Или се променяш, или късаме

• 7 327
  • 121
  •   1
Отговори
# 60
Не се сещаш къде си сбъркала и ти се цупят, а после им минава?
Явно няма как да си сбъркала - ок, но това се случва веднъж, два пъти, три.
После започват да те избягват. Хората не се "цупят" . Според мен просто започват да се отдръпват от човек, чието поведение не ок за тях и се замислят дали поведението не е както трябва (случват се недоразумения) или човека.
Ако се получат натрупвания или просто е неприятно, но постепенните отдръпвания много по-лесно стават постоянни.
И не, не е инфантилно, а характерно за хората.
Не всеки иска да знае кой е крив и кой прав. Просто като усетим, че няма смисъл не искаме да се обясняваме, а да приключим без конфликти.

# 61
Независима и силна жена от една страна и от друга приемане на ултиматум е оксиморон. Ако една жена е независима и силна, то тя не би приела ултиматум под каквато и да било форма. Така че, с неговите камъни по неговата глава - обясняваш му, че си независима и силна и не му приемаш офертата. Аман от комплексари!

# 62
При мен обаче става въпрос за хора, които не се отдръпват, а просто спират да се цупят и взаимоотношенията ни продължават по същия начин. Не се е случвало често и винаги е било с конкретни хора, които имат навика да се сърдят за глупости - не само на мен, а изобщо.

Не се сещаш къде си сбъркала и ти се цупят, а после им минава?
Явно няма как да си сбъркала - ок, но това се случва веднъж, два пъти, три.
После започват да те избягват. Хората не се "цупят" . Според мен просто започват да се отдръпват от човек, чието поведение не ок за тях и се замислят дали поведението не е както трябва (случват се недоразумения) или човека.
Ако се получат натрупвания или просто е неприятно, но постепенните отдръпвания много по-лесно стават постоянни.
И не, не е инфантилно, а характерно за хората.
Не всеки иска да знае кой е крив и кой прав. Просто като усетим, че няма смисъл не искаме да се обясняваме, а да приключим без конфликти.

# 63
Не бързай.
Маловажното за теб може да е важно за тях.

# 64
Темерутското държание и мълчаливо цупене не е нищо важно, а елементарна липса на умение за диалог и изразяване на емоциите.
Подобни инфантилщини са важни само за дете до 11 години, опитващо да "накаже" мама си или тата си, вменявайки им чувство за вина за неговото състояние. Агххх, колко съм обиден / а и наранен / а. Игнор и как бързо им минава.

# 65
Мразя да ми мълчат и да се цупят, но повече мразя ултиматоми. Значииии, тук мъжа не харесва цупене, жената ултиматоми... ами всеки да си вземе собствения урок и да продължава нататък.

# 66
Цупене, инфантилно държание, неумение за изразяване - много думи. А всъщност просто не искат да говорят с вас, защото нещо в поведението не е ок
Но е по-лесно да омаловажим другия, да умалим личността му до дете - много стар психологически трик (хайде не плачи, ти нали не си бебе)

# 67
Като не иска да говори с другия, за какво са заедно? Като ще мълчи и ще се цупи - пътя и у тях! Само дето той е в грешка, че с ултиматуми ще промени нещата. В случая никакви уговорки, просто дръпва шалтера и това е.

# 68
Човекът се е опитал да не накара да се промениш и да се превърнеш в по-добра версия на себе си, като работиш над проблемите си с психолог. С примера за най-добрия му приятел си го затапила, че има мъже, които ще те търпят такава, каквато си. Ами тогава събирай си нещата и си търси такъв мъж, не виждам какъв е проблемът. И на повечето нормални жени, а не манипулаторки, които постигат това което искат без сръдни и цупни, никак няма да им е приятно, ако половинките им се оплакват наляво и надясно, че едва ги траят.

# 69
Цупене, инфантилно държание, неумение за изразяване - много думи. А всъщност просто не искат да говорят с вас, защото нещо в поведението не е ок
Но е по-лесно да омаловажим другия, да умалим личността му до дете - много стар психологически трик (хайде не плачи, ти нали не си бебе)

А защо седиш и се цупиш, вместо просто да си събереш парцалките и да се разкараш, след като е толкова невъзможно и ненужно да си кажеш какъв ти е проблема?

# 70
Сърдитко Петко празна му торбичката.

# 71
Често т.нар.цупене е следствие на дългогодишно говорене преди това.
И промяна няма. Мълчиш от умора и досада. Но това на доста по-късен етап.
В случая, при млада двойка е инфантилно. И не вещае нищо добро. И двамата са трудни, най-добре да си хващат пътя.

# 72
Прочетох само първа страница, сигурно повтарям някого.
Значи, ти си нерешителна, обаче се цупиш и правиш фасони на чуждите решения. Ми не, проблемът не е, че си слаба и зависима; проблемът е, че си лигла и си го изкарваш на другите.
Ултиматумът си е съвсем резонен, обаче според мен е излишен. Аз на такива лигавщини директно им бия шута и да се оправят, не си губя времето с ултиматуми.

# 73
  • Бургас
Аз на негово място и ултиматум нямаше да поставям. Просто щях да скъсам.
Но човека можеше да помълчи, сърдит 3 седмици и после да каже  “ултиматома” нали? Бил е достатъчно прям да каже какво и защо. Не е редно да наказваш (дори и с цупене), без да си казал защо. Четци за мисли все още не са измислени.
Тъй като става дума за гаджета, ми се струва, че той ще скъса съвсем скоро. Или чака теб да го направиш.  

“Или спираш с тия драми или късаме” не го виждам като нищо повече от неговото несъгласие да живее по определен начин.
Той има право да не е съгласен, има право и да го каже.

Ако ти е ОК да си каквато си, просто се разделете. Вероятно друг човек не би му пречило твоето Аз.

Без оглед на връзката с точно тоз младеж, моят съвет е да работиш със себе си и да опиташ да влизаш в дискусия, ако ще и в спор, но не и да се цупиш и да мълчиш. С времето ще видиш, че в една връзка има много проблеми и трябва много говорене. Не цупене, а разговори. Малко хора биха стояли във връзка с постоянни мълчаливи наказания, а на теб с времето ще започне да ти тежи.

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 19:18 от MeMyselfI

# 74
Млади и зелени. Simple Smile
Тя си мисли, че с цупене и тропане с краче ще постигне нещо (може, ама номерът минава само при мама и тати), той пък си въобразява, че с ултиматуми може да я промени. Като че ли е възможно изобщо да я промени.
Дечица. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт