ОКТОМВРИйче мъничко в коремчето расте, очакваме пола да се разбере 💓👶💙"

• 50 324
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Мен ме рита също долу,защото е седалищно,преди ми беше странно,ама вече свикнах😃

# 541
Аз по темата със стволовите клетки не съм мислила още, не знам дали тук или във вайбър се коментираше малко по-усърдно, но нямам готовност за лична позиция, освен, че разбрах, че най-сигурният изпълнител e Future Health.

По отношение на работата на бюро - и аз не мога да преценя докога ще изкарам, а ми се иска да предупредя поне месец преди планираното отсъствие работодателя. Столът в офиса ми е твърд като седалка и последните 2 седмици вечер като си тръгвам, коремът ми е твърд и голям и в метрото едвам изтърпявам прибирането вкъщи и в нас продължава дискомфорта до късно вечерта. Уикендите като че ли е по-нормално, като мога да сменям позите и да лягам отвреме на време. Бебка при последните прегледи все е с главата надолу, което ми се струва странно за толкова ранни седмици и се чудя дали и седежът не допринася. Първата бременност е голяма въпросителна, като не знаеш какво те чака утре 😄

Аз също (вече 4 седмица) съм с ужасна течна хрема и ако спра капките за нос (които са без ксилометазолин и вероятно заради това не могат още да ме излекуват) - се превръща във влажна кашлица и нощем и сутрин е неприятно. Пробвах и с Биозин мама, коризалия и Стодал, но явно за възрастен човек конвенционалната медицина си е най-ефективна.

# 542
Момичета, ако не ви е комфортно на работното място, няма защо да се мъчите. Имате право на болничен от 3-ти месец и никой не може да ви каже нищо, ако излезете. Аз например вече излязох и се чувствам много по-добре, защото на работното място съм постоянно седнала и е задушно, а за бебето тези неща не са добре. Трябва да се правят разходки и да се диша свеж въздух, все пак ако на нас не ни е комфортно, на тях също не им е.

# 543
Да пиша и тук, че някои мами не са във групата във Вайбър. Днес бях на втора ФМ. Всичко е наред с органите, няма нищо притеснително. Бях получила стягания преди прегледа и като легнах лекарката ми каза, че корема ми е малко твърд. На силна терапия съм - Диаспорал, Но - шпа и ми обясни, че контракции могат да се получат и от обезводняване, такаче сега нон-стоп пиене на течности и най - вече на вода. Бебка е 354гр. вече. Точно в 21 седмица съм, но бебето върви с два дни назад. Придобила си е човешки образ. На някои снимки прилича на мен,на други на мъжа😆 Шийката ми я измери вагинално - 41мм. Следващата и последна ФМ ми казаха края на юли.🌸

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 17:22 от PaolaIvanova

# 544
Emay, аз съм със същите стягания и утре имам преглед.
Не съм била от месец да видя бебчето и ми се струва цяла вечност.
Но освен стяганията не съм имала други по-особени проблеми и не съм си искала допълнителен преглед.
Утре ще питам АГ дали иска да ми изпише нещо за тях, макар, че не ми се вярва ако му се стори нормално да ми назначи каквото и да е.
Иначе аз така самосиндикално не бих започнала прием. Но чета и за мами, които го започват без предписание.
Ако е нещо естествено не виждам защо да го подтискам.

Сигурно съм единствената, която още нищичко не е купила Disappointed
Нямам и списък дори.
В последно време сме доста заети, не толкова от суеверие, а и все ми се струва, че има време и юли-август ще започнем по-стабилно пазаруване.

Включвам се и аз тук, да не е все във Вайбър Grinning
La foie аз също нищичко не съм купила. Шапка ще вземем живот и здраве след ФМ.

Относно Магнезият, аз бях на 3х1 след като ме изписаха от болницата, където бях на системи с магнезий. Днес АГ каза, намалявай го на 2х1, стига с тези хапчета.
Днес бях на ЖК. Всичко с бебето е наред - 307гр е върви 5 дни напред. Активно бебе. Шийката е добре, няма притеснения, лекото скъсяване от предния път сега го няма. Плацентата е добре, даже каза, че малко се е вдигнала нагоре, до сега си беше нисичка.
Пол си нямаме, обаче АГ каза, че щастливите жени, раждали момиченца Laughing та предполагам, че чакаме момиче. но ще разберем на ФМ на 13.
Laughing
Акушерката каза, че видимо вече имам пораснало бебе, щото все пак някакъв корем там има Smile и понеже като легнах да ме премери, веднага се втвърди - каза това е нормално, щом отпуска след няколко минути, всичко е наред. Просто самата поза на лягане по гръб е възможно да притиска нещо и да се получава контракция. Щом нямало болка не било притеснително.
Каза ми за някакви витамини - NBL pregna - че били много хубави. Имате ли мнение за тях? АГ каза, че още не ми трябват комбинирани витамини и се чудя дали да взимам нещо въобще. Приемам само витамин Д3+К2 и витамин Б12 под спрей форма.

И забравих да го питам, та ще питам тук. До сега бях на Магнерот - 3х1, днес АГ го намали на 2х1, чудя се мога ли да го сменя с Диаспорал, който да пия веднъж на ден и от 300 или 400мгр да си взема?

# 545
Мир Ми то Магнерот е по-добре, защото той е 500 мг, а Диаспорала по-малко (300-400).Не намирам логиката😁
Според мен си остани на Магнерот и просто го намали както ти е казал доктора.

# 546
Мир Ми то Магнерот е по-добре, защото той е 500 мг, а Диаспорала по-малко (300-400).Не намирам логиката😁
Според мен си остани на Магнерот и просто го намали както ти е казал доктора.

Като цяло това, че Магнерота е от 500, а примерно Диаспорала е от 300 няма нищо общо. В Магнерота се усвоява по - малко количество магнезии от Диаспорала. Според мен питай АГ за смяната. Аз като бях на 3х2 Магнерот сега ми казаха за Диаспорал 3х1 саше. Преценил си е АГ дозите и ако ти можеш да се ориентираш по тях. Но пак казвам питай си твоя за смяна. Аз нямаше да го сменя Магнерота обаче се наложи заради WC.

# 547
  • Варна
Формата магнезии при различните видове е различна и се усвоява различно. Диаспорала е най-хубава форма, но пък има жени усвояват добре и магнерота и другите. При мен и в Надежда и моето АГ предпочитат диаспорал и сега и при предишната ми Б.
Аз вчера бях на фетална , 20+5. Малко раничко я направихме, но нямаше други часове, а и искаше да огледа за една течност след серклажа дали се е изчистила. Бебето е 442гр., което ми се струва голям, ама е мъж и е втора Б все пак. Леко я притесни на сърцето междукамерен дефект и ще ходя в 24гс на фетална ехокардиография, но каза че има време да се затвори до 28гс това което я притеснява. Честно казано мисля си , че можеше и да пропусне това й притеснение, , щото хем ми каза че е рано, хем ме прати на друг специалист, хем имало време до 28гс. Както и да е не смятам да го мисля , защото се надявам да се затвори. Шийката ми е 27мм и обща взето добре се държи със серклажа. Нямам стягания , което е странно за мен, но пък си имам болки в гърба БЛЯКС и не спя добре Sad
За пазар .. Ъпсурт преди август месец. Освободена съм от такива мисли , защото имам количка, кошара, Некст ту ми, стол. Само кошница ще взема и дребните неща, като дрехи и тн, които разбира се не са никак малко.

# 548
Паола Магнерот е магнезиев-оротат, а Диаспорал-магнезиев цитрат.И където и да съм чела, пише, че оротата се усвоява по-добре и по-бързо от организма.НО! Както е писала по-горе Мис е строго индивидуално и според организма.
Аз затова казах, че след като до сега Мирелка си го пие и няма оплаквания, нито контракции да си го продължава.При нея явно действа, а при теб Диаспорала 😃
Мис дано изчезне това и на прегледа в 24 г.с всичко да си в наред с големия мъж 🤗

# 549
Формата магнезии при различните видове е различна и се усвоява различно. Диаспорала е най-хубава форма, но пък има жени усвояват добре и магнерота и другите. При мен и в Надежда и моето АГ предпочитат диаспорал и сега и при предишната ми Б.
Аз вчера бях на фетална , 20+5. Малко раничко я направихме, но нямаше други часове, а и искаше да огледа за една течност след серклажа дали се е изчистила. Бебето е 442гр., което ми се струва голям, ама е мъж и е втора Б все пак. Леко я притесни на сърцето междукамерен дефект и ще ходя в 24гс на фетална ехокардиография, но каза че има време да се затвори до 28гс това което я притеснява. Честно казано мисля си , че можеше и да пропусне това й притеснение, , щото хем ми каза че е рано, хем ме прати на друг специалист, хем имало време до 28гс. Както и да е не смятам да го мисля , защото се надявам да се затвори. Шийката ми е 27мм и обща взето добре се държи със серклажа. Нямам стягания , което е странно за мен, но пък си имам болки в гърба БЛЯКС и не спя добре Sad
За пазар .. Ъпсурт преди август месец. Освободена съм от такива мисли , защото имам количка, кошара, Некст ту ми, стол. Само кошница ще взема и дребните неща, като дрехи и тн, които разбира се не са никак малко.

Мисс, вярвам, че всичко ще е наред! Наистина има време до 28 г.с. не знам някой път защо не спестяват част от нещата, като нищо не е сигурно толкова рано.Heart
 Кошара и слинг имам от каката та най-необходимото е налично и аз не бързам за пазара Joy
Мери, права си и ще продължа с него, ако се сетя на следващия преглед ще обсъдя с АГ, но той си го харесва магнерота и не вярвам да ми го смени Grinning

# 550
Тази сутрин най-накрая видях бебко.
Тъкмо месец от както не съм била на преглед, бях си записала и доста въпроси, та успях да ги обсъдя с АГ.
Всичко е наред иначе, 23см и 380гр в седмица 20+4.
Докторът каза, че си е нормално.
Потвърди ми и че на момента стоеше по-скоро вертикално и ме поритва точно в шийката, както го и усещах.
За стяганията, също както предполагах, нищо не ми изписа и каза, че няма страшно. Не влияят на шийката и са нормални за периода. Да не се шашкам.
ФМ ще е след 3 седмици и се пада да съм в седмица 23+3. Стори ми се късно, като гледам има момичета които в 19та си я правят.

# 551
Някои я правят от 16-18, 18-23, други от 19-22, но като цяло периода 18-23 си е най-добре според мен.Просто различни лекари, различна практика 😃

# 552
Честит празник на всички дечица! 🥳 Ние изкарахме един приказен ден. Толкова бързо растат дечицата, че трябва да се възползваме от моментите на макс 🥹 
Моят час за ФМ е за другата седмица в петък... Нямам търпение 😊 Ще съм в 20-та г.с. Ще запазя час и за фетална ехокардиография към края на месеца-началото на другия.
Ние имаме всичко необходимо от А. Дори и помпа за кърма, която ми беше излишна. Бебето е най-добрата помпа 🙂 Единствено, ако се окаже момиче, ще купя някоя друга дрешка. По-скоро трябва да купим неща за баткото - легло, че ще преотстъпи кошарата и евентуално борд за количката, че като излизам сама ще е малко хард, поне докато свикна 😁

# 553
Как сте, момичета? При нас от няколко дни се стопли изведнъж сякаш и се чувствам много изтощена. Отделно и десният ми крак се подува от време на време... като някоя бабичка се оплаквам, но наистина така зле не съм се чувствала скоро.

# 554
То и при нас рязко се стопли и усещам, че колкото повече напредваме, ще е още по-горещо и дупета да са ни яки 😱🤣
Вече на 27-28 ° ми е изморително, а не знам към 7ми-8ми месец баш към август , ако има по над 35°+ трябва да не излизаме 😂

Общи условия

Активация на акаунт