Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 9

• 130 760
  • 2 714
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Пък аз си признавам, че Валерия ми е още по-неприятна заради фенките ѝ и настървеността, с която я защитават и същевременно вадят от 10 кладенеца вода да намират недостатъци в Елена.

Опитвам се да се анализирам защо така, сигурно някой с опит в психологията е изследвал и този феномен. 😄

# 61
Сещам се за Вип Брадър, където участва Ваня Щерева.. Беше толкова очевидно увлечена по Тото, също рак като Ергени и непрестанното й  унижение в отчаян опит да му се хареса, да е поне малко близо до него па макар и във френдзоната.. Трябва да намеря тези епизоди, за да си припомня на какви героизми, включително шпагати беше готова, за да намери място в сърцето на харесван от нея мъж.. Може би това ще даде и някои отговори за "сценария" на предаването

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 19:33 от Catfish

# 62
Имам едно предположение,  което ще видим дали ще бъде оправдано. Според мен от тук нататък Елена ще бъде показвана в най-черни краски.  Започна тази тенденция в последните епизоди.  И все повече ще се чисти образът на победителката.  Ще ми е интересно до края на формата дали ще успеят да обърнат зрителското мнение. Защото подозирам, че ще е голямо освиркване, кат се вземат младите.  Ако успеят, шапка им свалям.
 Нещо, на което не бях обърнала внимание чух в Надкаста. Евгени при играта с аватарите каза на Джия, че ако изборът му е бил само за визия и държание  е щял да избере нея. Но той избра Вал и Елена. Та сега съм в чуденка,  поради що избра двете. Поради акъла на Елена или защото, макар и не толкова атрактивна, все пак под маската беше Вал.
   V_e_S_i, това си е подход от край време. Да принизиш един, че да успее да изпъкне друг. Че иначе е трудно. И сакън Елена да е изборът му, моля те. Това момиче заслужава много повече. Да си запази свободния дух и радостта от живота,  а не да обгрижва малко момче с огромно его. Ако се вземат с Вал има шанс да израснат заедно и да са хармонична двойка.

Аз мисля, че избра Вал и Елена, заради самата Елена. Тя го провокира и той я позна веднага. Относно външната визия, ясно си каза, че предпочита Джия пред Валерия. Джия е в пъти по секси като маниер, поведение пред флегматичната Валерия и затова всеки мъж би я предпочел.
Той обаче избра "интелекта" пред визията, което все пак показва някакъв интерес към Ети.
Не споделям обаче мнението ти за двете на финал. Защо иначе ще ни набиват постоянно, какъв коцкар е и как ги пощипва всички? А и доста се говори, че секса не е мираж и то не с една девойка. Очаквам някакво страхотно извъртане на обстановката.

# 63
Дълго време не исках да коментирам за Елена нищо, за да не излезе злобарско. Напротив, мен лично въпреки всичките и напъни да си придаде добавена стойност, някои нейни мисли ме стиснаха за гърлото, особено поста за майка и. Sad
В началото ми допадна и мислех, че е мой тип приятелка - интелигентна, креативна, некифла.
Колкото повече я гледам обаче, толкова повече започвам да не я харесвам като жена.
Има леко мъжки маниер и много травми от миналото, според мен, за което не е виновна тя. Но да започнем с лекото клатушкане наляво-надясно, мъжкарските свалки. Дори начинът, по който докосва Евгени, не е женски. Тя го пипа и потупва непрекъснато по един много специфичен начин. Ясно се вижда това в колата.
После му прави цигански колелета и му жонглира с нарове. Това поведение на жена ли е?
Краката на таблото не искам да ги коментирам дори.
Целият този цирк е от зор да го спечели. Иска да направи нещо, за да го спечели, защото не вярва сама за себе си, колкото и високо самочувствие да показва, че САМАТА ТЯ е достатъчна. Вярвам, че изповедта и беше искрена.
На идеята, че трябва да направи нещо, за да заслужи любов, не е подчинена единствено Елена. Мома Ивелина също каза, че Валерия нищо не е направила, за да заслужи любовта на Евгени. Тя самата явно вярва, че трябва да имаш някакви много необикновени качества и да правиш челна стойка едва ли не, за да заслужаваш да бъде обичан.
В реала също виждам такива момичета и жени.
За финал, казвайте и показвайте на децата си, че ги обичате, дори когато не изпълняват изискванията ви.
Нека да знаят, че заслужават обич и че обич не се проси. Любовта към децата ни трябва да бъде безусловна, за да могат да уважават себе си и да изградят границите си.

# 64
  • софия
Ами, ще благодаря за коментарът над мен. Показно е как можеш да си кажеш, че на харесваш даден човек без да оставя горчив вкус и да унижава.  Ей за това говоря. Че можем да показваме симпатиите и или неприязънта си по много по хубав начин, без да стигаме низините на СМ ( и сега да ви кажа каква съм голяма, бяла птица.  От както съм в темата се чудя какво е това СМ. Рекох си, че като един виден динозавър съм пропуснала някоя нова социалка.  И чак снощи ми просветна, че е съкращение от социални мрежи 😀)

# 65
  • София
Скрит текст:
Добро утро, благодаря за новата тема! 🌸 🌸 🌸
Гласувах за срещата с Елена.

СлаБе, аз забелязвам същото - всяко оплюване на Елена е свързано с възхвала на Валерия.
След всеки пост с хубави думи за Елена, веднага се пуска отговор с обиди от няколкото върли фенки на Валерия. Сякаш по задължение - хубаво мнение за Елена - веднага се бълва отрова. Защо не отвърнете с положителен пост за Валерия? Аз имам чувството, че не е толкова важно да се напише нещо хубаво за любимката отколкото да се повтарят отново и отново всички обиди за необичаната.

Аз лично не виждам някакви любовни чувства между Евгени и която и да е, но да спечели Валерия, означава да спечели наглостта. Да спечели Елена, означава да спечели справедливостта.

Аз затова вече спрях да пиша тук.
Чаршафите на фенките на Валерия вече ги скролвам. Толкова негативизъм има в тях, че не се търпи.
Имаше един много приятен момент, в който се пишеха положителни неща за участнички, които по принцип не харесваме. Много ми се ще това да е тонът в тази тема.

Не само писането, но и четенето е трудно - повтарящи се до безкрай негативни коментари.

По анкетата - харесвам и в действителността срещи, на които се води диалог и научаваш нещо за хората.

# 66
  • София
Извинявайте, ама по-нагло от това са си заврвш кряката в скута и циците в лицето на първи срвщи...не се сещам. А колкото до справеливостта...никий не ни е обещавал справедливост в живота. И любовта не се раздава по(спорни) заслуги.
Понякога си мисля, че не само, че гледаме различни предавания, ами и живеем в различни вселени
Айде, моля ви, чаршафите с негативизъм(меко казано) насочен към Валерия не ви пречеха. 😁
Илит, подобно е моето признание, но с обратни адресанти.
Явно наистина живеем в различни реалности, щом във Вашата е нагло да си качиш краката върху мъжа, при положение, че той ти е дал "зелена светлина" с думите "кажи ми ТИ какво искаш". .. Някой правеше обзор на старите серии - върнете този разговор, защото Евгени точно това каза на нейния въпрос дали знае какво искат жените. Иначе не е нагло за Вас да отидеш неканен на среща, на която другите са поканени изрично и поименно, "мило" да кажеш "Всяка жаба да си знае гьола"(нищо, че тя скочи в чуждия гьол, образно казано, в конкретния случай), да седнеш в скута на мъжа и да го целуваш докато другите висят отстрани. Хич не е нагло. А да, хулиганско беше определено! Много мило....
Колкото до "чаршафите" - за последните две серии има доста материал да се пишат чаршафи за Валерия, но не ги видях в темата. За сметка на това,  отново сме на тема ц*ците на Елена, само и само да вървят обидите.

# 67
Значи. 😄

Първо се почва по интелигентния начин.
Аз харесвам тази, ти - онази, всеки има право на мнение, акцентира се върху сходствата или неутрални територии като рокли, декор и тн.

В някакъв момент (подобно на изолацията в харема), дразнещите черти се набиват все повече, толерантността към тях, обратнопропорционално, намалява. Все още обаче е възможна дискусия и за да се убеди отсрещната страна в тезата, се ползват реални, обективни случки и черти за доказателства.

Ако това не е достатъчно убедително, в разговора започват да се включват нерелевантни, но все още фактологично точни ситуации и черти на характера.

Следваща стъпка е да започнат абстрактно да се хиперболизират реакциите, да се вадят от контекста и, поставени в друга среда, да се извеждат изводи, удобни за представящия тезата. Ей тук креативността е в пика си 😄

Когато и това не помогне, се започва с лични примери и (намек за) нападки на лично ниво тип ‘щом защитаваш/харесваш това, значи си такъв’.

Последна стъпка е ‘щом не мога да те убедя, че моето е по-добро/правилно, ще ти покажа твоето колко не е’ и тук вече нещата стават грозни и неприятни за четене.

Като цяло, човешката психика е устроена така, че да намира сходства със себе си в заобикалящата я среда - и положителни, и отрицателни. В опита си да валидизира едното и да оправдае другото, се стига до все по-дълбоки дискусии и в един момент действително е въпрос на лична проекция и личен житейски опит докъде ще се докарат нещата. Затова и понякога се казва (най-вече по отношение на хейта) -  ‘това, което говориш за другия, е отражение на твоя личен вътрешен свят’.

С две думи - валидизиране, проекции и себеутвърждаване. Цял психологически профил може да си съставиш наблюдавайки екрана и тези, които пишат пред него. Много е интересно, затова харесвам такъв тип предавания и такива форуми.

Пък аз си признавам, че Валерия ми е още по-неприятна заради фенките ѝ и настървеността, с която я защитават и същевременно вадят от 10 кладенеца вода да намират недостатъци в Елена.

Опитвам се да се анализирам защо така, сигурно някой с опит в психологията е изследвал и този феномен. 😄

# 68
Скрит текст:
Добро утро, благодаря за новата тема! 🌸 🌸 🌸
Гласувах за срещата с Елена.

СлаБе, аз забелязвам същото - всяко оплюване на Елена е свързано с възхвала на Валерия.
След всеки пост с хубави думи за Елена, веднага се пуска отговор с обиди от няколкото върли фенки на Валерия. Сякаш по задължение - хубаво мнение за Елена - веднага се бълва отрова. Защо не отвърнете с положителен пост за Валерия? Аз имам чувството, че не е толкова важно да се напише нещо хубаво за любимката отколкото да се повтарят отново и отново всички обиди за необичаната.

Аз лично не виждам някакви любовни чувства между Евгени и която и да е, но да спечели Валерия, означава да спечели наглостта. Да спечели Елена, означава да спечели справедливостта.

Аз затова вече спрях да пиша тук.
Чаршафите на фенките на Валерия вече ги скролвам. Толкова негативизъм има в тях, че не се търпи.
Имаше един много приятен момент, в който се пишеха положителни неща за участнички, които по принцип не харесваме. Много ми се ще това да е тонът в тази тема.

Не само писането, но и четенето е трудно - повтарящи се до безкрай негативни коментари.

По анкетата - харесвам и в действителността срещи, на които се води диалог и научаваш нещо за хората.
И Валерия хареса срещата, когато бяха тримата. Дори и с отговори на въпроси, тя усети колко много разбра от Евгени. Това възбуди любопитството й към него. Така я видях аз тази среща

# 69
  • Leeds, UK
На Евгени ще му е много лесно с Елена в един съвместен живот. Хич няма и да се напъва за каквото и да е,  тя сама ще му предлага всичко на тепсия - идеи, думи, ухажване, поддържане на искрицата, а  пък като му писне от дудненето й, отива да свири 10 часа на пианото и готово. Жена-мечта!

# 70
Почвам да не харесвам анкетите. Гласува едно мълчаливо мнозинство и после страници и страници обяснения как тези гласували не ги разбират нещата от живота. Dreamer, може би трябва да пуснеш анкета кого харесва най- много ергенът, че да се измести фокусът от Елена, досадно става.

# 71

Като цяло, човешката психика е устроена така, че да намира сходства със себе си в заобикалящата я среда - и положителни, и отрицателни. В опита си да валидизира едното и да оправдае другото, се стига до все по-дълбоки дискусии и в един момент действително е въпрос на лична проекция и личен житейски опит докъде ще се докарат нещата. Затова и понякога се казва (най-вече по отношение на хейта) -  ‘това, което говориш за другия, е отражение на твоя личен вътрешен свят’.

С две думи - валидизиране, проекции и себеутвърждаване. Цял психологически профил може да си съставиш наблюдавайки екрана и тези, които пишат пред него. Много е интересно, затова харесвам такъв тип предавания и такива форуми.

Готин пост Grinning Мога да добавя още по темата, но нямам време да дълбая в момента. Не точно във връзка с поста обаче се присетих за една много хубава поговорка - "Don't throw stones if you live in a glass box" Grinning

# 72
Фенките на Валерия зорлем ще ме прехвърлите в лагера на Елена. Анкетата е коя среща ви хареса, а не защо не ви хареса срещата на Елена. За добрите неща същата работа. Казах добри неща за Валерия и Елена и след мен веднага една се включи да обяснява, че то за Елена не било тъй, както съм го казала. Каже се нещо за Валерия и следващия пост веднага - ама пък Елена еди-как си!

# 73
Lemon Verbena, мен също като Spiritlight почти зорлем ме карат за защитавам Лена, защото това което се изсипва върху нея от феновете Валерини, освен преекспонирано, е безкрайно грозно.

Не знам дали си задавате въпроса защо много хора спряха да пишат.
Не, не е защото феновете Валерини са ги убедили в тезите си и са се засрамили какви глупости са писали.
Анкетите са хубаво нещо, доказващи го на база гласове, а не брой постове и думи в тях. Някои хора не пишат, защото стана неприятно за четене, какво остава за писане.
Ако искате, сезирайте ЦИК да касират анкетите и гласувалите срещу Валя да бъдат обявени за хора с проблеми, съответно техните гласове да бъдат сметнати за невалидни.
Няма проблем! Това пак няма да промени мнението им.

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 11:31 от geri1919

# 74
Понеже много се изтъкват гърдите на Елена, явно в темата няма нудисти.
Това, което тя направи, ако е нудистка, е много естествено и може изобщо да няма сексуален контекст, въпреки целуването и натискането после.
Но това хора, които не са нудисти и голотата е табу за тях, може би трудно биха го разбрали.
Скрит текст:
Имах едно бивше гадже и като ходихме на нудистки плаж, правеше следното. Нудисткия плаж не беше никога така претъпкан като другия. Имаше хора, които като видят отдалече рехаво намятани хавлии и се засилваха насам, особено на плажове като Приморско, на които в пик сезона няма къде да легнеш.  Обаче като приближаваха - изненада! Стоп, шок и ужас! Лицата им сменяха три бои и пет изражения. Обръщаха се и бегом обратно. И моя приятел им викаше: "Не бягайте, никой няма да ви открадне генит@лиите." и други подобни. Бяхме млади и такива неща ни бяха забавни.
Та за това се сетих покрай обсъждането на събличането на Елена на плажа. Wink
Извинете отдаването на спомени, явно остарявам. Blush

Общи условия

Активация на акаунт