Испания

• 41 027
  • 680
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Благодаря ви за отговорите.Успокоихте ме доста:)

# 616
  • Ispania
Това е защото осталите са доста евтини ( за времето в което са там) и са ученически екскурзии.
Моите малките(и двамата), също са ходили на такива екскурзии, и фиестата е безкрайна.
А какво странно има че ще спят по 6🤔 в една стая? Това са ученически екскурзии, още големия ми син (преди 15-20 години ), като ходеше на подобни екскурзии , си спяха така също .
Не отиват на почивка , а на място където ще “работят в екип”.
Не зная каква е “доста добрата сума” която сте платили, но за hostal , какво може да се очаква ?
Ако децата са в 4,5 звезден хотел , разбирам притесненията , но за hostal?
Ако сте толкова притеснена , да не ходи детето , но просто ще я изолирате от групата/децата.
Съвсем нормално е да носят “чершафи/спални чували” и да спят повече деца в една стая…

Това за ехографа не го разбрах 🤔? Бил е в Бърза Помощ със спешен проблем и са отказали преглед ?

# 617
Това с чувалите е супер удобно, тук навсякъде си ходят с тях - по пижама партита, рождени дни, екскурзии, не ги мислиш. Айде няма нужда да чаршафосвам всеки път като идва някой на гости с преспиване.

# 618
  • някъде под слънцето...
По въпроса с чувалите само веснъж в примария, за пижаюено парти винаги.
Училището в което беше дъщеря ми  в общи линии предпочитаха международни дестинации и винаги са били по 4 деца в хотел, при интеркамбио по две  деца в къща.Единствената еккурзия в Испания след примария беше ски училище в Каталуня, също 4 човека в стая.
 Имаше и един фал при първата елскурзия в Париж, се оказа, че учителката не е ппдбрала добре стаите , защото децата бяха нечетен брой и едно дете, трябвало да спи в стаята на учителките. За да не ги притеснява търсеха доброволец който да спи на пода.Съответно никой от родителите, които бяхме платили по 750 еврео не прояви интерес  към офертата, детето му да спи на пода за да не притеснява учителките. Наложи се намеса на директора и учителката покри разхода за кама суплетория в една от стаите.

По въпроса с ехографа, ако са Ви дали час за другата седмица , направо си е печеливш билет от лотарията.
Ако не е спешно, нещата се случват бавно и мудно.

Точно за това много работодатели включват безплатни здравни застраховки , като социална придобовка .

# 619
Ако ми дават час в рамките на месец, направо си го броя за бързо. Във вторник ходих за час за личната,дадоха ми за 6 май.Ако ме прати на специалист не ми се мисли колко ще чакам. Но не ми е нещо супер спешно,в краен случай на платено.

# 620
Ако ми дават час в рамките на месец, направо си го броя за бързо. Във вторник ходих за час за личната,дадоха ми за 6 май.Ако ме прати на специалист не ми се мисли колко ще чакам. Но не ми е нещо супер спешно,в краен случай на платено.
Час за ЛЛ за след 10 дни чак? Аз винаги успявам да запазя през GVASalut за след 2 дни най-късно, понякога има часове и за на следващия ден. А даже имам подозрения, че сме в един и същи град.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 15:34 от Rose Madder

# 621
  • някъде под слънцето...
Зависи от преценката на лекаря. Преди две седмици бях в болничен и отивам  при личната за ревисион.Продължи ми болничния и ме изпати  на регистратурата, за да ми дадат час по спешност за радиография , последвана от час за спецуалист.
Предложиха ми час за след 10 мин , но нямаше да мога да стигна до болницата Радиографията  беше след половин час, колкото да успея да се  придвижа ,  а часа за специалист , за  следващия ден. Направо нях изумена , защото седмица преди това на дъщеря ми и бяха  дали час за радиография след година, защото до тогава. всичко било заето.Явно личният и лекар е преценил , че не е спешно

# 622
През GvaSalut след Нова година не мога да си взема час,не знам защо. Влизам,но не ми се отварят часовете и ме препраща към здравния център. И с на децата картите е така.

# 623
За спешните неща действат доста добре, но за хронични и неспешни неща чакането си го бива. И мен личната ме прати на ендокринолог, да видим колко време ще мине, докато ми се обадят. Получих смс, че скоро ще ми дадат час (уж). Grinning
Но за преглед при ендо и на частно поне в Кирон в Севиля имаше листа на чакащи 3 месеца, тъй че ...
И да, ехографията я правят отделно и се записва отделен час, какъвто и тип ехография да е. И при частното здравеопазване е така.

# 624
През GvaSalut след Нова година не мога да си взема час,не знам защо. Влизам,но не ми се отварят часовете и ме препраща към здравния център. И с на децата картите е така.
Това е много странно, опитай да преинсталираш апликацията и да въведеш данните наново, защото при мен си работи нормално, записвам часове и за мен и за децата от там.

# 625
  • Мадрид / София
Gva Dalut е само за област Валенсия.

# 626
E, да, с това t накрая няма много варианти - Валенсия или Каталуния, няма как да е за Мадрид. Simple Smile Но в случая, и двете сме в comunidad valenciana, затова го обсъждам.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 12:21 от Rose Madder

# 627
  • Мадрид / София
E, да, с това t накрая няма много варианти - Валенсия или Каталуния, няма как да е за Мадрид. Simple Smile Но в случая, и двете сме в comunidad valenciana, затова го обсъждам.
Аз мислех, че е изобщо за цялата територия на Испания, но не било така.

# 628
  • София
Привет, споделих просто, защото за мен това е ново -със спалните чували. Но се сдобихме с такъв вече, така че всичко е точно. Иначе от училището пратиха съобщение, че трябва чувал. КУпихме. 2 часа по-късно пуснаха ново, че който няма ще му осигурят:)))
Друго ми е чоглаво на мен- че отиват без телефони. Това е супер, защото ще имат 3 дневен детокс от екрани, ама аз нали съм си притеснителна и ми се искаше да чуя дребната как е, че  и тя се притесни като разбра, че няма да се чуем преси заспиване.Но пък и учителката се инати, че не можело да звъня просто да я чуя, защото имало 5о деца и какво щяло да стане ако всеки родител звъни. Това ми е ясно- но 1. повечето деца са свикнали с този начин на ходене на екскурзия и 2. са си испанци и се чувстват по-свободно. Не ме нападайте сега, мисля че е нормална майчина реакция. Благодаря за разбирането. Свиквам все още с испанската реалност.
А относно прегледа и ехографа ситуацията е следната- имаме записан час за ендокринолог. В Бг като отидеш на ендо те преглеждат и на ехограф /в 95% от случаите, особено когато имаш и кофти Щитовидни хормони/. Тук се оказа, че за ехограф ти трябва нов час т.е да идваш 2ри път и при друг доктор. / Ако знаех, че е така щях да запиша час за същият ден поне да не се разкарваме 2 пъти/. Пак обяснявам, че ММ не беше добре и си му личеше по лицето. И това е с частна застраховка. Държавната не я ползваме засега.
Та пак-споделих просто, че още свиквам с испанската действителност. Това лошо ли е:)?

# 629
  • Spain
Честит ни ток и интернеееет 😝😝😝
Bunnie аз съм живяла явно в друга България ,но  и там си ходихме често по хижи , спали сме в туристически спални с по 20 легла , като малки ходехме на лагери и екскурзионни летувания - най - малко по 7 човека в стая , ееех младост 😃...изобщо не ме учудва - а тук в хостел (което си е като тур.  спалните в Бг) често чаршафите са допълнителна услуга - тоест се заплащат - искаш плащаш , не искаш - спиш на дюшек огънат с наелон .Единствено ме учудва че малки деца ще спят в хостел - всъщност никъде не си казала на колко сте години 😃- в някои хостели не пускат малки деца.
аз мисля че здравната им система не е добра , но пък се стараят ...1 € не съм платила допълнително никъде и винаги са били внимателни и изпълнителни . Никога не са ни отказвали в болницата - мисля че просто редът е такъв - първо ендокрина , после явно той ти дава волантето за еко-то , възможно е просто да не познават вашия случай и да не са били наясно как да реагират , когато вече знаят ще реагират адекватно

Общи условия

Активация на акаунт