицателни. В опита си да валидизира едното и да оправдае другото, се стига до все по-дълбоки дискусии и в един момент действително е въпрос на лична проекция и личен житейски опит докъде ще се докарат нещата. Затова и понякога се казва (най-вече по отношение на хейта) -  ‘това, което говориш за другия, е отражение на твоя личен вътрешен свят’.

Скрит текст:
С две думи - валидизиране, проекции и себеутвърждаване. Цял психологически профил може да си съставиш наблюдавайки екрана и тези, които пишат пред него. Много е интересно, затова харесвам такъв тип предавания и такива форуми.

Пък аз си признавам, че Валерия ми е още по-неприятна заради фенките ѝ и настървеността, с която я защитават и същевременно вадят от 10 кладенеца вода да намират недостатъци в Елена.

Опитвам се да се анализирам защо така, сигурно някой с опит в психологията е изследвал и този феномен. 😄

Ами да Simple Smile Ние не познаваме тези хора - всичко са наши проекции на излъчена малка част от случилото се, монтажи и т.н. Проекция не е мръсна дума, а естествен механизъм.

# 79
Срещата на Елена беше най-хубавата досега.

# 80
# 81
  • София
В случая с наглостта и справедливостта, изхождам от мнението ми, че не виждам любов там. Изключвам любовта, защото нито поведението на едната, нито поведението на другата, още по-малко
 поведението на Евгени, мога да приравня с любов.

Валерия не е наричана пинчер, а реакциите ѝ са оприличавани като на пинчер. Има разлика. Още повече тези оприличавания бяха когато Валерия имаше такива реакции и не се пишат след всеки положенителен пост за Валерия. Предполагам и след следващите епизоди, пак ще има такива коментари. След излъчените серии е нормално да има всякакви коментари. Но след това се започва меляне и дъвчене на едно и също, връщане на серии назад, едни и същи примери, едни и същи ситуации едни и същи реакции и реплики на Елена се повтарят отново и отново....Получава се... Едно си баба знае, едно си баба бае...

# 82
Всички говорят за някакъв обрат. Аз досега не виждам такъв. И си мисля, че най-вероятно ще се случи нещо и Евгени ще се разочарова от Валерия и ще преоткрие, така да се каже Grinning Елена. Което ще бъде много жалко, тъй като посланието ще е:  "За да си с един мъж много му се навирай , ако трябва и челна стойка/както някой от вас спомена/ му направи, моли му се, много му се моли, за да те забележи." А достойнството къде отива? Тъпи са им сценариите, ако са такива.

# 83
Елена си обра най-тежките коментари тук тази година. Цикленето върху бельото, бюста и краката ѝ беше епично. Даже се връщаха епизоди, за да се установи като плачела, дали имало сълзи. На по-здрав хейт от това, здраве му кажи.

# 84
  • Leeds, UK
Елена си обра най-тежките коментари тук тази година. Цикленето върху бельото, бюста и краката ѝ беше епично. Даже се връщаха епизоди, за да се установи като плачела, дали имало сълзи. На по-здрав хейт от това, здраве му кажи.
Аз Елена не я харесвам по други причини. За Валерия не беше ли същото? Мазна коса, лоша кожа, тънки устни. Валерия един единствен път ми хареса със зелената рокля и косата на вълни. Иначе никоя не харесвам вътре нито по външен вид, нито по държание.

# 85
Да, едно и също ни очаква, за съжаление.
Елена, Валерия, Елена....
Явно те двете  са най-дразнещи, изпъкващи и провокиращи. Всичко се върти около тях и е логично една от двете да е избраната от Евгени.

Четох коментарите ви, нищо че не пишех. Да кажа и моето мнение по темите, които обсъждахте.
За актьорските умения на момичетата смятам, че както се държат, така се показват на камера.

Добри думи ще кажа за Наум. Пъргав, свеж и незабележим. Идеален за водещ на Ергенът.

Най-хубави срещи бяха тези на Айлин с Евгени.
Айлин е много красива и приятна за гледане. Срещите бяха нестандартни. И тази с делфините, и втората с гмуркането. Имаше романтика, имаше целувки, усещаше се привличане между двамата. Говореха си непринудено, Хареса ми.

СлаБе, много мило, много сладко!
Всяка сутрин ни сервираш почерпка. Ама след толкова хапване тези дни, ще те помоля да почерпиш с овесените палачинки на Пам. По десет в чиния, те са диетични и с повечко мед. Joy

# 86
А е толкова лесно да не ти обсъждат бельото и бюста. Наистина е много лесно.

# 87
А е толкова лесно да не ти обсъждат бельото и бюста. Наистина е много лесно.
Мда, слагаш фереджето и няма проблем.
Така и челото няма да обсъждат, и краката, и косата, и прическата.
По-лесно няма как да бъде. Wink

# 88
Мда, слагаш фереджето и няма проблем.
Така и челото няма да обсъждат, и краката, и косата, и прическата.
По-лесно няма как да бъде. Wink
Не мисля, че сравнението е удачно. Никой не нарича хейт обсъждането на косата, челото и грима. Пише се, че ѝ веем бельото и гърдите и това е хейт.
Има доста варианти между забулване с фередже и събличане по гащи. Аристотел е казал, че добродетелта е в средината.

# 89
Ако приемем, че Наум казва истината и действително е имало голяма дилема и обрат, какво може да е станало и с коя?

Едва ли включва пряко една срещу друга Валерия и Елена, защото и двете са на финал, т.е дилемата към ония момент няма как да е била между двете.

Общи условия

Активация на акаунт