ОКТОМВРИйче мъничко в коремчето расте, очакваме пола да се разбере 💓👶💙"

• 50 329
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
Добре дошла Сиси, аз не съм, но съм чела, че някои момичета са пили, понеже бебетата им са били с ниско тегло за седмицата.
Ппц няма нищо противопоказно да се пият, ако не приемаш храна богата на протеини.Погледни в нета, има си даже пренатални 😊

# 526
Здравейте, усещате ли си мъничетата вече? Аз от скоро ги усещам, много е необикновено чувството. Понеже съм с две, и едното е много по-бурно от другото. Усещам само в ляво и много рядко от дясно.

# 527
Да, вече всеки ден и то особено нощем, много е активен тогава. Аз за друго се тревожа, в рамките на месец починаха двама човека от семейството ми, просто не мога да ви опиша какъв стрес е това за мен. Знам, че бебетата не са толкова крехки, колкото ние майките смятаме, но освен за загубите, не спирам да мисля и да се тревожа за него, в ужасен период съм. Така се надявах на едно спокойно време, в което да се насладя на това дългоочаквано човече, аз се скъсах от плач и мъка.

# 528
Паганне, с предната ми бременност разбрах в самото начало,че баща ми има рак и ще си отиде… Откъде намерих сили да продължа и бебето как се задържа…не знам,но е факт,че си изкарах безпроблемна бременност и родих здраво бебе напук на всичко,което ми се случи,то ми беше силата и избавлението🤷🏻♀ 3 месеца след като родих,баща ми почина,синът ми отново се яви сила и мотивация да не се срина. Това е животът-кръговрат,едни си отиват,други идват,желая ти сила и знай,че го правиш за едно малко човече

# 529
Паганне, и аз това исках да споделя, мотивирайки те за повече кураж - че понякога един трябва да отстъпи място на друг. ✨
И в нашето семейство бяхме белязани от загуби на близки последната половин година, като аз много изстрадах загубата на дядо ми, който си отиде внезапно декември. Януари трябваше да празнува рожден ден, а реално датата на рождения му ден е и началната дата на моята бременност. Имам и други такива примери, как се появя нов живот в обкръжението ми точно, когато друг е на своя финал…

Остават скъпите спомени за тях и мъдростта ни, че трябва да ценим всеки миг с всеки любим човек и да сме тук и сега в щастието си.

# 530
Здравейте, усещате ли си мъничетата вече? Аз от скоро ги усещам, много е необикновено чувството. Понеже съм с две, и едното е много по-бурно от другото. Усещам само в ляво и много рядко от дясно.
 Привет, аз също съм с близнаци 🙂в 18 г.с и 2 дни , ама не ги усещам още

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 07:00 от Дияна. Чаушева

# 531
Момичета, много малко се пише тук..Другите мами къде къде след нас, вече са с по две теми напред 😁
Как сте, някакви новини?
Кокосче пола им знаеш ли на бебоците ?
Аз вече нямам търпение да го разбера и да започна с пазаруването 😂

# 532
Правя междинно включване, че във вайбър групата непрекъснато изпускам вълната. Докато прочета някоя тема и реша да споделя мнение, се оказва, че под нея има 10 нови теми и актуална е само последната 😄

Онзи ден бях на преглед и малката е 365 гр., при 19+5 г.с. (върви със седмица напред, което не било проблем), всичко е наред с околоплодните води, шийката е 43 мм., и разни такива фактологии. 🌸

За пазаруване - ние сме купили единствено шапчица и едно гащеризонче и то - защото ходихме до Италия, да имаме нещо за нея от това пътуване. Избрала съм вече модел на количка (макар и само по снимки и отзиви) и тези дни ще идем да я видим и в магазин. Мисля за първите месеци да купим легло next-to-me, струва ми се супер решение, пък след това да инвестираме в нещо по-солидно. Може би ще търсим някакъв сгъваем вариант, че често пътуваме.

НО като цяло не разбирам тези масови пазарувания в 5-6 месец. Пазарът е презапълнен от стоки, промоции винаги ще има (за мен има три вълни на пазарни намаления - лятно (юли-август), черен петък и зимно (януари-февруари), когато може би прави смисъл да купиш нещо с цел да се запасиш. Не сме настроени още на тема да започнем да купуваме всичко по списък, най-малкото - и от суеверие. 🤷♀ Пък и стоката няма да свърши. 😊

Аз съм в дилема с този прословут магнезий - АГ ми е на мнение да не го започваме излишно рано, коментирахме, че получавам стягания на корема 2-3 пъти дневно - за по секунди-минута и за нея това е нормално. След като нямам крампи - предложи да задържим, че иначе трябва да се пие до финал. Има ли някоя мама, която в 21 г.с. още не го приема?

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 19:40 от Emay

# 533
Emay, аз съм със същите стягания и утре имам преглед.
Не съм била от месец да видя бебчето и ми се струва цяла вечност.
Но освен стяганията не съм имала други по-особени проблеми и не съм си искала допълнителен преглед.
Утре ще питам АГ дали иска да ми изпише нещо за тях, макар, че не ми се вярва ако му се стори нормално да ми назначи каквото и да е.
Иначе аз така самосиндикално не бих започнала прием. Но чета и за мами, които го започват без предписание.
Ако е нещо естествено не виждам защо да го подтискам.

Сигурно съм единствената, която още нищичко не е купила Disappointed
Нямам и списък дори.
В последно време сме доста заети, не толкова от суеверие, а и все ми се струва, че има време и юли-август ще започнем по-стабилно пазаруване.

# 534
Здравейте момичета, официално днес след втората ФМ се записва отбора на сините гащи с термин 10.10.

Емай аз съм в 21ва г.с. във трети месец генеколога при които ходех тогава ми каза да пия магнезий , защото много ме болеше самия таз и още едно друго лекарство. Каза че магнезий може да се пие до края на бременността, но аз тогава прецених че мога да изтърпя болката и отшумя за два дни и не го започнах. Сега АГ, който ме следи ми каза същото като на теб.

Ла фойе и аз още нищо не съм взимала, някакси ме е страх не знам и аз от какво. Също си казвам че има време , тръгнах да гледам списъци и много бързо се отказах. Предполагам всичко ще си дойде с времето

# 535
Мери, едното е момче, а за другото предполагат, че е момиче. Сега в петък съм на преглед и ще разбера със сигурност, предполагам.
Относно пазаруването, аз също бях против да пазарувам каквото и да било толкова рано, но в Лидл бяха пуснали преди няколко седмици много симпатични бебешки дрешки и взех едно комплектче поне за момчето, че за него знам със сигурност. Мислим повечето неща като креватчета, одеялца и т.н. да ги купим точно накрая.

# 536
За пазаруването имам впредвид-ремонтните дейности в стаята.
Искам да си харесам цвят боя, пердета, килимче такива неща.Не говоря за колички, кошари и прочие 😃 И аз смятам, че си е рано още и ще е към юли-август.
Добре, Кокосче-ще чакаме да добавим към главната страница 💙🩷 или 💙💙 😁

# 537
Emay,аз съм в 21+4 г.с,но до сега не съм взимала магнезий, от време на време,много рядко получавам някое друго стягане,но не се шашкам. Все пак ,вече 6ти месец почти, е нормално да има тук таме някоя подготвителна контракция,щом не е придружена от болка,не мисля че е проблем.

# 538
Аз също имам леки контракции и по лекарско предписание от седмица вземам 2 пъти по един магнерот. Нито списък имам, нито съм пазарувала, с целия този стрес покрай мен ще го отложа за по-нататък, когато ситуацията малко се успокои.
Някой има ли мнение за стволовите клетки, според вас струва ли си тази услуга?

# 539
Пазаруване август дано да е по-спокойно. Тъкмо хората да са па почивки Grinning

На мен последно време нещо ми изчезна апетитът. Хапвах си добре преди седмица, а сега изобщо нищо не ми се яде и всичко ми е безразлично. Гледам да си ям редовно де, но никакво желание.
Хванах и някаква настинка. Останах си в къщи 4 дена и криво-ляво се закрепих с чайчета и ментови бонбони за гърло. Хрема ще влача още.
Отдавам липсата на апетит на това.

Бабчето е доста активно на моменти, но четох, че спинкат по 20 часа Grinning И вече не се шашкам като не го усетя повече време.
Обаче започна да ми става доста кофти стоенето на бюро по цял ден.
Някак бебето слиза много ниско и усещам движенията по неприятен начин, имам чувството, че ме рита в шийката ли не знам. Чак болезнено не е, но не е и особено приятно.
И го ръчкам по малко да се измества нанякъде.

Общи условия

Активация на акаунт