ФЕВРУАРСКИ сечко щом завилнее, малък бебчо ще се смее!

• 14 538
  • 336
  •   1
Отговори
# 240
# 241
  • София
Събрахме се както се казва  Simple Smile Мен май ще ме докарат по-ранко като миналия път, та ще гледам да запазя маса, ама да не се заричам, че буденето на милото сутрин си е цяла мистерия. Да видим как ще е като се роди бебо...

# 242
Здрасти мацки! Simple Smile Аз вчера бях на пазар и накупих всичко необходимо почти за болницата. Simple Smile
Толкова е хубаво ... просто нямам търпение вече да облека малкото човече в дрешките, да му дам да пие нещо от бутилчиците ... Simple Smile
Ще снимам покупките по-късно и ще ги пусна във форума.
Взех си и подложки за гърди.
И едни много яки шишета против колики! Малко по-скъпи са 10,80 едното, но ми казаха че наистина вършат работа. Не са вълшебни но до голяма степен успокоявали! Simple Smile

# 243
  • София
wish-че, на коя марка са тези шишета ? Avent ли  Simple Smile

# 244
Добро утро
Уиш кажи какви са шищетата аз взех авент за колики ама не знам дали има някаква файда
Аз взех малко и голямо ен знам колко ще ми трябват ама за начало мисля че са добре

# 245
  • Стара Загора
Шишета и аз съм купила 2 - малко и голямо на Чико, били физиологични, с клапа против колики - ще видим.Май спасение няма от коликите доколкото знам. Thinking Помпа за кърма не съм купила още, ама мисля като родя, ако има нужда да пратя татито да вземе.

# 246
Ехо привет мацки,

Галя пожелавам ти в най-скоро време да ни зарадваш с прекрасната новина че с бебка сте си в къщи. Мисли позитивно колкото и да ти е трудно и всичко ще е наред. Praynig Praynig Praynig Когато ти се пише кажи само колко е наддала.
Joya това е супер идея за смс, особено аз както съм далеч а и мъжа ми едва ли ще се справи с българския, а ми се иска да ви известя като дойде момента. Така че ако някой има желание може да ми пише на лични и да ми даде gsm номера си аз ще пусна съобщение. Тук и без това няма с кой толкова да споделя хубавата новина и ще ми е много приятно да я споделя с всички вас.
Между другото по този повод си мисля че bzepis нещо се изгуби и се чудя дали и тя не е родила вече.  newsm78
Аз иначе днес минах на кардио и всичко е ок, иначе само последните изследвания на кръвта показват някаква малка инфекция, за която док каза че или нещо на пикочния мехур или нещо от зъбите. Та пуснахме стерилна урина и ако не е там ще ходя на зъбар другата седмица, но не било опасно за бебо защото било в нормите и няма показания за сериозно възпаление. Ако всички изследвания са ми ок док каза че понякога и от бременноста се получава изменение в кръвната картина.

# 247
Добро утро момичета  bouquet,
Аз сум нова тук в смисъл до скоро само ви четях но реших и да попиша за 2ри път. Днеска бях решила да гладя дрешки но с жалост видях, че не са изсъхнали. За това май ще ходя на покупки за прословутото сакче за болницата. Ще разгледам и за шишетата и ще рзпитам за които пише wish. Аз имам 3 подарени от мамчо но незнам дали са и против колики. По късно като се върна ще драсна какво съм взела.  Grinning

# 248
Момичета привет и от мен,
гледах в един магазин комплект шишета за новородено на Авент, съдържаше шишета биберони за тях и залъгалки и четки струваше около 45 лв.
Дали не е удачен? newsm78

# 249
Добър ден и от мен!  bouquet
 Относно шишетата: аз веднъж ви бях питала какво мислите за НУК, ама нишо не казахте! Та аз вече взех такива , понеже ми ги препоръчаха приятелки с малки бебенца! Те също намаляват коликите! И самия биберон е по различен, един сплескан такъв, ако се сещате! Той също бил много добър, наподобяваш майчината гърда! Имам и две подарени от училището на Авент! Но мисля да започна с тези на НУК! Naughty
 Искам да ви кажа , че ако се налагаше сега да гладя , трябваше да викам сестра ми, защото с тези изтръпнали ръце нищо немога да правя! Аз изпрах и изгладих преди месец! Rolling Eyes И сега само си отмятам в списъка какво друго ми е останало да правя! Исамо се моля всичко да е успешно при всяка една от нас! Praynig Praynig Praynig

# 250
Не се хвърляйте да купувате много шишета в началото, освен, ако не сте решили твърдо да не кърмите.

Много бебета пропиват вода на няколко месеца, моят към 6-7 месеца пропи вода, преди това въобще не искаше. Естествено не съм слагала захар във водата, нито пък съм давала сокчета.

Лечението на коликите е в търпението на родителите, носене на ръце, поставяне по коремче, шишетата няма да ви спасят въобще. То има и разни капки срещу колики и разни чайчета, но ми се струва, че нищо не помага.

Аз лично предпочитам каучуковите биберони на Чико, ако става въпрос за адаптирано мляко, защото наподобяват по усет майчината гръд. Но трябва да се сменят по-често, отколкото силиконовите. Силиконовите са доста по-трудно, когато трябваше спешно да преминем към адаптирано се оказа, че малкият не иска да пие заради твърдия силиконов биберон, когато сложихме каучоков веднага пропи. Между другото има такива извити шишета на чико, може би сте ги виждали.

Но честно казано също като вас първия път налетях и купих шишета, както и още хиляда ненужни неща по разни списъци, които се оказа, че въобще няма да ползвам.

# 251
  • Стара Загора
Права си "Мама на Кирил". Но когато човек е неориентиран търси съвет, чете в интернет отзиви,от които винаги има "за" и "против" и объркване става още по-голямо.По себе си виждам, но смятам че като се появи малкия човек той сам ще си покаже кое иска и кое не.Наистина не си струва да купуваме много неща, сега поне всичко има по магазините и можем да реагираме веднага щом се наложи.
Аз точно такива шишета на Чико съм взела /извити/с каучуковия биберон който наподобява майчината гръд, надявам се да засуче от тях бебка. Simple Smile

# 252
Здравейте и от мен  Hug
Предполагам, че Уиш говори за шишетата на д-р Браун  Thinking  Хубави са  Peace (Малко е по-сложно сглобяването и запазването на стерилността едновременно, но не е чак толкова сложно ) Иначе аз имам едно шише на Авент, подарък от училището и не мисля да купувам други. Рене, за Нук нямам отзиви, но мога да кажа, че Алина не искаше изобщо биберон залагалка, различна от сплесканата. Така че сигурно са хубави. Ако обаче се дава добавка адаптирано мляко е добре да не се дава с шише, а с лъжичка или спринцовка (без иглата  Wink ), за да не се отбие бебето. Иначе му става много лесно да пие от шише и после го мързи да суче, което е по-трудоемко, но затова пък задоволява по-добре сукателния рефлекс и най-вече пие мляко произведено специално за него (а не от някоя си крава  Mr. Green )
Аз вчера си купих подплънки за гърди/кърма на Чико и превръзки за бременни (които очаквах да са по-скъпи, но бяха по 2.10лв/ 15бр) Остава да си изпера новата нощница, да взема обменната карта в четвъртък и съм готова... но не бързам хич.

# 253
Момичета привет и от мен,
гледах в един магазин комплект шишета за новородено на Авент, съдържаше шишета биберони за тях и залъгалки и четки струваше около 45 лв.
Дали не е удачен? newsm78

По добре дай още 10 лв. и си купи коплекта за стерилизация на Авент. В него също има шишета и можеш да си ги стерилизираш в микровълнова...

http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=2824

Ето и снимка :

Последна редакция: вт, 16 яну 2007, 17:10 от Radostche

# 254
По добре дай още 10 лв. и си купи коплекта за стерилизация на Авент. В него също има шишета и можеш да си ги стерилизираш в микровълнова...

Е, как ще е по-добре  Laughing 52 лева е само стерилизатора. В комплект с 2 шишета и залъгалка е 52 плюс 17 лева.
Иначе, стерилизаторът мисля, че е много полезен.
За комплекта: май са много 4 шишета  Thinking Аз предния път ползвах 2 на Д-р Браун и после имах разни подаръци на Чико.
Та, две шишета (едно малко и едно голямо) мисля за достатъчни за начало.
Този път смятам да взема едно малко и едно голямо шише на Авент. Четка на Чико. Залъгалка на Авент (за вс. случай).

Общи условия

Активация на акаунт