ОКТОМВРИйче мъничко в коремчето расте, очакваме пола да се разбере 💓👶💙"

• 50 217
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Аз незнам кой казва, че цеденето е вредно. В болницата така ми се напълниха гърдите с мляко и ужасно много ме боляха, говоря за такава болка, че операцията изобщо не я забелязвах. Имайте предвид, че бебето в началото едвам, едвам засуква и то толкова малко кърма, а след  това гърдите реагират веднага, като започват да текът и ако тази кърма не бъде изцедена ще се превърне в болезнени буци. Стомахчетата на бебетата са малки и в началото им стигат по малко от 30мл. мляко. Относно гърдите, при положение че се подуят и започнат да ви болят в никакъв случай не ги оставяйте неизцедени. Забравете ръчните помпи, аз в болницата се мъчех с такава, казвам ви положението ми стана много зле, не можех да ги докосна от болка и накрая говорих с началника на болницата да ме пуснат ден по рано. В къщи мъжът ми веднага ми взе автоматична помпа и взех че се оправих. Чесно не мога да повярвам, че някой би съветвал за вреда от цеденето, това само потвърждава неграмотност в това отношение. Случаят ми е съвсем пресен, от юли миналото лято. Сега октомври ще съм подготвена от до. Аз ще си раждам в Окръжна Варна-гарантирано добри екипи и получаваш информация за бебето 2-3 пъти на ден.
Според мен друг вид цедене се има предвид. Примерно да се цедиш всеки път, след като детето е яло , което ако няма такава нужда е вредно и може да доведе до хиперлактация и много проблеми. Аз съм се цедила само при болезнени, препълнени гърди, защото детето примерно е спало много дълго и няма как да изсуче всичко после. Цедих се с ръчна помпа и не ми е било проблем защото не съм я ползвала много пъти. Носех си я в болницата, но там не ми е била необходима.
Дадоха ми бебето на сутринта след раждането да я накърмя и от тогава все си я кърмех, помпа там не ми е трябвала. Отказаха да ми я дадат вечерта, защото раждането беше тежко, да мога да си почина. Но аз родих късно и не сме били разделени толкова дълго.
Към трети, четвърти месец направих запушване и само цеденето на ръка ме оправи, нищо друго. Но ако знаех как ще протече при нас кърменето щях да си нося силиконови зърна още в болницата, защото зърната ми се разраниха доста и после една седмица изпитвах дискомфорт, докато се оправят. Сега ще си нося живот и здраве със сигурност едни в болницата, за всеки случай. И сега се чудя имам ли нужда от електрическа помпа или да си карам с ръчната, имайки предвид колко съм я ползвала. Поне гледам има доста бюджетни варианти вече електрически помпи което е хубаво.

# 631
[video][/video]
Най-вероятно за цеденето аз не съм разбрала. Много хубава идея напред във времето да обсъдим ще бъде полезно спорен мен за много хора. Ще запна да чета и аз блога, а от групата малко ме е страх хаха само лоши неща съм чувала от приятелки, ама то не бива така човек да си прави изводи, наистина ми е тъмна индия кърменето, но ще се запознаем Simple Smile Вили ти с кой ще раждаш Славчев, Нешев..? Ние се чудихме между двете болници и по принвип следящата ни каза да изберем в 32 седмица за да имаме ясна представа дали има проблем с мен или с бебето. Каза ни ако има проблем с майката окръжна, ако с бебето АГ. Обаче на мен ми се иска по-рано да се запозная с израждащия не зная да съм по-спокойна като ми е за първи път. Иначе познаваме Славчев имам операция при нега ама мизерията в Окръжна ми идва в повече, не че зная как е в Аг ама за това ще опитам да ида и да видя на място. Благодаря за съветите момиче, супер сте.

# 632
Моите и двете секцио бяха при др. Папазов, но и Славчев и Нешев са Ок. Ами незнам кога си виждала последно окръжна, но след ремонта е много добре, а и аз си бях във Вип стая, останах много доволна, смятам пак така. Не съм виждала АГ, на брат ми жена му роди там и каза, че е страшна мизерия особено баните, така, че по възможност огледай помещенията.

# 633
  • Варна
Аз също не знам защо се говори да не се изцежда. Аз раждах в АГ Варна секцио и ако чаках до третия ден , Като ми я дадат да я сложа да суче гърдите ми определено щяха да станат на камък, както при момичетата от съседните стая.
Предварително се подготвих с Хедра и така всичко гадно с кърменето , което ми се случи бях подготвена и не се отказах въпреки трудностите.
Отново бих избрала АГ, заради специалистите . Влизам с ясното съзнание, че не отивам на хотел, а съм в държавна болница и то за 5 дни и за мен са важни грижите за детето и разбира се за мен.
Лежала съм и в Майчин дом Варна и в Надежда в София и въпреки хотелската обстановка смятам други неща за важни в този момент.

# 634
Я дайте линк за тази група за кърменето или където има полезна информация. Аз след като родих чак вдигнах температура, сложиха ме да се изцедя на една помпа и всичко отмина, та мисля да си нося помпа.

# 635
На главната страница съм сложила линкове, ама май никой не ги гледа 😃 ..Ето:
Кърменето с Хедра: https://xedra.wordpress.com/articles/bf/

# 636
За кърменето всичко е индивидуално. Както казах, родих оперативно, но на следващия ден взех бебето при мен и го слагах постоянно на гърда, включително през нощта. В първите дни няма как да потече мляко. Гърдите се пълнят с лимфа и кръв и затова болят. Писах вече, че студени компреси облекчават болката. Първоначално има коластра, която е изключително полезна и достатъчна на бебето, защото коремчетата им са много мънички - като костилка на черешка. Колкото по-често се слага бебето на гърда, толкова ще се саморегулира впоследствие кърмата. В началото бебенцата спинкат доста и е хубаво да се слагат на 2-2,30ч. на гърда. Имайте предвид, че кърмата се усвоява в пъти по-бързо от АМ. Цедене е необходимо, в случай, че се налага. Аз съм се цедила два пъти на ръка и един път с помпа, като това с помпата беше напълно излишно. Никога не са ме боляло гърдите, с изключение на първите дни, не съм имала запушвани. Пак казвам, че е строго индивидуално. Всичко зависи от организма на мама и колко често бебето суче.
Темата наистина е доста обширна. Този сайт е доста полезен, там са публикувани телефонни номера на консултанти по кърмене.
http://www.podkrepazakarmene.com/

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 10:36 от Pischi

# 637
Здравейте, аз да ви споделя за леката злополука от снощи. Изкъпах мъника и го сложих на леглото/ваничката му е в спалнята ни/ и се обърнах да му взема боди от шкафа, като го видях че се завъртя отведнъж да отива към края на леглото, се затичах и в същия момент се хлъзнах и паднах до ръба на леглото,  който направо ми ожули дясната гърда и паднах настрани 🥺 Добре че опазих корема, сега съм с охлузено коляно и синина на гърдата. Обаче корема ми така се стегна, явно от уплахата, по късно си осетих бечето да си мърда както обикновено и малко се успокоих.

# 638
Хубаво, че си паднала на една страна 🥺 Трябва да внимаваме повече вече, че сме и малко тромави 😃 Скоро да се оправиш Вили 🤗

# 639
  • Варна
Ох аз тази седмици паднах по стълбите назад 😀 обаче въобще не се стреснах, а се ядосах че си излях и кафето , а се бях наточила по път за работа в колата да го пия 😂 Нищо ми няма само натъртено дупе и нещо май на ръката, но дните ми бяха толкова динамични, че въобще не отразих. Казах си , че изкарах късмет и паднах някак леко и толкоз. Иначе и преди седмици изкарах 2 часа из спешни кабинети да махат скъсан кърлеж от детето и там ми беше повече уплахата и напрежението.
От няколко дни вече съм 22 гс, което май си е 6ти месец , утре вече излизам в болничен и въобщееее ще го карам айляк, а днес открихме сезона и направихме едни плаж за 2 часа. Корема на сянка , краката на слънце. И все пак трудно се понаместих на неудобния пясък.
Ще мисля за лятото плажове във Варна или на близо с близко паркиране и с WC, защото зора все го има. Ще се мокря само до колената и ще се мокра с ръце нагоре.
Дано продължавам така да се чувстам добре!

# 640
Мамчета, някоя с болки в кръста? По принцип от известно време вечер като легна и ме боли, едва ставам сутрин, но днес си ме боли и след като се пораздвижих. С предишната бременност бях като магаре, сега тези болки от къде се взеха Cry

# 641
Мамчета, някоя с болки в кръста? По принцип от известно време вечер като легна и ме боли, едва ставам сутрин, но днес си ме боли и след като се пораздвижих. С предишната бременност бях като магаре, сега тези болки от къде се взеха Cry

Аз съм с болки в кръста. Ако се разходя и за 30 минути после ми е много гадно и ме боли, но пък няма как да лежа 24/7. Вече явно коремчетата си натежават просто. Аз всяка вечер карам мъжа да ми прави масаж като си легнем и ме отпуска.

# 642
И аз съм така отдавна, а вечер имам чувство че кръстът ще ми се счупи 😊. Ужансна работа, но си е така, бебчетата натежават, сбутват всичко, а на нас ни се налага да търпим. Абе аз се сетих, че тия топки /спортните/, на които може да сядаме и да правим леки упражнения помагали за правилна стойка и болки в кръста 🤔. Май ще взема да пробвам, ако не помогне децата ще и се радват 😆

# 643
На мен със спането ми е много трудно, цяла нощ се въртя и не намирам правилна позиция, а на сутринта съм дроб, качвам по 1 кг за няма и седмица, но пък дечицата си отговарят на седмицата като тегло. На последната фетална едното беше с главата надолу, а на другото главата е под гърдите ми ❤️Трябва да избутаме някак до края..

# 644
И аз съм с болки в кръста от 3ти месец още. Напоследък много трудно спя, всякак ми е неудобно, въртя се и на сутринта съм много схваната. Дълго не мога да вървя отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт